Ana Sayfa / mal / Web Sitesi Oluşturma / Taslaktan Koda: Nasıl Kullanılır? Figma Web Sitenizi Geliştirmek için

Taslaktan Koda: Nasıl Kullanılır? Figma Web Sitenizi Geliştirmek için

Çevrimiçi olarak çarpıcı web siteleriyle karşılaştıysanız ve merak ettiyseniz bunları sıfırdan yapmanın maliyeti ne kadar, cevap sizi şaşırtabilir. Şaşırtıcı bir web sitesi oluşturmanın anahtarı, doğru araçları kullanmak kadar basit olabilir.

Birçok küçük işletme, kendi bünyesinde tasarım ve geliştirme ekiplerine sahip olma lüksüne de sahip değildir. Bu nerede Figma devreye giriyor. Figma iki dünyanın en iyilerini birleştiren web tabanlı bir tasarım ve prototip oluşturma aracıdır.

Tam olarak nedir Figma?

Figma kulağa basit geliyor ama birçok şeyi doğru yapıyor.

Figma tasarımcıların ve geliştiricilerin gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmasına izin veren bir platformdur.

Bu, dağıtılmış ekiplerin projeler üzerinde birlikte çalışmasını bile kolaylaştırır. Platform Bulut tabanlıdır, yani projelerimize her yerden erişebiliriz ve aracın kendisi kullanıcı dostudur, bu nedenle başlamak için kapsamlı bir eğitime ihtiyacınız yoktur.

Ne kadar Figma Web Sitesi Geliştirme Sürecinde Çalışır

Her şey bir konseptle başlar ve bir web sitesi aynıdır. Web sitesinin genel görünümünü ve hissini çizen bir tasarımcı ile birliktedir. Temel fikir tamamlandığında, tasarımcı onu tel kafes haline geldiği yere taşır. 

Tel kafes yerleştirildiğinde, tasarımcı web sitesinin gerçek tasarımı üzerinde çalışmaya başlar. Figma. Figma özel bir web sitesi oluşturmanıza izin veren çeşitli tasarım araçlarına sahiptir. Şık ve profesyonel görünmesi için web sitesine resimler, metinler ve diğer tasarım öğeleri ekleyebilirsiniz.

Dan beri Figma işbirlikçi ve Bulut tabanlıdır, web sitesi konseptinizi anında tamamlamak için birlikte çalışan tasarım ve geliştirme ekiplerine sahip olabilirsiniz. Tüm taraflar hemfikir olduğunda tasarımı kod olarak dışa aktarabilirsiniz ve geliştiriciler bunu web sitenizin tam sürümünü oluşturmak için kullanır.

Ben, Unh, Kalem ve Kağıtla Bir Web Sitesi Çizdim?

Sketch, tasarımcıların web sitesi konseptleri için kolayca görseller oluşturmasına yardımcı olur.

"Eskiz", web sitenizi kalem ve kağıtla çizdiğiniz anlamına gelmez, ancak konsept benzerdir.

Sketch dosyaları, bir program kullanılarak oluşturulan dijital dosyalardır. Sketch adlı tasarım aracı. Bu dosyalar tasarımlar veya sahte içerirups metin, resimler, düğmeler ve diğer tasarım öğeleri gibi farklı öğeler de dahil olmak üzere bir web sitesinin düzeni.

Bir web sitesinin taslağını çizmek, Sketch gibi bir eskiz aracı kullanarak bir web sitesinin tasarımının kaba bir taslağını oluşturmaktır.

Bir binanın planını çizmeye benzer.

Eskiz, tasarımcıların hızlı bir şekilde basit bir web sitesi düzeni oluşturmasına, farklı tasarım fikirlerini denemesine ve ince ayrıntılardan kaçınmasına olanak tanır.

Bir web sitesinin taslağını çıkarmak, tasarımcıların sitenin düzenini ve tasarımını görselleştirmesine ve iyileştirmesine yardımcı olarak fikirlerini diğer ekip üyelerine iletmeyi kolaylaştırır. Temel yapı oluşturulduktan sonra, tasarımcı tel çerçeveler oluşturmak gibi daha ayrıntılı işlere geçebilir.

Nihayetinde, bir web sitesi taslağı, web sitesinin tasarımı için sağlam bir temel oluşturmayı ve müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamasını sağlamayı amaçlar.

Eskiz Örneklerini Denemek

Sketch ile ilk kez çalışıyorsanız ve Figma, birçok ücretsiz kaynak çevrimiçi olarak mevcuttur. Bazı dosyaları indirmeyi ve onlarla denemeler yapmayı deneyebilirsiniz;

İçinde Tel Kafes Oluşturma Figma

Bir çizim dosyasını içe aktarmak için dosyayı bilgisayarınıza sürükleyip bırakın. Figma gösterge panosu.

