Ana Sayfa / mal / Web Sitesi Oluşturma / En Kötü Web Tasarım Hataları: 10 Kötü Web Sitesi Örneği

En Kötü Web Tasarım Hataları: 10 Kötü Web Sitesi Örneği

Yerel toplum kolejinde ders almış olsanız da, web siteleri oluşturmak yıllardır, ya da amatör bir öğrenim görürseniz, ziyaretçilerin sitesinde vakit geçirmekten zevk almasını istiyorsa, her web tasarımcısının kaçınması gereken bazı şeyler vardır.

Muhtemelen “yapışkan”İfadesini kullanın.

Bu, ziyaretçinin takılmak istediği, tarayıcıda kalan ve yer imlerine eklediği ve sık sık kullandığı bir site anlamına gelir. Bir siteyi yapışkan hale getiren o kadar çok öğe var ki, bu tamamen başka bir konu.

Ancak, kesinlikle ziyaretçilerin uzaklaşmak istediği bir site haline getirebilecek bazı web tasarım hataları vardır. Burada tasarım no-no'su, kaçınmanız gerekenler.

#1 Hatası: Jarring Renkler

O kadar parlak renkler gözlerinize zarar veriyorlar veya birbirleriyle çatışan renkler bir site ziyaretçisinin bir web sayfasından kaçmasını isteyebilir.

Web sitenizin temasını planlarken, birbirini tamamlayan renkler seçmeye çalışın. Sarı, nadiren ana renk olarak çalışır, ancak bir vurgu olarak iyi görünebilir. Gökkuşağının her rengini kullanmak nadiren iyi bir fikirdir.

Kötü Web Örneğibkz: Moradito

Kötü Tasarım Örnekleri
Bu site, bulmaca tipi bir desende akla gelebilecek hemen her rengi kullanır. Bunu tarif etmenin tek yolu çirkin.

Hata #2: Çok Fazla Grafik

Web sayfanızı grafiklerle karıştırırsanız, iki farklı şey ortaya çıkar.

İlk olarak, sayfa o kadar yoğunlaşır ki ziyaretçiler nereye tıklayacaklarından veya ilk olarak neye bakmak istediklerinden emin olamayabilirler.

İkinci olarak, kullanıcının İnternet bağlantısı daha yavaşsa, sayfanın yüklenmesi çok uzun sürebilir. 30 saniye sonra çoğu insan ayrılacak ve başka bir siteye geçecektir. Her şeyin yakın olduğu bir çağda yaşıyoruz. İlk birkaç saniye içinde müşterinin dikkatini çekmezseniz, onu tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Kötü Web Örneğiite: Çam-Sol

Kötü Tasarım Örnekleri
Bu sitede çok fazla grafik var, sadece dağınık görünüyor. Çok sayıda grafiğin üstünde, görüntüler sayfanın her yerinde dolaşıyor, bu yüzden ziyaretçi görüntülerden birini tıklamak istese bile, faresiyle kovalamak zorunda kalacaktı.

Hata #3: Yavaş Yük Süresi

Web siteniz o kadar yavaş yükleniyor ki, ziyaretçinin geri dönmeden önce bir fincan kahve ve bir çörek alması için zamanı var mı?

Flaş, ses, tonlarca yüksek çözünürlüklü grafik veya java betiği gibi çok fazla eleman eklemek, bir sitenin daha yavaş ve daha yavaş yüklenmesine neden olabilir. Ziyaretçilerinizin çoğunun yüksek hızda olmasına rağmen, çevirmeli ve sitenize çok yavaş yüklenirse sitenize erişemeyen kırsal müşterileri de unutmayın.

Bahşiş: Kontrol site hızı ve aracılığıyla iyileştirme tavsiyesi alın Google Page Speed ​​Insights.

Hız yalnızca kullanıcı deneyimi için gerekli değildir, aynı zamanda çok önemli bir sıralama faktörüdür. Sayfa hızı, 2010'da bir arama motoru sıralama faktörü haline geldi ve Haziran 2016'da Google, özellikle mobil sayfalarınızın sayfa hızına bakmak için sayfa hızı sıralama faktörünü güncelleyeceğini bildirdi. Google'ın aramalarının yarısından fazlası için mobil arama muhasebesi ile, mobil sayfa hızının da optimize edilmesi gerekir.

- Kaynak: Daha iyi site hızıyla SEO'nuzu artırın

Kötü Web Örneğiite: Benim Müzesi

Kötü Tasarım Örnekleri
Bu web sitesindeki flaş, çok yavaş yüklenmesine neden oluyor. Bunun üzerine, flaşı atlamak için kolayca görülebilir bir bağlantı yoktur. Daha yavaş indirme hızına sahip tarayıcılar, bu siteyi siteden çıkacak ve asla geri dönmeyecek şekilde yükleyecek kadar hantal olacak.

Hata #4: Çok Fazla Reklam

İçerik web siteleri ve bloglar, ürünler satmak yerine reklamdan para kazanır. Ancak, birçok web sitesi sahibinin başarısız olduğu yerde, çok fazla reklam ekleyerek, ziyaretçinin içerikle reklamlar arasındaki farkı anlayamadığıdır. Ziyaretçinin makaleyi veya bir makalenin kalanını bulmak için arama yapması gerekiyorsa, sayfada çok fazla reklam var demektir. Siteye yerleştirilen bir veya iki reklam en iyisidir. Bundan daha fazlası ve tarayıcılarınızı rahatsız etmekten korkuyorsunuz.

Aslında, Upstream ve YouGov tarafından 2012'de yürütülen bir dijital reklam raporunda, tüketicilerin yaklaşık %20'sinin bir şirket çok fazla reklam yaparsa o şirketi bir daha asla kullanmayacaklarını söylediğini buldular.

Kötü Web Örneğikaynak: Hemmy.net

Kötü Tasarım Örnekleri
Bu web sitesinin çeşitli sayfalarında, sayfanın üst kısmındaki görüntüleme alanının tamamı, farklı türde 90% reklamlarıdır. Sayfanın içeriğine ulaşmak için aşağı kaydırmak gerekir. Orada bile, boyunca yayılan ek reklamlar var. Siteye odaklanmak zor olduğu için çok rahatsız edici.

Hata 5: Amatör Fotoğraf Düzenleme

Hiçbir şey düzgün düzenlenmemiş bir görüntüden daha yüksek sesle amatör haykırıyor. Bu tür bir içeriğe sahip web siteleri, bulanık kenarlıklar, otomatik olarak düzeltilen renkler, iki resmin birbirine eklendiği veya garip yeniden boyutlandırılan oranlar olduğunu açıkça belirten zayıf katmanlama teknikleriyle görüntüleri kesebilir.

Bahşiş: Ücretsiz resim düzenleme araçlarını çevrimiçi olarak kullanın: Canva, Pic Monkey

Kötü Web Örneğiite: Peter Otobüsleri

Kötü Tasarım Örnekleri
Bu sayfadaki grafiklerle ilgili birkaç sorun var. Birincisi, sayfada arkaya dalan ve amatörce görünen şeffaf arka plan yerine beyaz bir otobüs var. Sağdaki iki fotoğraf da oranlar korunmadan büyütüldükleri ve yeniden boyutlandırıldıkları için sorunludur. Fotoğraflar gözüküyor ve sağdakiler o kadar gerilmiş görünüyor ki Lilliput ülkesinde devler olabilirler.

Hata 6: Üç Yaşındakinin Yaratabileceği Tasarımlar

Web siteniz Microsoft Word'ü açmış gibi görünüyorsa, Word Sanatının bir parçasını oluşturduysanız ve siteyi internete yüklediyseniz, tasarım öğelerinizi yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Basitlik, bazı daha yoğun sitelerin hoş bir rahatlama olsa da, çok basit giderseniz, sitenizi genç ve ucuz görünümlü bir şekilde riske atarsınız.

Kötü Web Örneğiite: Siber D-İşaret Klanı

Kötü Tasarım Örnekleri
Tasarımcı, MS'in başladığı standart tasarımdan kelimelerin renklerini bile değiştirmedi. Bu tasarım o kadar basittir ki, temel bir Microsoft desen arka planı ve Word Art olarak hemen tanınacaktır.
Kötü Tasarım Örnekleri
Bunun üzerine, bir açılır sayfa yüklenmeye çalışır. Giriş bölümünü atlayıp ana sayfaya tıkladığınızda tasarım daha iyiyse bu göz ardı edilebilir. Ancak, bağlantılı sayfanın tasarımı (aşağıda) aynı şekilde hayal kırıklığı yaratıyor.

#7 Hatası: Kötü Gezinme

Bir web sitesi görsel olarak çekici bir tasarıma sahip olsa bile, ziyaretçiler hayal kırıklığına uğrayabilir ve zayıf gezinmeyi bırakabilir.

Örneğin, net bir bağlantısı olmayan veya çok fazla öğe içeren siteler, nereye gideceğine karar vermek zor. Birçok web sitesi sahibinin karşılaştığı bir sorun, aniden büyüyen küçük bir sitedir. Sitenin beş sayfası olduğunda çalışan gezinme, sitenin 500 sayfası olduğunda işe yaramaz. Ziyaretçilerin istediklerini tam olarak nereye gideceklerini anlamaları için sitenin kategorilere ve alt kategorilere nasıl yeniden çalışılabileceğini ve yeniden yapılandırılabileceğini inceleyin. Arama kutusu eklemek de akıllıdır.

Kötü Web Örneğibu: LawnSignDirectory.com

Kötü Tasarım Örnekleri
Ziyaretçi kendi bölgeleri için aranabilir bir yön bekler, ancak bunun yerine sayfanın sol tarafında listelenen düzinelerce link, sağdaki reklamlar ve birkaç özellikli işletme var. Bu site, organizasyon yapısının yenilenmesinden yararlanabilir, böylece ziyaretçiler avladıkları kaynakları kolayca bulabilirler.

Hata 8: Metin Sorunları

Yoğun bir arka plan kullanan ve sonra yeterli kontrast sağlamayan bir metin rengi seçen web tasarımcıları, web sayfalarını okunamaz hale getirir. Bir ziyaretçinin gözleri bir makaleyi okuduktan sonra incinirse, neden sitenizin daha fazla sayfasını okumak için uğraşır? Yoğun bir arka plan seçmeniz gerekiyorsa, en azından sağlam bir arka plana sahip bir kutu, katman veya içerik tablosu yerleştirin ve karşısındaki bir metin rengini seçin. Griden griden kaçınmaya çalışın, ancak açık pembe, koyu kırmızı, siyah üzerine beyazı seçin.

Birbiriyle üst üste binen kelimeler, kısmen grafiklerin kısmen üst üste geldiği paragraflar ve kısmen de sağlam bir arka plan üzerinde okunması zordur.

Kötü Web Örneğiite: Bermuda Şeytan Üçgeni

Kötü Tasarım Örnekleri
Bu sitede sadece karşıtlık sorunları var, aynı zamanda metin diğer metinlerle çakışıyor ve okunması neredeyse imkansız hale geliyor.

Hata 9: Yazım Hataları

Hiçbir şey göze batmayan yazım hataları ve dilbilgisi sorunları daha profesyonelce çığlık alamaz. Kimse mükemmel olmasa da, yaklaşmaya çalışabilirsin. Sayfalarınıza bakmak ve bu hataları bulmanıza yardımcı olmak için arkadaşlarınıza ve ailenize sorun veya sayfalarınızı kanıtlamak için profesyonel bir editör edinin. Aşağıdaki örnek sadece eğlence içindir. Bu gerçek bir web tasarım şirketi değil, profesyonel bir firmanın nasıl ortaya çıktığına dair bir dil yanlısı bir bakış.

Bahşiş: Nasıl öğrenin yazım hatası ve kendi yazdığınız hataları yakalayın.

Kötü Web Örneğiite: Web Tek Kaya

Kötü Tasarım Örnekleri
Bir yazım hatası gözden kaçırılabilir, ancak bu site bazı gölgeli sitelerin hatalarla nasıl dolduğunu gösterir. Sitenizi web'e koymanıza yardımcı olmak isteyen bir şirket için, kendi sitenizdeki sorunları düzeltmeden önce bir süre daha iyi vakit geçirmeniz daha iyi olur. “Özel” yazılmıştır SPECAIL; “Uzmanlık” hecelenir “experteze”; “Youselves'e yardım etmeyi” önermektedirler; "Yapabiliriz yapılı Siteniz herkesten daha hızlı! ”

Hata 10: Şimdiye Kadarki En Kötü Web Sitesi Tasarımı - Açıklayamayacağınız Kadar Kötü

Bazı web siteleri, doğası gereği gerçekten çok kötüdür. Bu kötü tasarlanmış web siteleri - siteyi gözlerinize acı veren bir şey değil, sitedeki hemen hemen her şey.

Çirkin renkler, zayıf navigasyon ve diğer öğelerden oluşan bir kombinasyon olabilir. Neyse ki, bu siteler çok nadirdir, ancak onları görüntülemek size ne olduğunu bilmenize yardımcı olabilir değil sitenizi tasarlarken yapmak.

Kötü Web Örneğiite: Ölümden Sonra Yaşam

Kötü Tasarım Örnekleri
Bu site o kadar korkunç ki açıklaması zor. İlk olarak, nöbet geçirmeye eğilimli olan herkes bu siteden uzak durmalıdır, çünkü nöbet geçirmeyen eğilimli bir kişide bile nöbet tetiklemesi muhtemeldir. Site kaydırılır, animasyonlu ve yanıp sönen grafiklerle doldurulur. Üstelik, grafikler çoğunlukla çekici değil, gruptaki bir bebekle bitiyor ve gitar çalıyor. Cesaretin varsa ziyaret et.
Yazarın fotoğrafı

Madde Lori Soard

Continue Reading