Ana Sayfa / mal / Online İş / İnternetten Uluslararası Para Transferi Nasıl Yapılır? Başka Bir Ülkedeki Birine Ödeme Yapmanın En İyi Yolları

İnternetten Uluslararası Para Transferi Nasıl Yapılır? Başka Bir Ülkedeki Birine Ödeme Yapmanın En İyi Yolları

Uluslararası para transferi çevrimiçi işinin yüksek bir seviyeye ulaşması bekleniyor. 42 dolar 2028 milyar. İster uzak bir işgücüne ödeme yapmaya çalışan bir işletme olun, ister ödeme almanın en ucuz yolunu arayan bir serbest çalışan olun, birçok seçenek zaten mevcuttur.

OFX, Wise ve diğerleri gibi hizmetler, başka bir ülkeye para gönderme şeklimizi tamamen bozdu. Başka bir ülkeye para göndermenize yardımcı olması için hala geleneksel bankalara güveniyorsanız, durma zamanı.

Bu uluslararası para transferi çevrimiçi hizmetleri daha ucuz, daha hızlı ve çok daha kullanışlıdır.

1. OFX (Şiddetle Tavsiye Edilir)

Çin, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, Singapur, Yeni Zelanda dahil başka bir ülkeye para göndermek için OFX'i kullanın

OFX hakkında Kısa Bilgiler

  • Merkez: Sidney, Avustralya
  • Kurulmuş: 1998
  • Hizmet Verilen Ülkeler: 190
  • Desteklenen Para Birimleri: 55

OFX hakkında

OFX, hizmetin dünyaya yayıldığı Avustralya'da doğdu. Diğer birçok çevrimiçi para transferi hizmeti gibi, uluslararası fon transferlerini kolaylaştırmak için yerel banka hesaplarını kullanır. Bu süreç kullanıcılar için şeffaftır, ancak maliyetleri düşürmeye yardımcı olan şeydir.

Birkaç hayati nokta, OFX'i kullanımı zorlayıcı bir hizmet haline getirir; bu, ya daha fazla tasarruf etmenize ya da işleri daha kolay hale getirmenize yardımcı olur. Örneğin, gelecekteki transferler için uygun oranları kilitlemek için Spot Transfer seçeneğini kullanabilirsiniz.

Ayrıca OFX ile bir Küresel Para Birimi Hesabı açabilirsiniz. Çeşitli para birimlerinde işlem yapan yerel bir banka hesabına sahip olmakla eşdeğerdir, USD, EUR, GBP, CAD, AUD ve HKD dahil. Birçok yurtdışı satın alma veya transferle uğraşmanız gerekiyorsa, bu oldukça uygun bir seçenektir.

Daha fazlasını öğrenmek için OFX incelememizi okuyun.

OFX Fiyatlandırması

15$'ın altındaki tutarlar için transfer başına 10,000$ ücret alınır, ancak bu değeri aştığınızda fark edeceğiniz tek şey döviz kuru olacaktır. OFX, bir bankanın sunacağından çok daha iyi olan, biraz belirgin bir orta piyasa oranı kullanır.


Para İpucu: kullanım OFX FX Aracı paranızı transfer etmeden önce döviz kurlarını kontrol etmek için. Uluslararası ödemelerinizi doğru zamanlayarak çok tasarruf edebilirsiniz.

2. Bilge

Çin, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, Singapur, Yeni Zelanda dahil başka bir ülkeye para göndermek için Wise'ı kullanın

Wise Hakkında Kısa Bilgiler

  • Merkez: Londra, Birleşik Krallık
  • Kurulmuş: 2010
  • Hizmet Verilen Ülkeler: 61
  • Desteklenen Para Birimleri: 50 +

Wise Hakkında

Yirmi yılı aşkın bir süre önce Londra'da kurulan Wise, en iyi uluslararası para transferi hizmetleri listesindeki bir sonraki seçeneğimiz. Şirket, konsolide etmek için birkaç marka evriminden geçti. operaları.

OFX gibi Wise, uluslararası fon transferlerinizi kolaylaştırırken ülke içinde para alışverişi yapmak için yerel banka hesaplarını kullanır. Bu, size mümkün olduğunca orta pazara yakın oranlar sunmasını sağlar. Ayrıca bu yöntem, paranın ülkeler arasında hareket etmemesi nedeniyle işlemleri önemli ölçüde hızlandırabilir.

Wise, piyasadaki en şeffaf uluslararası fon transfer hizmetlerinden biridir. Hizmet, ücret yapısı ve daha fazlası hakkında bilmeniz gereken her şey web sitesinde açıkça belirtilmiştir.

Akıllı Fiyatlandırma

Wise'ın transfer ücretleri öncelikle üç bileşene bağlıdır; döviz kuru, sabit bir ücret (genellikle bir dolar civarında) ve değişken bir ücret (%1'den az). Unutulmaması gereken bir şey, transferi finanse etmek için kullandığınız yöntemin ilgili ücretleri etkileyebileceğidir.

3. Xoom

Başka bir ülkeye para göndermek için Xoom'u kullanın

Xoom Hakkında Kısa Bilgiler

  • Merkez: Kaliforniya, ABD
  • Kurulmuş: 2001
  • Hizmet Verilen Ülkeler: 160
  • Desteklenen Para Birimleri: 100 +

Xoom Hakkında

Xoom, sektördeki bazı rakiplerden daha yeni görünebilir, ancak PayPal'ın bir dalıdır. Bu, şirketin birden fazla yargı alanında dijital ödemeler ve fon transferlerinde çok fazla deneyime sahip olduğu anlamına gelir.

Bir yan ürün olduğundan, Xoom her şey olmaya çalışmaz. Bunun yerine iki temel alana odaklanır; yurtdışı banka hesaplarına ve cep telefonuna para gönderme-ups birkaç ülkede. Kulağa biraz sıradışı geliyor.

Yine de Xoom, bir şekilde bir standart haline gelen bazı katı düzenlemeleri kaldırıyor.ssoPayPal ile ilişkilendirilmiştir. Para transferi yapmak için tek ihtiyacınız olan bir kimlik ve kimliğinizi doğrulamak için banka ekstresi.

Xoom Fiyatlandırması

Xoom ile ilgili sorun kullanım kolaylığı değil, ilgili ücretlerdir. Nereye para gönderiyor olursanız olun, sabit bir ücret alırlar ve döviz kuru üzerinden bir yüzde kazanırlar. Ayrıca, havaleyi bir banka veya kredi kartı kullanarak finanse ederseniz, yüksek bir meblağ talep ederler. 

4. Payoner

Çevrimiçi para aktarmak için Payoneer'ı kullanın

Payoneer Hakkında Kısa Bilgiler

  • Merkez: New York, ABD
  • Kurulmuş: 2005
  • Hizmet Verilen Ülkeler: 200
  • Desteklenen Para Birimleri: 150

Payoneer Hakkında

Payoneer, on yıldan fazla bir süredir hizmet vermesine rağmen blokta yeni bir çocuk olarak kabul ediliyor. New York merkezli marka önemli ölçüde büyümeyi başardı. Bugün 200'den fazla ülkeye hizmet veriyor ve 150'den fazla farklı para birimini yönetiyor.

İlginç bir şekilde, Payoneer hem bireysel tüketicilerin hem de büyük işletmelerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Google gibi büyük markaları destekler ve birkaç şirketle ortaktır. eTicaret pazar yerleri de.

Belki de bu yüksek profil nedeniyle operaPayoneer hesapları için doğrulama işlemleri biraz daha uzun sürer. Onlara gerekli belgeleri gönderdikten sonra, onay almanız için ortalama iki gün beklemeniz gerekir.

Fon transferleri ayrıca OFX ve Wise gibi bazı en iyi hizmetlerden biraz daha uzun sürer. Bazıları birkaç gün sürebilir, ancak çoğunlukla kaynağa ve hedefe bağlıdır.

Payoneer Fiyatlandırması

Payoneer'in sunduğu en önemli avantaj üyeler içindir. Bir Payoneer hesabından diğerine para gönderiyorsanız, herhangi bir ücret alınmaz. İlgili herhangi bir ücret genellikle %1 civarında düşüktür. Ancak kredi kartı ile ödeme yapıyorsanız bu oran %3'e kadar çıkıyor.

5. Alipay

Başka bir ülkeye para göndermek için Alipay'i kullanın

Alipay Hakkında Kısa Bilgiler

  • Merkez: Şangay, Çin
  • Kurulmuş: 2004
  • Hizmet Verilen Ülkeler: 110
  • Desteklenen Para Birimleri: 27

Alipay Hakkında

Çin'in geç çiçek açmasıyla Alipay, çoğu rakipten çok daha geç oldu. Yine de hizmet, piyasada olduğu kısa sürede geniş çapta kabul gördü. Bunun bir nedeni, Alipay'in ödemeleri de işlemesidir.

Alipay'in sunduğu en önemli avantaj, Çin'e özgü olmasıdır. Ülkenin gelişen iş ekosistemi küresel olarak yayıldı ve düzensiz düzenlemeler sayesinde, fonları Çin üzerinden taşıması gerekenler Alipay'i daha güvenilir bir ortak bulacak.

Düzenleme nedeniyle hafif bir dezavantaj var. Ödemeler veya transferler günlük 50,000 RMB (7,700 $) ve aylık toplam 200,000 RMB (30,880 $) ile sınırlı olacaktır.

Alipay Fiyatlandırması

Her iki tarafın da platformda bir hesabı varsa, Alipay ile para göndermek daha uygundur. Uluslararası transferler için sabit bir oran ve ayrıca döviz kurlarında marj var. Yine de toplam maliyet, bir bankayla karşılaşacağınızdan daha düşüktür.

Yurtdışına Para Göndermek İçin Neden Geleneksel Banka Yerine Online Hizmetleri Kullanmalısınız?

Finansal hizmetler işinde uzun bir tarih bankaları gördü şişmanlamak ve yüksek düzeyde düzenlenmiş. Tüketiciler için sonuç hoş değil. Bir bankanın denizaşırı ülkelere para göndermesini sağlamak, genellikle çok sayıda belge artı yüksek ücretler ve perakende döviz kurları nedeniyle büyük bir kayıp gerektirir.

Uluslararası para transferi hizmeti sağlayıcılarının resme girdiği yer burasıdır.

Bu şirketler genellikle düşük ücretler sunar ve orta piyasa veya toptan satış oranlarına dayalı olarak küçük bir yüzde ile para alışverişi yapar. Ayrıca kimlik doğrulama konusunda bankalar kadar telaşlı değiller.

Genel etki, kullanıcılar için daha hızlı, daha ucuz ve daha az stresli olan çok daha hoş bir deneyimdir. Bu deneyim, özellikle daha küçük miktarlarda para taşıması gereken müşteriler için önemlidir; örneğin, serbest çalışanlar ve küçük ve orta ölçekli işletmeler.

Döviz Kurları
OFX ile para transferinizi başlatmadan önce döviz kurlarını kontrol edin (OFX aracını kullanarak oranları kontrol edin).

Uluslararası Çevrimiçi Para Göndermek İçin Doğru Hizmeti Nasıl Seçersiniz?

Bugün piyasada benzer bir deneyim sunan kolayca düzinelerce uluslararası para transferi hizmeti var. Sağladıkları ortak avantajlar temelde aynı olsa da, ihtiyaçlarınıza daha uygun olanı seçmeniz gerekir.

Yakından düşünülmesi gereken bazı alanlar şunlardır:

Güvenlik

Çoğu çevrimiçi para transferi hizmeti, güçlü güvenlik önlemleri uygulamıştır. Ancak, kendinizi daha güvende hissetmek istiyorsanız, çeşitli yetki alanlarında düzenlenen bir seçeneği arayın. operates in. Örneğin, OFX birçok ülkede düzenlemelere tabidir ve kara para aklamayı önleme sertifikasına sahiptir.

Transfer ve Değişim Ücretleri

Para transferi hizmetlerinin bankalara göre daha ucuz olacağı konusunda neredeyse bir istisna olmamakla birlikte, hizmet sağlayıcıların ücretleri değişiklik göstermektedir. Her bir hizmet sağlayıcının, özellikle en çok ilgilendiğiniz para birimleri için ne kadar ücret aldığına yakından bakın.

Para Transferlerinin Hızı

Günümüzde dijital fon transferleri oldukça hızlı. Ayrıca, tartıştığımız hizmetlerin çoğu bankalara göre farklı şekillerde çalışır. Bu genellikle karmaşık yönlendirmeye, onaylara veya durdurmalara gerek olmadığı anlamına gelir. Transferlerin en fazla birkaç gün içinde gerçekleşmesini bekleyin.

Kullanım kolaylığı

Bu önemli görünmese de, karmaşık sistemler uygulayan bazı hizmet sağlayıcıları gördüm. Bu ek karanlık katmanı, özellikle hizmeti düzenli olarak kullanmayı planlıyorsanız ideal değildir. Çoğu ücretsiz hesap sunacak, bu yüzden bir tanesine kaydolun ve taahhütte bulunmadan önce bir şans verin.

Şeffaflık

Çoğu hizmet sağlayıcı, iş modelleri konusunda oldukça açık sözlü olsa da, bazıları hala ayrıntılar üzerinde dolaşmaya çalışıyor. Bu senin için kötü bir şey ifade etmeyebilir, ama şeyleri siyah beyaz olarak hecelediklerinde daha güvende hissediyorum.

Son Düşüncelerimiz

Çevrimiçi para transferi hizmetlerinin yarattığı zorluğa rağmen, birçok banka hala uykularından uyanmadılar. Şişirilmiş iş modellerine sahip olanlar için bile, hayatta kalmak için kullanıcılardan yüksek ücretler talep etmeleri gerektiği anlamına gelir.

Günümüzün sınırsız dünyasında, küçük işletmelere artan bir odaklanma var. bu gösteri ekonomisi artı teknoloji, serbest çalışanların bile müşterilerden gelen uluslararası ödemeleri yönetmesi gerektiği anlamına gelir.

Uluslararası çevrimiçi para transferi, bankaların istemediği ihtiyaçları karşılamanın mükemmel bir yoludur. Hizmetlerin çoğunu denedim ve çoğu durumda beni etkilemeyi başardılar.

İlgili Makaleler

Yazarın fotoğrafı

Jerry Low Tarafından Hazırlandı

Continue Reading