Bir web sitesi taslağını bir tel çerçeveye dönüştürmek için Figma, tasarımcınız yeni bir proje oluşturmalı ve uygun cihaz tipini ve ekran boyutunu seçmelidir. Daha sonra çizim dosyasını içe aktarabilirler. Figma ve bunu tel kafesi oluşturmak için referans olarak kullanın.

kullanma Figmatasarımcı, web sitesinin üstbilgi, gezinme, altbilgi ve diğer hayati öğeler dahil olmak üzere temel yapısını oluşturacaktır. Ayrıca web sitesinin nasıl göründüğünü ve çalıştığını göstermek için resimler, metin ve diğer içerikler için yer tutucular geliştirecekler.

Tasarımcı daha sonra düzeni ayarlayarak ve öğeler ekleyip çıkararak tel kafesi hassaslaştırabilir. Ayrıca kullanabilirler FigmaWeb sitesinin nasıl çalışacağını göstermek için temel etkileşimler ve animasyonlar oluşturmak için prototip oluşturma araçları.

Süreç boyunca tasarımcı, tel kafesin amaçlanan tasarımı doğru bir şekilde temsil etmesini sağlamak için orijinal eskiz dosyasına başvurmaya devam edecektir. Tel kafes tamamlandığında, geri bildirim ve daha fazla geliştirme için paylaşabilirsiniz.

Bir tel kafes oluşturmak için iş akışı Figma olmalı:

  1. İçinde yeni bir proje oluştur Figma.
  2. Gerekli varlıkları içe aktarın.
  3. kullanım Figma'ın temel yapısını oluşturmak için tasarım araçları.
  4. Yer tutucular oluşturun.
  5. Tel kafesi hassaslaştırın.
  6. Temel etkileşimler ve animasyonlar oluşturun.
  7. Geri bildirim için tel kafesi paylaşın.

Tel Kafesten Tasarıma Figma

Tel çerçeveler oldukça sade görünebilir ve çekici web sitesi tasarımları haline gelmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyar.

Tel kafes onaylandıktan sonra, tasarımcılarınız eksiksiz bir web sitesi tasarımı oluşturmak için çalışabilir. Yazı tipleri, renkler ve resimler gibi daha ayrıntılı tasarım öğeleri eklemek için tel kafesi referans olarak kullanacaklar.

Tasarımcılar ayrıca web sitesinde tutarlı bir tasarım dili oluşturmaya odaklanacaklar. Bu süreç, web sitesi için tutarlı bir marka kimliği oluşturmak için her sayfanın benzer bir estetiği ve stili korumasını sağlamak anlamına gelir.

Figma süreci hızlandırmaya yardımcı olabilecek bazı mükemmel araçlar sunar. Örneğin, vektör düzenleme araçları ve önceden hazırlanmış bileşenlerden oluşan bir kitaplık vardır. Bunlar, düğmeler, simgeler ve form alanları gibi yaygın tasarım öğelerini içerir.

Dahil Olan En İyi Tasarım Araçları Figma

Kapsamlı bir tasarım araçları paketi sağlayarak, Figma tasarımcıların verimli ve işbirliği içinde yüksek kaliteli tasarımlar oluşturmasını kolaylaştırır. Aşağıda bazı örnekler verilmiştir.

  • Vektör düzenleme araçları: Figma tasarımcıların simgeler, logolar ve diğer tasarım öğeleri oluşturmak için kullanabilecekleri vektör şekilleri oluşturmasına ve düzenlemesine olanak tanır.
  • Tasarım kitaplıkları: Figma'ın tasarım kitaplıkları, tasarımcıların düğmeler, simgeler ve form alanları gibi yaygın olarak kullanılan tasarım öğelerini depolamasına ve paylaşmasına olanak tanır.
  • prototipleme araçları: Figmaprototip oluşturma araçları, tasarımcıların kullanıcı akışlarını ve etkileşimlerini test etmek için etkileşimli prototipler oluşturmasına olanak tanır.
  • İşbirliği özellikleri: Figma'ın işbirliği özellikleri, tasarımcıların bir tasarım üzerinde gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmasına olanak tanıyarak geri bildirim almayı kolaylaştırır ve herkesin aynı fikirde olmasını sağlar.
  • Sürüm kontrolü: FigmaVersiyon kontrol sistemi, tasarımcıların zaman içinde bir tasarımda meydana gelen değişiklikleri takip etmelerine ve gerekirse önceki versiyonlara geri dönmelerine olanak tanır.
  • eklentiler: Figma tasarım otomasyonundan iş akışı yönetimine kadar her şey için kullanılabilen eklentilerle sağlam bir eklenti ekosistemine sahiptir.
  • Duyarlı tasarım araçları: Figmaduyarlı tasarım araçları, tasarımcıların farklı ekran boyutlarına ve cihaz türlerine uyum sağlayan tasarımlar oluşturmasına olanak tanır.
  • ihracat seçenekleri: Figma geliştirme veya müşterilerle paylaşmak için gereken format ve çözünürlükte tasarımların dışa aktarılmasını kolaylaştıran çeşitli dışa aktarma seçenekleri sunar.

Dönüş Figma Web Sitesi Tasarımları Koda Dönüşüyor

Koda dışa aktar Figma çoğunlukla bir eklenti ile tek tıklamayla yapılan bir işlemdir.

Temel tasarım nihai onayı aldığında, proje neredeyse tamamlanır. Geri kalan çalışma öncelikle tekniktir ve yalnızca tasarım üzerine inşa edilecektir; yönetim, tasarım ve geliştirme ekipleri Figma onaylamak.

Geliştiriciler kullanabilir Figmageliştirici devir teslim özelliği doğrudan tasarımdan CSS, HTML ve diğer kod parçacıklarını çıkarın. Bu süreç, geliştiricilerin kodun tasarımla eşleştiğinden ve web sitesinin veya ürünün amaçlandığı gibi çalıştığından emin olmasını kolaylaştırır.

Bu adım, sürecin en kolay kısmıdır ancak bir eklenti gerektirir. Figma yerel olarak kod dışa aktarımına izin vermez. Neyse ki, kullanabileceğiniz birçok eklenti var ve bunların çoğu ücretsiz. Denemek Clapy or IşınlanmaHQ ve sizin için çalışıp çalışmadıklarını görün.

Tasarım ve Geliştirme Birlikte Nasıl Çalışır? Figma

Tasarım ve geliştirme ekipleri genellikle ayrı çalışsa da, birleşik bir ürün oluşturmak için aynı sayfada olmaları gerekir. temel özelliklerinden biri Figma her iki ekibin birlikte verimli bir şekilde çalışmasına nasıl izin verdiğidir.

İşte tasarım ve geliştirme ekiplerinin birlikte nasıl çalıştığı Figma:

Tasarımcılar İlk Tasarımı Oluşturur

Tasarımcılar süreci tel çerçeveler ve tasarımlar oluşturarak başlatır. Figma. Müşterinin gereksinimlerini karşılayan görsel olarak çekici tasarımlar oluşturmak için araçlarını kullanırlar. Tasarımcılar da kullanabilir Figma'ın işbirliği özellikleri, çalışmalarını geliştirme ekibiyle paylaşmak ve geri bildirim almak için.

Geliştirme Ekipleri Tasarımları Referans Olarak Kullanıyor

Tasarımlar tamamlandıktan sonra, geliştirme ekibi bunları web sitesini veya ürünü oluşturmak için referans olarak kullanır. kullanabilirler FigmaWeb sitesinin veya ürünün teknik özelliklere uygun olduğundan emin olmak için boyutlar, renkler ve yazı tipleri gibi bilgileri ayıklamak için tasarım özellikleri özelliği.

Tasarımcılar ve Geliştiriciler Birlikte Çalışıyor

Geliştirme süreci boyunca tasarımcılar ve geliştiriciler, web sitesinin veya ürünün müşterinin gereksinimlerini karşılamasını sağlamak için birlikte çalışır. kullanabilirler Figmailetişim kurmak ve fikirleri paylaşmak için işbirliği özellikleri.

Tasarımcılar ve Geliştiriciler Birbirlerinin Çalışmalarını İnceliyor

Tasarımcılar ve geliştiriciler de kullanabilir Figma birbirlerinin çalışmalarını gözden geçirmek için. Örneğin, geliştiriciler kullanabilir FigmaTasarım hakkında geri bildirim sağlamak için yorum yapma özelliğini kullanırken, tasarımcılar Figma kodu gözden geçirmek ve geliştirme süreci hakkında geri bildirim sağlamak.

Son Düşüncelerimiz

Ağrılı Bir Süreci Kolaylaştırma Figma

Figma değerli bir araç olabilir iş için yeni bir web sitesi kurmak isteyenler. İşbirlikçi özellikleri, ekip üyeleri arasında kolay iletişim ve geri bildirim sağlar ve tasarım yetenekleri, kullanıcıların görsel olarak çekici ve işlevsel web sitesi düzenleri ve kullanıcı arayüzleri oluşturmasına olanak tanır. 

İş açısından bakıldığında, Figma'in etkileşimli prototipler oluşturma yeteneği, işletme sahiplerinin web sitelerinin kullanıcı deneyimini geliştirme başlamadan önce test etmelerine ve iyileştirmelerine yardımcı olabilir. Zamandan tasarruf etmenin, maliyetleri düşürmenin ve Bir web sitesi oluşturmak belirli ihtiyaçları ve hedefleri karşılayan.

Ayrıca okuyun

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading