Ana Sayfa / mal / Engel Kaldırma / Çevrimiçi Herhangi Bir Web Sitesinin Engeli Nasıl Kaldırılır

Çevrimiçi Herhangi Bir Web Sitesinin Engeli Nasıl Kaldırılır

Hiç hevesle erişmeniz gereken ancak ulaşamadığınızı fark ettiğiniz bir siteyle karşılaştınız mı? Şansınız, hayatınız boyunca bunu defalarca deneyimlemiş olmanızdır. Hayal kırıklığına uğramış, hatta düpedüz tahriş olmuş hissetmekte haklısınız. Sonuçta, İnternet özgürlüğü var, değil mi?

Çevrimiçi herhangi bir web sitesinin engellemesini kaldırmanız gerekiyorsa, iyi haberler ve kötü haberler var. İyi haber şu ki, bu mümkün. Kötü olan, çeşitli yöntemlerle deneme yapmanız gerekebilecek olmasıdır.

Hangi nedenle olursa olsun, engellenen bir siteye gitmek zorunda kalabilirsiniz, lütfen dikkatli olmayı ve dikkatli olmayı unutmayın. Engellenen içeriğe erişmek mümkün olsa da, yasa dışı da olabilir. Bununla birlikte, engellenen web sitelerine erişmenize yardımcı olmak için keşfedebileceğiniz birkaç yol var.

Her yöntemin başarı oranının değiştiğini unutmayın. Çoğu, bloğun nasıl uygulandığına bağlıdır.

Yöntem 1 – Bir Web Sitesinin Engelini Kaldırmak için Sanal Özel Ağ Kullanma

A Sanal Özel Ağ (VPN) engellenen bir siteye erişmenize yardımcı olmak için kullanabileceğiniz belki de en yaygın ve en kolay yöntemdir. Gerçek IP'nizi VPN sunucusunun IP'si ile gizler. Bu nedenle, engellenen site, erişim haklarına sahip başka bir konumdan geldiğinizi 'görecektir'.  

Bir web sitesinin engellemesini kaldırmak için VPN kullanma süreci basittir;

  1. Bir VPN Planı Satın Alın
  2. VPN Uygulamasını İndirin ve Yükleyin
  3. Uygulamayı Başlatın ve Bir Sunucuya Bağlanın
  4. Tarayıcınızı Başlatın ve Engellenen Web Sitesine Erişin

Ne Kadar İyi Çalışır?

Birçok kişi, coğrafi olarak kısıtlanmış içeriğe erişmek için VPN kullanır. Ek olarak, yetkililer tarafından dayatılan çevrimiçi sansürün üstesinden gelmeye yardımcı olabilirler. Engellenen sitelere erişmek için VPN'leri sayısız kez kullandım. Benim için her zaman çalıştılar. Bu nedenle, engellenen bir web sitesiyle karşılaştığımda, sadece VPN'imi açarım ve içeri girerim. Bu kadar kolay.

VPN'lerin hız, güvenlik ve genel yetenekler açısından önemli ölçüde farklılık gösterdiğini unutmayın. Eğer birine ihtiyacın varsa, memnuniyetle ikisini de tavsiye ederim NordVPN or Surfshark.

Daha fazla oku - Bir VPN nasıl yararlı olabilir

Yöntem 2 – Bir Web Proxy Kullanın

Bir VPN'ye benzer şekilde, web proxy'leri gerçek IP'nizi korur; erişmek istediğiniz site başka bir yerden geldiğinizi düşünecektir. Bu nedenle, genellikle engellenen web siteleri sizin için kullanılabilir hale gelir. Çoğu web proxy'si ücretsiz ve kullanımı kolaydır. Hiçbir şey indirmenize ve yüklemenize ihtiyaç duymazlar. Web proxy sitesini ziyaret edin ve engellenen sitenin URL'sini girin.

Web proxy'si olan bir web sitesinin engellemesini kaldırmak için yapmanız gerekenler;

  1. Bir Web Proxy Web Sitesine gidin (örneğin, Beni sakla)
  2. Engellenen Sitenin URL'sini girin
  3. Proxy Konumunu Seçin
  4. Herhangi bir Ekstra Seçenek seçin
  5. 'Git'i tıklayın

Ne Kadar İyi Çalışır?

Web proxy'leri öncelikle, engellenen bir web sitesinin engellemesini herkese açık bir cihazda hızlı bir şekilde kaldırmanız gerektiğinde, özgürlüğün olmadığı durumlarda kullanılır. bir VPN kur. Kullanımı kolay olsa da, sitedeki herhangi bir şeye her tıkladığınızda her zaman web proxy'sinden geçmeniz gerekir. 

Bu nedenle, engellenen sitede gezinmeniz ve bir şey aramanız gerektiğinde bir web proxy'si rahatsız edici olabilir. Ek olarak, web proxy'leri VPN'ler kadar güvenli değildir. Bu nedenle, çevrimiçi bir web sitesinin engellemesini kaldırmak için nadiren web proxy'leri kullanırım. Ama yaptığımda, çalışıyorlar. Ancak genel olarak, bunun yerine bir VPN kullanmaya eğilimliyim. 



Smart Proxy'yi yalnızca 12.50 ABD Doları karşılığında deneyin
SmartProxy, sınırsız bağlantı ve 40 dakikalık yapışkan proxy oturumları ile 30 milyondan fazla IP adresi sunar. İlk üç gün ücretsiz deneyin ve sonrasında GB başına yalnızca 12.60 ABD doları ödeyin > Buraya Tıkla.


Daha fazla oku - Bir proxy sunucusu kullanarak IP Adresinizi nasıl değiştirirsiniz?

Yöntem 3 – Tor Tarayıcıyı Kullanın

Bir güvenlik tutkunuysanız, Tor'a (The Onion Router) rastlamışsınızdır. Tor ağı, birçok katmanıyla bilinir. şifreleme Tor'u anonim olarak internette gezinmenin son derece güvenli bir yolu haline getiriyor. Aynı zamanda çevrimiçi sansürü aşmanın ve internete giriş kazanmanın iyi bilinen bir yoludur. karanlık web siteleri (.onion Siteler).  

Birçok şifreleme katmanı nedeniyle bağlantı hızları yavaş olabilir. Ayrıca, Tor ağına erişmek için açık kaynaklı bir araç olan Tor tarayıcısını yüklemeniz gerekir. Tor ağındaki çok sayıda sunucu arasında seyahat etmek, gerçek IP'nizi gizler. Bu nedenle, engellenen site gerçek konumunuzu bilmeyecek ve başka bir yerden geldiğinize inanacaktır.

Bir web sitesinin engellemesini kaldırmak için Tor'u şu şekilde kullanırsınız;

  1. 1. Adıma İndir ve Yükle Tor Tarayıcı
  2. 2. Adım. Tor Tarayıcıyı Başlatın
  3. Adım 3. Engellenen Sitenin Adını Arayın

Ne Kadar İyi Çalışır?

Tor kullanmaya aşina değilseniz, özellikle yeni başlayanlar için göz korkutucu olabilir. Bununla birlikte, Tor, engellenen sitelere erişim kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca, bağlantı hızları yavaş olabilir. Bu nedenle, engellenen sitelere erişmek için Tor'u nadiren kullanırım. 

Daha fazla oku - Tor tarayıcı kullanarak karanlık web'de gezinme kılavuzu

Yöntem 4 – Chrome'da Engellenen Siteler için Ayarları Yapılandırın

Chrome tarayıcı ayarlarınızı yapılandırmak, engellenen sitelere erişmek için basit bir yöntemdir. Şirketiniz veya okulunuz bazen web erişiminizi kontrol etmek için Chrome ayarlarını önceden yapılandırabilir. Bunu onaylamak için Chrome ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. 

  1. Chrome'u başlatın
  2. "Site Ayarları"na tıklayın

Ne Kadar İyi Çalışır?

Chrome ayarlarınızı yapılandırmak her zaman başarılı olmaz çünkü bu, büyük ölçüde engellenen sitenin erişimi kısıtlamak için kullandığı yönteme bağlıdır. Ancak adımlar yeterince basit olduğu için deneyebilirsiniz. Ancak başarı oranı çok yüksek olmadığı için bu yöntemi nadiren kullanıyorum.

Yöntem 5 – Engellenen Sitenin URL'sini Değil, IP adresini kullanın

Bildiğiniz gibi, herhangi bir web sitesinin her URL'sinin altında IP adresi bulunur. Yetkililer, engellenen web sitesinin IP adresi yerine URL'yi kaydetmiş olabilir, bu da IP adresi yerine söz konusu sitenin URL'sini arayacakları anlamına gelir. 

Engellenen sitenin URL'si yerine IP adresini kullanmak yardımcı olabilir.

  1. Komut İstemini Başlatın
  2. "ping" yazın ve engellenen web sitesinin URL'sini ekleyin
  3. Engellenen web sitesinin IP adresini tarayıcınıza girin

Bu süreç nispeten basittir. Buradaki zorluk, engellenen sitenin IP adresini bulmaktır. Mac kullanıyorsanız, Network Utility'ye gidebilir ve ardından en üstteki “Traceroute” seçeneğine tıklayabilirsiniz. IP adresini bulmak için engellenen web sitesinin URL'sini girin. eğer açıksan Linux, terminalde “dig websitename.com” adresini kullanarak IP adresini alabilirsiniz. 

Ne Kadar İyi Çalışır?

Maalesef, URL yerine IP'yi kullanmak her zaman başarılı değildir, çünkü bu, yetkililerin sizi IP'ye mi yoksa URL'ye göre mi engellediğine bağlıdır. Bu yöntemi birkaç kez denedim ve ne yazık ki çoğu zaman başarısız oldum.

Bazı Web Siteleri Neden Engellenir?

Fiziksel ev adresinize benzer şekilde, IP adresiniz tipik olarak "dijital" ev adresinizdir. Bir IP adresi sizi tanımlar. Bir web sitesine erişmeyi denediğinizde, web sitesi sizi IP adresinizden tanıyacaktır. Bir web sitesinin engellenmesinin çeşitli nedenleri vardır:

Coğrafi Engelleme

Bir web sitesinin engellenmesinin birden çok nedeni olsa da, en yaygın olanı coğrafi olarak kısıtlanmış içeriğe erişimdir; belirli içerikler yalnızca belirli bölgelerde kullanılabilir. Bu fenomen, farklı alanlarda farklı telif hakkı dağıtım haklarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, diğer ülkelerdeki arkadaşlarınızdan farklı içeriklere erişebileceğinizi göreceksiniz.  

Sansür

Sansürün hala yaygın olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Hükümetlerin bazen web erişimini kısıtlayabilecek politikaları vardır. Bu kısıtlamalar daha sonra, insanların internet erişimini düzenlemeye yardımcı olmak için teknoloji tarafından uygulanır. 

Çinörneğin, uygulanmasıyla en kötü şöhretlisi olarak bilinir. Büyük Güvenlik Duvarı . Vatandaşı, Google, Facebook, Twitter gibi neredeyse tüm popüler uluslararası platformlardan ve hizmetlerden bir kaç isim ile engellendi.

İş/Okul Politikaları 

Genel olarak, eğitim kurumları ve ofisleri, hangi sitelerin erişime izin verdiği konusunda kısıtlamalar getirir. Genellikle ahlaka aykırı, uygunsuz ve etik olmayan içerik barındıran sitelere erişimi engellerler. Bununla birlikte, bazıları bant genişliğini korumak, dikkat dağınıklığını azaltmak ve üretkenliği artırmak için zararsız sitelere bile erişimi engelledi. 

Bir Web Sitesinin Engelini Kaldırmak Yasal mı?

Engellenmemiş bir web sitesine erişim sağlamanın yasallık perspektifini ele almak tartışmalıdır. Bunu yapmak için kullandığınız yöntem üzerinde kasıtlı olmanız gerekir. Ve süreç yasal olarak kabul edilse bile, nihayetinde engellenen bir siteye erişim, iş yerinizin, eğitim kurumunuz tarafından belirlenen politikalara ve ayrıca sitenin kullanım koşullarına aykırıdır. 

Ayrıca, ülkelerin belirlenmiş yasaları ve düzenlemeleri farklılık gösterdiğinden, ikamet ettiğiniz ülkeye de bağlıdır. Bu nedenle, herhangi bir web sitesinin engellemesini kaldırmaya başlamadan önce, durum tespiti yapın.  

Sonuç

Günlük taramamızı yaptığımızda her zaman engellenen bazı web siteleri olacaktır. Ve yetkililerin bunu yapmasını 'haklı kılan' birçok neden olsa da, engellenen siteleri vurmak çoğu zaman sinir bozucu olabilir.

Ancak, bunu aşmanın yolları olduğu için endişelenmeyin. Herhangi bir çevrimiçi web sitesinin engellemesini kaldırmaya yardımcı olmak için yukarıda listelenen yollardan geçmekten çekinmeyin. Bir uyarı, lütfen bunu yaparken her zaman dikkatli olun. 

Daha fazla okuyun: 

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading