Ana Sayfa / mal / Online İş / Shutterstock Gibi Siteler: Kaliteli Görseller ve Diğer Ortamları Almak İçin 8 Alternatif

Shutterstock Gibi Siteler: Kaliteli Görseller ve Diğer Ortamları Almak İçin 8 Alternatif

Shutterstock

Geçmişte, genel görseller veya diğer medya içeriklerinden yararlanmak zor olabilirdi. Yine de Shutterstock, çabanın ne kadar başarılı olabileceğini gösterdi ve diğerleri çabucak yakaladı.

Sorun şu ki, Shutterstock medyası, alternatif sitelerin akla gelmeye başladığı yer olan bir bombaya mal oluyor.

Bu yazıda, en iyi Shutterstock alternatiflerinden bazılarını keşfedeceğiz.

  1. Appsumo
  2. 123RF
  3. iStock
  4. Pixabay
  5. Pexels
  6. Adobe Stock
  7. Unsplash
  8. Burst
  9. fotoğraf kumul

1. Appsumo Yaratıcı Varlıklar Kitaplığı

Appsumo Reklam Öğeleri Kitaplığı
AppSumo'nun yaratıcı varlıklar için sunduğu fırsatlara göz atın > buraya Tıkla.

AppSumo içinde oldu çarşı şimdi on yıldan fazla bir süredir iş. 2011 yılında kurulan bu platform, yüzlerce geliştiricinin ve yazılım yayıncısının yüklü miktarda para kazanmasına yardımcı oldu. Teknik olarak, Appsumo, Shutterstock gibi bir medya içeriği pazarı değildir. Ancak, gülünç ucuz fiyata dijital medya kaynağı için en iyi alternatif siteler.

Neden Shutterstock Alternatifi Olarak AppSumo?

AppSumo, harika çevrimiçi fırsatlar sunmak için diğer şirketlerle birlikte çalışan çevrimiçi bir platformdur. AppSumo'da, normalde maliyetinin çok altında bir fiyata - bazı durumlarda %80'e varan indirimler - her türlü uygulamaya sahip olabilirsiniz.

Geçmişte AppSumo, Shutterstock'a benzer birkaç medya galerisi sitesiyle ortaklık kurdu ve kaliteli görseller arayanlar için büyük tasarruflar sunuyor.

Buna, her boyutta 100 stok fotoğrafı sadece 39.00 $'a indirmenize izin veren DepositPhotos dahildir (doğrudan DepositPhotos'a kaydolursanız aynı paket size 500 $'a mal olur); ve size dijital varlık kitaplıklarına yalnızca 59 $ karşılığında ömür boyu sınırsız erişim sağlayan Yay Images.

2. 123RF

2005 yılında kurulan 123RF, dünyanın en büyük telifsiz dijital stok ajanslarından biri haline geldi. INMAGINE'ın bir parçası olarak 123RF, dünyanın dört bir yanından yeteneklerin katkıda bulunduğu görüntü, ses ve hareketten oluşan milyonlarca yaratıcı içerik sunarak milyonlarca kullanıcının hikayelerini anlatmasına yardımcı oldu.

Neden 123RF'yi Shutterstock'un Alternatifi Olarak Kullanmalısınız?

Yakın zamanda 123RF, kişisel ve ticari kullanım için 500,000 benzersiz vektör ve 3D iIllustrations dahil olmak üzere milyonlarca yüksek kaliteli ücretsiz stok içeriği indirmesini kullanıma sundu. Meta veri deposuna hazır içerik planları ve daha fazlası, her ay yüklenen 10,000 benzersiz dosyayla çok yakında. Geniş bir seçilmiş içerik koleksiyonunu keşfedin ve yaratıcı süreçleri hızlandırmak için sezgisel olarak akıllı tek tıklamayla düzenleme araçlarına özel erişim elde edin.

Web sitesinde ayrıca mükemmel bir arama motoru, trend konuların anahtar kelimeleri ve ana sayfalarında öne çıkan katkıda bulunanların bir vitrini bulunur. Kullanıcılar ayrıca kolay erişim için favori stok görüntülerini kişiselleştirilmiş koleksiyonlar halinde düzenleyebilir ve düzenleyebilir. 

Gelecekte bu ve daha fazlası ile 123RF, tüm içerik oluşturucuları bireysel veya ticari ihtiyaçlar için ücretsiz koleksiyonu kendileri deneyimlemeye ve şirket tarafından sunulan daha fazla fırsatı keşfetmeye davet ediyor.

3. iStock

iStock daha önce iStockphoto olarak biliniyordu ve Getty Images'in parçası. 1995'te kurulan, yüksek derecede küratörlü bir kütüphaneye sahip oldukları bilinen en eski ve en ünlü görsel içerik kaynaklarından biridir.

iStock Neden Shutterstock'a Daha İyi Bir Alternatif?

400'den fazla dünyanın en iyi içerik oluşturucusundan 330,000 milyondan fazla öğeye ev sahipliği yapıyor. iStock öncelikle yaratıcı, ticari ve medya müşterilerine hizmet vermektedir. Resimlere ek olarak, iStock ayrıca stok videolar ve ses kitaplıkları da sunmaktadır.

Muazzam bir resim koleksiyonu içeren kapsamlı bir kataloğa sahip olmaları ile ünlüler. Bu koleksiyon iki ana kategoride gelir:

  • Temel bilgiler - münhasır olmayan düşük maliyetli görüntüler
  • İmza - daha pahalı ve özel görüntüler. 

Fotoğraflar yüksek çözünürlükte mevcuttur ve vektör grafikleri her iki kategoride de mevcuttur.

İStock Görseller Ücretsiz mi?

Her hafta, ücretsiz olarak indirilebilecek özel Signature koleksiyonundan bir görsel seçiliyor. ücretsiz çizimler ve video klipler aylık olarak mevcuttur. Mevcut seçenekler tek kelimeyle çarpıcı ve iStock şüphesiz dikkate alınmaya değer.

Ancak, daha önce bahsedilen freebie'yi vermelerine rağmen, bu site düşük maliyetli bir seçenek değildir.

İStock'ta medya edinmenin birkaç yolu vardır - Ayrı görseller için ödeme yaparak, kredi satın alarak veya bir abonelik modeli aracılığıyla. Bireysel büyücüler için ödeme yapmak en pahalıya mal olurken, görüntü başına fiyat abonelik paketlerinde hızla düşüyor.

Tek bir görselin maliyeti 12 ila 33 ABD Doları arasında olabilir. Görüntü kredileri üç kredi için 33 dolardan başlar, ancak bunları toplu olarak satın alabilirsiniz. Ne kadar çok satın alırsanız, fiyat o kadar düşük olur. Her ay istediğiniz görsel sayısına bağlı olarak abonelik fiyatları da değişiklik gösterir.

4. pixabay

2010 yılında kurulan Pixabay, seçilmiş bir topluluk tarafından paylaşılan 2.2 milyondan fazla yüksek kaliteli stok görsel, video ve müziğe ev sahipliği yapıyor. Telif hakkı olmayan fotoğraf ve videoları paylaşan sağlıklı ve güvenilir bir reklam deposudur. 

Shutterstock Üzerinde Neden Pixabay?

Fotoğraflar altına geliyor Creative Commons Sıfır lisans (CC0), resimleri izin istemeden ve sanatçıya herhangi bir atıfta bulunmadan ticari amaçlarla kopyalayabileceğiniz, değiştirebileceğiniz, dağıtabileceğiniz ve kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Ayrıca bu sitede iStock'tan sponsorlu görseller de bulunmaktadır. Bunlar, Pixabay'a finansman sağlamaya yardımcı olmak ve aralarından seçim yapabileceğiniz daha geniş bir profesyonel fotoğraf yelpazesi sağlamak içindir. Bu görüntüler 'iStock' olarak işaretlenmiştir, böylece farkı anlayabilirsiniz.

Pixabay Gerçekten Ücretsiz mi?

Görsellerin yanı sıra burada telifsiz vektör grafikleri, illüstrasyonlar ve videolar da bulabilirsiniz. Görüntüler ihtiyaçlarınıza göre çeşitli çözünürlüklerde indirilebilir. Koleksiyon nispeten zengin ve hepsinden önemlisi gerçekten ücretsiz! Bir hesap açmanıza bile gerek yok. 

Tek yapmanız gereken, istediğiniz resmi seçmek, ihtiyacınız olan çözünürlüğü seçmek, bir captcha girmek ve hazırsınız. Elbette, dilerseniz sanatçıya bağışta bulunabilirsiniz.

5. Pexels

Pexels, 2014 yılında kuruldu ve bir milyondan fazla telifsiz görsel barındıran ücretsiz bir yüksek çözünürlüklü fotoğraf pazarı ve video kitaplığıdır. Pixabay gibi, tüm bu görüntüler CC0 lisansı altında gelir. 

Pexels Kenelerini Yapan Nedir?

İlginç bir şekilde Pexels, manzaraları, binaları, plajları ve diğer benzer ayarları içeren dış mekan görüntülerine daha fazla odaklanıyor. Ek olarak, burada nispeten çok sayıda insan merkezli fotoğraf var.

CC0 lisansı altında olduklarından, görsellerin çoğunu kişisel ve ticari amaçlarla izinsiz veya atıfta bulunmadan kullanabilirsiniz. 

Pexels Ücretsiz mi?

Pexels'den bir görüntü indirmek için, istediğiniz resmi seçin ve 'Ücretsiz İndir' düğmesindeki açılır menüden gereken çözünürlüğü seçin. Pexels'e katkıda bulunan sanatçılar, resimler ücretsiz olsa bile bağışları takdir edecek.

Her ay en az 1,500 yeni fotoğraf eklenir. Ya kullanıcılar tarafından yüklenen içerikten tek tek seçilirler ya da diğer web sitelerinden kaynaklanırlar. İçerik kütüphanesi aktif olarak büyüyor. Pexels, Shutterstock'a gerçekten denemek isteyebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir.

6.Adobe Stoku

1982'de kurulan Adobe Stock, Adobe tarafından işletilen bir stok fotoğraf hizmetidir. Adobe ürünlerini sık sık kullanıyorsanız Photoshop ve Illustrator, Adobe Stock hizmetini kullanmak sizin için Shutterstock'a mükemmel bir alternatif olabilir.

Neden Adobe Stock?

60 milyonun üzerinde telifsiz fotoğraf ve vektör illüstrasyonu arasından seçim yapabilirsiniz. Yüksek kaliteli varlıkları arasında resimler, grafikler, videolar, şablonlar ve 3B varlıklar bulunur. Her gün yeni içerik eklenir. 

Adobe Stock'un en dikkate değer özelliği, Adobe Creative'e tamamen entegre olarak gelmesidir. Bulut platformu. Bu entegrasyon, doğrudan Adobe ürününüzün içinden harika bir kaynak havuzuna doğrudan erişim sağlar. 

İşlerin nasıl göründüğünü görmek için filigranlı görüntüleri kullanabilirsiniz ve bunları lisansladığınızda, yüksek çözünürlüklü sürümler otomatik olarak bunların yerini alacaktır. Bu özellik, gelişmekte olan tasarımcılar için iş akışını kolaylaştırmaya yardımcı olur. 

Adobe Stock Planı nedir?

Aralarından seçim yapabilecekleri birkaç abonelik planları var. Bunlar, aylık veya yıllık taahhüt modellerine göre mevcuttur. Tabii ki, yıllık taahhüt daha ucuz olacaktır. Adobe Stock, özellikle tasarım sürecinizde Creative Cloud araçlarıyla çalışıyorsanız, Shutterstock için ciddi bir rakiptir. 

7. Unsplash

Unsplash, kurulduğu 2013 yılından bu yana "Herkes için Fotoğraflar" sağlıyor. Site, 200,000'den fazla yüksek kaliteli fotoğrafa ev sahipliği yapıyor. Bu rakam Shutterstock ile karşılaştırıldığında küçük görünse de çoğu ücretsizdir.

Shutterstock'a Alternatif Olarak Neden Unsplash?

Unsplash'ın 41,000'den fazla katılımcı üyesi olduğu için her gün daha fazla fotoğraf ekleniyor. Tüm bu görseller CC0 lisansı altında gelir - bizim için daha çok bedava. 

Fotoğraflar en üstte kategoriler halinde düzenlenmiştir ve resimleri kolayca bulmanızı sağlar. En üstteki arama çubuğunu da çok yararlı bulacaksınız ve bu, basit bir indirme işlemiyle iyi bir şekilde eşleşir. İstediğiniz fotoğrafı seçin ve 'Ücretsiz İndir'i tıklayın.

Sanatçılara kredi vererek veya çalışmalarını sosyal medya aracılığıyla tanıtarak yardımcı olabilirsiniz. Ancak bu zorunlu değildir. Pexels gibi, Unsplash de ara sıra freebie'ye ihtiyaç duyanlar için iyi bir kaynaktır.

8. Burst

E-ticaretle ilgilenen herkes duymuş olabilir Shopify. Sonuçta, hızlı bir şekilde e-ticaret web siteleri oluşturmanıza ve başlatmanıza olanak tanıyan en popüler web sitesi geliştirme araçlarından biridir. 

Neden Burst?

Shopify 2006 yılında müşterilerinin kendi platformunu kullanarak oluşturdukları web siteleri için stok görseller bulmasına yardımcı olmak için Burst'u piyasaya sürdü. Harika haber şu ki Shopify Burst'ü yalnızca kullanıcıları için kilitli tutmadı. Bunun yerine Burst, onu kullanmak isteyen herkes tarafından kullanılabilir. 

Yalnızca 1,000 civarında resim mevcut olsa da, diğer birçok web sitesinde kendi toplulukları tarafından gönderilen fotoğrafları barındırırken, Burst'taki resimlerin ücretli profesyonel fotoğrafçılardan geldiğini unutmayın. 

Yine de buradaki resimlerin daha çok iş odaklı olduğunu unutmayın. Eğer düşünürseniz oryantasyon makul Shopify müşteri ihtiyaçları - ancak bu, faydasını bir şekilde sınırlar. 

9. Fotoğraf Dune

2011 yılından bu yana PhotoDune, merkezi Avustralya'da bulunan Envato Market'in bir parçasıdır. PhotoDune'da Envato, yaklaşık on milyon yüksek kaliteli stok fotoğraf ve stok videodan oluşan bir koleksiyon sunar. Ek olarak, temaları, vektörleri ve ses dosyaları vardır. 

Neden PhotoDune?

Diğer büyük stok sitelerinde genellikle bulamadığınız tonlarca benzersiz malzeme bulacaksınız. Diğerlerinin çoğunun aksine, PhotoDune basit ve net bir ödeme modeli sunar. Her fotoğrafın 2 $ 'dan başlayan sabit bir fiyatı vardır. Bununla birlikte, çoğu görüntü 5 ABD doları veya daha fazla fiyatla gelir. 

Biraz bedava ihtiyacınız varsa umutsuzluğa kapılmayın. Photodune her ay sitelerine birkaç ücretsiz resim koyar, ancak bunlara erişmek için bir hesap oluşturmanız gerekir. Bu freebies sadece her ayın sonuna kadar mevcuttur. 

PhotoDune'daki fiyatlar nispeten yüksek görünse de, buradaki fotoğrafların kalitesi beklentilerin ötesinde. Kalite söz konusu olduğunda, Photodune kesinlikle Shutterstock'a paranın karşılığını verir.


Shutterstock Tam Olarak Nedir?

Shutterstock uzun süredir, stok fotoğraflar ve videolar için tek durak noktası olma özelliğini koruyor. Yine de içeriğin büyük bir kısmı bir yana, marka aynı zamanda mükemmel kalite ile eş anlamlıdır. Site, bireysel içerik oluşturucuların fotoğraf veya video sağladığı bir mikro stok modelini takip ediyor. Daha sonra içerik oluşturucular, içerikleri her satıldığında elde edilen gelirden pay alırlar.

2003 yılında kurulan Shutterstock, müşterilerin aylık ücret karşılığında sabit sayıda fotoğraf alabildikleri stok fotoğraf abonelik modelinin öncülerinden biriydi. Esasen Shutterstock, içerik oluşturucuları ve kullanıcıları bir araya getirir.

Ayrıca okuyun

Neden Shutterstock Alternatifini Düşünmelisiniz?

Teknoloji hızla gelişiyor. Görsel içerik oluşturmanın bir zamanlar profesyonellerin özel alanı olduğu yerlerde, bugün çok daha fazla insanın bunlara ihtiyacı var. Nereden Kişisel web sitesi okul sahiplerinin slaytlar oluşturması - görsel içerik insanlara birçok düzeyde yardımcı olur.

Bu kullanıcıların büyük bir kesimi için Shutterstock, mantıksal araçlarının çok ötesinde fiyatlandırılan bir kaynaktır. Neyse ki, şimdi aynı veya benzer hizmetleri sunan düzinelerce site var. 

Bazı siteler Shutterstock ile benzer seviyelerde fiyatlandırılsa bile, aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla seçeneğe sahip olmak asla kötü bir şey değildir. Örneğin, Pexels gibi bazı siteler belirli niş alanlara odaklanır.

Sonuç

Shutterstock ile ilk karşılaşmam, basılı bir yayın için çalıştığım günlerdeydi. Ticari lisanslamayla ilgili hiçbir sorunu olmayan yüksek kaliteli görüntüler için iyi bir kaynağa sahip olmak çok önemliydi. 

Yine de bugün, bağımsız bir içerik oluşturucu olarak, aynı ihtiyaçların çoğunu çok daha küçük bir bütçeyle karşılıyorum. Neyse ki, pek çok Shutterstock alternatifi ortaya çıktı ve ben bunları bir anda veya başka bir zamanda tam olarak kullandım.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading