Ana Sayfa / mal / Güvenlik / Şifreniz Ne Kadar Güvenli? Test Edilecek 5 Şifre Denetleyicisi

Şifreniz Ne Kadar Güvenli? Test Edilecek 5 Şifre Denetleyicisi

Teknolojik ilerleme, bilgilerimizi çalan bilgisayar korsanlarına karşı mücadelede yardımcı olacak daha karmaşık araçlara izin verdi. Ancak, savunmanızı, yani şifrenizi güçlendirmek için temel bilgilere geri dönmek asla zarar vermez. Peki, şifreniz ne kadar güvenli? Test etmenize yardımcı olacak beş şifre denetleyicisi:

1. Comparitech Parola Gücü Denetleyicisi

Comparitech Parola Gücü Denetleyicisi
Comparitech Password Strength Checker, basit ve ücretsiz bir çevrimiçi şifre denetleyicisi. (Kaynak: Comparitech

2015 yılında kurulan Comparitech, insanların bilgilerini geliştirirken bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacak incelemeler, bilgiler ve araçlar sağlayan bir platformdur. siber güvenlik ve çevrimiçi gizlilik. Şirket, şifre yöneticilerine odaklanıyor, antivirüs, VPN'ler, güvenlik duvarları ve daha fazlası. Parola Oluşturucu ile birlikte, Comparitech Parola Gücü Denetleyicisi halka açık ücretsiz bir araçtır.

Comparitech Parola Gücü Denetleyicisi Güvenilir Olabilir mi?

Comparitech Password Strength Checker'ı kullanmak çok kolaydır. Parolanızı girdikten sonra sonuçlar anında görünür. Size sadece şifrenizin gücü hakkında bazı temel bilgiler sağlamakla kalmaz, aynı zamanda şifrenizi kırmak için tahmini süreyi de söylerler. 

Ayrıca, şifrenizin ne kadar karmaşık olduğuna bakar ve yaygın olup olmadığına karar verir. Parolanızın gücünü nasıl artıracağınız konusunda size tavsiyelerde bulunmak için bazı ipuçları mevcuttur. Comparitech Password Strength Checker küçük ayrıntılar üzerinde durmasa da, parolanızın gücü hakkında çoğu için yeterli olan genel bir sonuç verir. 

Bir sorumluluk reddi, girilen parolaların saklanmadığını ve tarayıcıda yerel olarak işlenmediğini belirtir ve hiçbir şeyin çevrimiçi olarak aktarılmadığını garanti eder. Ayrıca Compareitech, aracın kusursuz olmadığını ve yapısal sınırlamalar olduğu için tüm parolaların güvenliğini tam olarak açıklayamayacağını ifade eder. 

2. LastPass Şifre Denetleyicisi

LastPass şifre denetleyici
LastPass daha ayrıntılı şifre gücü ipuçlarında parlıyor. (Kaynak: LastPass)

2008 yılında ABD'de merkezi ile kurulan, LastPass bulut güvenlik teknolojisinde öncüdür. Parola ve kimlik yönetimi çözümlerinde uzmandırlar. Şifreniz ne kadar güvenli? is LastPass'nin ücretsiz çevrimiçi şifre kontrol aracı. 

Ne yapar LastPass Parola Denetleyicisi Teklifi?

Parolanızı girin ve en üstte verilen genel güç derecesi ile sonuçları neredeyse anında alacaksınız. Parolanızın gücünü artırmaya yardımcı olacak ipuçlarını okumak için aşağı kaydırın. Karşılaştırma teknolojisinden farklı olarak, LastPass uzunluğa, tekrar eden karakterlere, büyük ve küçük harflere odaklanarak size daha ayrıntılı bilgi verir.

Ancak, Comparitech'in yaptığı gibi şifrenizi kırmanın ne kadar sürebileceğini göstermez. Ücretsiz sürüm için, girdiğiniz parolaların hiçbir yerde çevrimiçi olarak saklanmayacağını veya gönderilmeyeceğini belirten bir sorumluluk reddi vardır.

Daha fazlasını öğrenmek için burayı okuyun LastPass.

Var LastPass Parolaları güvenli bir şekilde kaydetmenize ve sizin için otomatik oturum açma gerçekleştirmenize yardımcı olması için indirebileceğiniz ücretsiz uygulama (iOS ve Android). Chrome gibi popüler tarayıcıların uzantıları da vardır. Firefox, ve Kenar.  

Daha fazla işleve ve özelliğe ihtiyacınız varsa, ücretli planlarına göz atın. Ayrıca kredi kartı gerektirmeyen 30 günlük ücretsiz deneme süreleri vardır. Ancak, sınırsız şifre ve şifre üreticisi sunan ücretsiz sürümlerinden memnunsanız, LastPass sağlam bir seçimdir.

3. Kaspersky Parola Denetleyicisi

Kaspersky Şifre Denetleyicisi
Kaspersky Password Checker, veritabanlarında ihlal edilmiş parola olup olmadığını kontrol eder. (Kaynak: Kaspersky)

24 yılı aşkın siber güvenlik deneyimiyle Kaspersky Lab, 1997 yılında kuruldu ve merkezi İngiltere'de. Güvenlik zekası teknolojilerine dayanan çözümleri, bireylerin ve şirketlerin güvenle ve güvenle işlem yapmasına yardımcı olur. Kaspersky'nin ürünleri, virüsten koruma ve internet güvenliğinden bulut güvenliği çözümlerine kadar çeşitlilik gösterir. bu Kaspersky Şifre Denetleyicisi onların ücretsiz çevrimiçi şifre kontrol aracıdır.

Kaspersky Password Checker Güvenli mi?

Kaspersky Password Checker'ı çok basit buluyorum ve sunulan öneriler oldukça belirsiz. Bununla birlikte, parolanın genel gücü (yatay bir çubuk olarak görüntülenir) ve parolanızı kırmak için tahmini süre gibi bilgiler sağlar. Ancak, şifrenize özel yakınlaştırılmış ipucu yoktur. 

Bununla birlikte, Kaspersky, parolanız herhangi bir sızdırılmış parola veritabanlarında görünürse sizi bilgilendirir. Onlar kullanırlar "Ben Pwned Var mı”, hesap ve parola sızıntıları hakkında bilgi toplayan güvenilir bir hizmet.

Kapsamlı bir SSS, siber güvenlik için en iyi güvenlik uygulamalarını ve parolanızı nasıl güçlendireceğinizi öğretir. Sınırsız sayıda cihaz için parolalarınızı yönetmenize yardımcı olması için Kaspersky Password Manager ücretsiz sürümünü de keşfedebilirsiniz, ancak 15 parola ve belgeyle sınırlıdır; bu, Windows, macOS, Android ve iOS'ta kullanılabilir.

4. NordPass Parola Gücü Denetleyicisi

NordPass şifre denetleyicisi
NordPass, parolanızın gücünü kontrol ederken kapsamlı sonuçlar sağlar. (Kaynak: Kuzey Geçidi)

Küresel pazarda siber güvenlik alanında lider olan Nord Security çatısı altında faaliyet göstermek, Kuzey Geçidi herhangi bir cihazda bir şifre yönetimi çözümüdür. Onlar da ücretsiz şifre gücü denetleyicisi aracı.

NordPass Parola Gücü Denetleyicisi Güvenli mi?

Herhangi bir şey indirip yüklemeden, şifrenizin gücünü değerlendirebilir ve çevrimiçi şifre gücü kontrol aracı aracılığıyla şifrenizi girerek herhangi bir ihlale maruz kalma durumunu kontrol edebilirsiniz. NordPass, parola sözdiziminizi (uzunluk – en az 12 karakter, sembol, sayı, küçük ve büyük harf) analiz eder ve güçlü ve zayıf yönleri hakkında sizi bilgilendirir. 

Sonuçlar kapsamlıdır. Ayrıca, şifrenizi kırmak için tahmini bir süre ve şifrenizin geçmişte herhangi bir veri ihlali olup olmadığı hakkında bilgi alacaksınız. NordPass, bu ücretsiz web aracını JavaScript'te yüksek güvenlikle geliştirdi SSL bağlantı. Ayrıca, şifrelerinizin tarayıcıdan asla çıkmadığını ve saklanmadığını iddia ederler.

NordPass Şifre Yöneticisi hakkında daha fazla bilgi edinin

Acil durumlarda parolalara erişim ve zayıf, eski ve yeniden kullanılan parolaları belirleme gibi başka işlevlere ihtiyacınız varsa, ücretli planlarına göz atmaktan çekinmeyin.

5. UIC Şifre Gücü Testi

UIC Şifre Gücü Testi
UIC Password Strength Test, tescilli bir çevrimiçi şifre kontrol aracıdır (Kaynak: UIC)

Chicago'daki Illinois Üniversitesi tarafından geliştirilen UIC Şifre Gücü Testi şifrenizin genel gücünü değerlendirmek için tescilli formüllerine dayanmaktadır. Ayrıca, web sayfasının sağ tarafında güçlü parolalar için birçok güvenli en iyi uygulamayı dahil etmişlerdir.

UIC Şifre Gücü Testi İyi mi?

İlk bakışta UIC Password Strength Test aracının arayüzü bu listedeki diğerleri kadar basit görünmüyor. Ancak, şifrenizi girdikten sonra, sindirimi oldukça kolay bulacaksınız. Parolanızın güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin derinlemesine bir fikir göreceksiniz. Bu listedeki diğerleri gibi, genel karmaşıklık derecesi, bir puan çubuğuyla en üsttedir.

Araç, puan toplama ve çıkarmalarını gösteren çeşitli kategorilerle sonuçlanan çeşitli kriterlere bakar. Basitçe söylemek gerekirse, şifrenizin farklı yönlerinin etkisini daha ayrıntılı olarak değerlendirir. Parolanın güçlü yönleri, eklemelerle, zayıflıklar ise kesintilerle temsil edilir. 

Örneğin, sayılar ve semboller eklediyseniz puan kazanırsınız. Ancak tekrar eden karakterleriniz varsa eksi puan alırsınız. 

Bu listedeki diğerleri gibi, UIC Şifre Gücü Testi aracı da yerel olarak çalışır ve şifrenizi internet üzerinden iletmez. Ancak gerçek dünyada bunu güvenilmez buldukları için burada 'kırılacak günler' değeri sunmuyor. Ayrıca, bu aracın mükemmel olmadığını ve yalnızca parolanızı geliştirmek için kaba bir kılavuz olması gerektiğini belirten bir sorumluluk reddi beyanları vardır. 

Güçlü Bir Parola Neden Cr'dir?ucial

Siber güvenlikte çok ilerleme olmasına rağmen, güçlü parolaların kimlik hırsızlığına karşı ilk savunma hattı olduğunu göz ardı edemezsiniz. Parolanız bilgilerinizi, finansal bilgilerinizi ve web hesaplarınızı korur. Hackerlar dursunsslkaba kuvvet kullanırsınız, Kimlik avı, tahmin etme, sözlük kelime listeleri ve şifrelerinizi çalmanın diğer yolları. 

Bunu bilmiyor olabilirsiniz, ancak parola hack'leri daha yaygındır ve birçoğundan daha ciddi bir tehdit oluşturur. Bir bilgisayar korsanı kişisel bilgilerinize eriştiğinde, web hesaplarınız tamamen açıktır. Sadece paranız tehlikede değil, kimlik hırsızlığı da bireyler ve işletmeler için onarılamaz zararlara neden olabilir. 

Şifre En İyi Uygulamaları

Basit, kısa ve tahmin edilmesi kolay şifrelerin kırılması kısa zaman alabilir. Bu nedenle, neredeyse kırılmaz parolalar oluşturmayı hedefliyorsunuz. Her zaman en iyi korumaya sahip olmanızı sağlamak için parolalarınızı güçlendirmenin diğer en iyi güvenlik uygulamalarıyla el ele gitmesi gerekir:

  • Şüpheli e-postalardaki ve web sitelerindeki herhangi bir bağlantıya tıklamayın.
  • Genel ağları, özellikle çevrimiçi işlemleriniz için kullanmayın
  • Gelen e-postaları ve dosyaları korumak için güvenilir antivirüs ve kötü amaçlı yazılımdan koruma uygulamaları kullanın
  • Yetkisiz girişimleri izlemek için bir güvenlik duvarı kullanın - yetkisiz kaynaklarla olan iletişimi kontrol eder, filtreler ve engeller
  • Gizliliğinizi korumak için bir Sanal Özel Ağ (VPN) kullanın ve gelişmiş güvenlik için verilerinizi şifreleyin.
  • Yazılımınızı güncel tutun - bilgisayar korsanları yazılımınızdaki güvenlik açıklarından yararlanmayı severler, bu nedenle her zaman güncel olduklarından emin olarak bunları takın. 
  • Korsan yazılım kullanmaktan kaçının
  • Veri komisyoncularının (sizin hakkınızda veri toplayanlar) çevrimiçi veritabanlarından verilerinizi kaldırmasını sağlayarak gizliliğinizi güvence altına alın. Incogni itibaren Surfshark

Sonuç

İnternette yetersiz olmayı göze alamazsınız. Bilgisayar korsanları, her zaman hacklenecek ve çalınacak şeylerin peşindedir. Parolanız gibi basit bir konudan kaçınılmaz. Bu yüzden şifrelerinizi evinizin anahtarları gibi koruyun. 

Bu beş ücretsiz şifre kontrol aracını kontrol ederek şifrelerinizi kırmayı zorlaştırın. Nihai hedefiniz, bilgisayar korsanlarını atmak ve engellemek.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Madde Jason Chow

Continue Reading