Ana Sayfa / mal / Web Araçları / 11 En İyi Web Sitesi SEO Denetleyici Aracı

11 En İyi Web Sitesi SEO Denetleyici Aracı

Bir web sitesini başarılı yapan nedir? Portalın başarısını popülaritesiyle ölçebileceğinize inanıyoruz.

Günümüzde, yeni ziyaretçiler çekmek istiyorsanız sadece değerli içeriğe sahip olmak yeterli değil. İlk olarak, arama motorları aracılığıyla portalınız hakkında bilgi edinmelerine ihtiyacınız var. Ve uygun web sitesi SEO kontrol hizmetlerini kullanarak arama motorunun çekiciliğini artırmak ve etki alanınıza ziyaretçi çekmek mümkündür.

Onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? O halde sonuna kadar okumaya devam edin.

Web Sitesi SEO: Tanımı ve Önemi

Temel bilgilerden geçelim.

Nedir arama motoru optimizasyonu (SEO)? Basitçe söylemek gerekirse, arama motorlarına ve potansiyel ziyaretçilere çekiciliğini artırmak için bir web sitesinin içeriğini, kompozisyonunu ve tasarımını ayarlama sürecidir.

Bu arada, birçok SEO “uzmanının” hedefi kaçırdığı yer burasıdır. Arama motorları için değil, gerçek kişiler için içerik sağladığınızı her zaman hatırlamalısınız. Ancak, günümüzde başarı için SERP'de (arama motoru sonuç sayfası) daha üst sıralarda yer almak çok önemlidir. Niye ya?

Gerçekler

Tüm çevrimiçi deneyimlerin %68'i arama motoruyla başlar. Her saniye 74,000'den fazla arama sorgusu var. Bu, günde 6 milyardan fazla arama anlamına geliyor. Ve bu sadece Google'da! 

İnternetin belirli bölümlerinde diğer arama motorlarının da yaygın olduğunu unutmayın. Örneğin, yaklaşık olarak sahip olduğunu iddia eden Bing var. Küresel masaüstü arama trafiğinin %9.97'si. Microsoft'a göre Bing, alarak, ABD pazarı Yerel aramaların %33'ü.

Bu nedenle, daha iyi bir erişime sahip olmak istiyorsanız, bir alan adının algoritmalara hitap etmesi gerektiği gerçeğini aşmak mümkün değildir. Ama endişelenme. Web sitesi SEO kontrol araçlarını kullanarak platformunuzdaki hem SERP hem de kullanıcı deneyimini iyileştirebilirsiniz.


Özel SEMrush Fırsatı
Şu anda web siteleri SEO ve içerik pazarlaması için SEMrush kullanan 1 milyondan fazla kişi var. Özel bağlantımızı kullanarak bir deneme için kaydolun ve 14 günlük deneme süresini uzatın (kredi kartı bilgisi gereklidir) > Buraya Tıkla

Neden Web Sitesi SEO Denetleyicisi Araçlarını ve Hizmetlerini Kullanmalısınız?

Bu soruyu cevaplamak için, arama optimizasyonu sürecinin kendisinin karmaşıklığını anlamalısınız.

Üç tür web sitesi SEO vardır:

  1. Sayfada. Bu SEO türü, içerik yapısını ve anahtar kelime optimizasyonunu içerir.
  2. Site Dışı. Her şey bağlantı kurma ve etki alanı otoritesini artırma ile ilgilidir.
  3. Teknik. Web sitesi SEO denetleyicileri, portalınızın hızına, güvenliğine, sağlığına ve genel yanıt verme hızına göre sıralamayı belirler. Bu nedenle, önemli bir optimizasyon parçası, bir web sitesinin teknik yönlerini iyileştirmeyi içerir.

Bunun yanında SERP belirleyen arama motoru algoritmaları da bulunmaktadır.

Örneğin, Google faktörleri 200'den fazla şey web sitenizi sıralamak için ve diğer hizmetlerin kendi tuhaflıkları vardır. Bu, bu algoritmaların her zaman değişmeye devam ettiğinden bahsetmiyoruz. 

Peki, bununla nereye gidiyoruz?

Uygun web sitesi SEO kontrol hizmetleri olmadan, her faktörü hesaba katamazsınız, bu da platformunuzun arama motoru çekiciliğini iyileştirmeyi imkansız (veya çok zor) hale getirecektir.

Ayrıca, web sitesi ve anahtar kelime konum kontrol araçlarını kullanmanın başka faydaları da vardır. Örneğin:

  • Web sitenizin teknik yönlerini optimize etmenize yardımcı olabilirler.
  • Sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olmak ister misiniz? Bazı araçlar, web sitesi sıralama kontrolü yapmanızı sağlar.ups farklı cihaz türleri için.
  • Bu hizmetler, aynı anahtar kelime öbekleri için kimin rekabet ettiğini görmenizi sağlar.
  • Anahtar kelimelerle aşırı dolduruldukları için dizine eklenmeyen sayfalara sizi yönlendirebilirler.
  • Bazı hizmetler, başarılı anahtar kelime stratejilerini öğrenmek ve uygulamak için rakip portalları gözetlemenize izin verir.

Bu sana şimdiden iyi geliyor mu? Her şeyin üstesinden gelmek için, web sitesi SEO denetleyicilerinin kullanımı genellikle kolaydır, bu da onlara hakim olmak için teknoloji konusunda bilgili olmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.

Ve şimdi onları keşfetme zamanı.

En İyi 11 SEO Sıralaması Kontrol Aracı (Ücretsiz ve Ücretli)

Uygun bir web sitesi SEO kontrol aracı, rekabette öne geçmenin ve SERP'deki yerinizi güvence altına almanın yolu olabilir. Gelin bunların en iyilerine bir göz atalım.

1. AccuRanker

Bu listeye şununla başlıyoruz: AccuRanker. Birçok pazarlama ajansı tarafından tanınan birinci sınıf bir SEO sıralama denetleyicisidir. Bu kadar iyi karşılanmasını sağlayan nedir? Görelim.

AccuRanker, herhangi bir web sitesinin anahtar kelime sıralamasının tam bir resmini görmenizi sağlar. Ve bunu basit, kolay anlaşılır bir şekilde yapar. Tüm veriler göze hoş gelen bir arayüzde görüntülenir. Çeşitli metrikler ve tek tek anahtar kelime öbeklerini etiketleme yeteneği vardır. Ayrıca, bu anahtar kelime konum denetleyicisi inanılmaz derecede hızlıdır. AccuRanker aslında o kadar hızlıdır ki hızı sloganda yerini almıştır.

AccuRanker'ın tüm işlevselliğini denemek ister misiniz? Ardından, 14 günlük deneme ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

2. Ahrefs

Bu aracın kesinlikle tanıtılması gerekiyor. Ahrefs arama motoru optimizasyonu için en tanınmış hizmetlerden biridir ve belki de orada en çok önerilen web sitesi tarayıcısıdır. 

Ahrefs SERP analizi de dahil olmak üzere çok çeşitli kullanışlı özellikleri paketleyin. Sizin veya rakip portalınızın dünyanın farklı bölgelerinde nasıl çalıştığını görmek ister misiniz? Bu araçla, çeşitli ülkeler için herhangi bir web sitesi anahtar kelime optimizasyonu hakkında fikir edinebilirsiniz. 

Hizmet ayrıca her bir anahtar kelime için ölçümler sağlar. Her arama sorgusu için alan ve URL derecelendirmesini, geri bağlantı istatistiklerini ve tahmini aylık trafiği içerirler.

Ücretsiz işlevsellik oldukça sınırlıdır. Ancak Ahreefs'in 7 günlük deneme sürümünü ücretsiz olarak nasıl çalıştığını görmek için kontrol edebilirsiniz.

3. SEO Analizörü

Neil Patel'den (yaratıcısı) başka bir yararlı web sitesi SEO denetleyicisi Ubersuggest keyword tool, diğer birçok hizmetin yanı sıra). SEO Analizörü herhangi bir portal için mükemmel bir web sitesi denetim aracıdır; bu, onu rakip etki alanlarında casusluk yapmak için kullanabileceğiniz anlamına gelir.

O nasıl çalışır? Sadece URL'yi yazın ve tam teşekküllü bir arama motoru optimizasyonu denetimi yapmasına izin verin. Rapor, sayfa içi SEO puanı, geri bağlantı sayısı, organik anahtar kelimeler ve aylık trafik gibi çeşitli verileri içerir. Ama hepsi bu değil!

SEO Analyzer ayrıca portalınızın durumunu değerlendirir, kritik hataları ve düzeltilmesi gereken uyarıları gösterir ve SEO iyileştirmesi konusunda öneriler sunar ve aşağıdakileri kontrol eder. site hızı. Ve evet, tüm bu özellikler tamamen ücretsizdir!

4. Toplu Google Rank Checker (SEO İnceleme Araçları)

Bir değişiklik için minimalist bir şeye ne dersiniz? Toplu Google Sıralama Denetleyicisi SEO İnceleme Araçları tarafından, herhangi bir platform için google sıralamalarını kontrol etmek için basit ve değerli bir yöntemdir. Nasıl çalıştığını görelim.

Tek yapmanız gereken bir dizi anahtar kelime öbeği seçmek (her arama için en fazla 10), analiz etmek istediğiniz alanın adresini girin ve ardından birkaç saniye bekleyin.

Araç, en fazla 15 bölgeden (5 ülke için mobil sürümler dahil) veri toplayabilir. Benzer anahtar kelimeler için rakip web sitesinin SERP'sini de görebilirsiniz. Bahsettiğimiz gibi, tüm bilgiler, gereksiz istatistiklerden uzak, kolay okunabilir bir şekilde sunulur.

5. SEMrush

SEMrush önde gelen SEO sıralama denetleyicileri arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Birçok pazarlamacı için, anahtar kelime konumu denetleyicisi olmaya devam ediyor. Sadece ücretli bir hizmet olduğunu belirtmeliyiz.

Aracın yalnızca Google sıralamalarını kontrol etmenize değil, aynı zamanda Bing için SERP'yi de kontrol etmenize izin verdiğini unutmamak önemlidir. SEMrush sayısız filtreleme seçeneği ile herhangi bir portal için kapsamlı anahtar kelime verileri sağlar.

Bu araç aynı zamanda farklı ülkeler için anahtar kelime öbeği sıralamasını kontrol etmenin ve her sorgu için en popüler makaleleri görmenin mükemmel bir yoludur. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, tüm SEMrush'ın birçok özelliğine hakim olmak oldukça kolaydır.

SEMrush ücretsiz olarak 10 ücretsiz arama denemenizi sağlar. Daha sonra, abone olma konusunda kararınızı vermek için fazlasıyla yeterli olan bir haftalık ücretsiz deneme sürümünü edinebilirsiniz.

6. Casus Fu

Adından da anlaşılacağı gibi, SpyFu rakip web siteleri hakkında bilgi almak için bir araçtır. Hangi öğelerin başka bir platformu daha yüksek arama motoru sıralamalarına yönlendirdiğini incelemenize yardımcı olabilir. 

Bu SEO sıralama denetleyicisi ile tam olarak ne yapabilirsiniz? SpyFu bir ton faydalı veri sağlar. Örneğin, sitenin SEO zorluğunu, ortalama reklam TO'sunu öğrenebilir, en çok trafik çeken anahtar kelime öbeklerini kontrol edebilir ve rakiplerinizin kullandığı reklamların tam listesini alabilirsiniz. Bunu, geri bağlantı analizi ve arama sonucu takibi gibi çok çeşitli özelliklere ekleyin ve başarılı bir pazarlama stratejisi için bir tarifiniz var!

SpyFu ücretsiz değildir. Ancak, aşağıdakiler gibi rekabetçi hizmetlerden çok daha düşük maliyetlidir: Ahrefs. Aynı zamanda, SpyFu istenen fiyat için mükemmel değer sunar. 

7. WooRank

WooRank web sitesi sahipleri için harika bir Google SEO denetleyicisidir. Pazarlama uzmanlarının yardımı olmadan alanınızı optimize etmeyi mümkün kılar. Aslında WooRank, kendinizi bir SEO uzmanı gibi hissetmenizi sağlayacaktır. Ses heyecan verici mi? 

WooRank, bir web sitesinin SEO anahtar kelimelerini kontrol etmeyi son derece kolaylaştırır. Etki alanı verilerini izleme sürecini kolaylaştırırken, yan yana web sitesi analizi özelliği, etkili bir anahtar kelime stratejisi oluşturmak için rekabeti incelemeye yardımcı olur. Bu araç başka ne yapabilir?

WooRank bir web sitesi denetimi gerçekleştirir ve içerik, indeksleme, güvenlik, veri yapısı ve diğer faktörlere dayalı olarak sitenizin performansını gösterir. Bu SEO sıralama denetleyicisi, alan erişimini iyileştirmek için değerli öneriler de sunar. Tüm web sitesi istatistikleri, kolay anlaşılır ve görsel olarak çekici bir şekilde sunulmaktadır.

Bu araç ücretsizdir, ancak premium kullanıcılar için daha da kullanışlı özellikler sunar. Tam potansiyelini görmek istiyorsanız - 14 günlük deneme için başvurarak başlayın.

8. WhatsMySerp

Ücretsiz bir web sitesi sıralama kontrolü yapmak ister misiniz? WhatsMySerp herhangi bir web sitesi için SERP'leri analiz etmek için başka bir yararlı hizmettir. Ne yapabilir?

WhatsMySerp, aynı anda birkaç anahtar kelime için Google sıralamasını kontrol etmenizi sağlar. Araç, seçilen parametrelere göre ilk 100 sonucu gösterir. Arama motoru optimizasyonu verilerini coğrafi konuma (ülke) ve cihazın türüne (masaüstü veya mobil) göre analiz edebilirsiniz.

Bunun üzerine, bir tamamlayıcı var SERP takip hizmeti etki alanınız için kullanabilirsiniz.

Bu hizmetlerin her ikisi de tamamen ücretsizdir. Sınırsız sayıda günlük arama almak için tek yapmanız gereken kaydolmak.

9. CasusSerp

CasusSerp ücretsiz işlevselliğe sahip birinci sınıf bir web sitesi SEO denetleyicisidir. Bu araç, bir web sitesinin SERP'sini belirlemek için en önemli Google sıralama faktörlerinden 17'sine odaklanır.

Platformun arama motorları için çekiciliğini analiz ederken, SpySerp geri bağlantı profili, teknik optimizasyon, sayfa öğeleri ve anahtar kelime yoğunluğu gibi şeyleri hesaba katar. Ayrıca, her bir izleyicinin bir web sitesinde gezinmek için harcadığı zamanı ve ziyaret etmeyi başardığı birkaç sayfayı tanır.

Ayrıca tonlarca ek özellik var. Çeşitli bölgelerde mevcuttur ve birçok dili destekler. Rakipleriniz için de web sitesi sıralama kontrolleri yapabilirsiniz.

En iyi yanı, sınırlı sayıda kullanım için de olsa bu özelliklere ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Mütevazı bir aylık ücret karşılığında, çok daha fazla sayıda arama için aynı işlevlerin tümüne sahip olursunuz (ayrıca kurumsal düzeyde plan için sınırsız işlevsellik elde edersiniz).

10 ve 11. Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçları

Bu listeyi birer ikişer ücretsiz SEO sıralama denetleyicisi ile kapatmaya karar verdik. İlki, Google sıralamalarını kontrol etmek için en bilinen araç olan Google Arama Konsoludur. İkincisi, temelde aynı şey olan ancak farklı bir motor için olan bir Bing Web Yöneticisi Araçları'dır. Ancak bu araçların her ikisi de yalnızca portallarınızla çalışır.

Beklediğiniz gibi, Google Arama Konsolu alan adınızın arama motorunda nasıl olduğunu görmenizi sağlar. Birçok kullanıcı, kendi alanlarını izlemek için en iyi SEO denetleyicisi diyebilecek kadar ileri gider. Optimizasyona yardımcı olabilecek birçok özellik sunar.

Google SEO denetleyicisi, anahtar kelime istatistiklerini izler, geri bağlantıları izler ve web sitenizi tarayan şeylere işaret eder. Ayrıca, bu özelliklerin tümü basittir, yani bunlarda oldukça hızlı bir şekilde ustalaşmanız garanti edilir.

Alınan resim wp-içerir.

Bunu yapamazsınız, ancak Google'ın SEO denetleyicisi “Google Web Yöneticisi Araçları” olarak yeniden adlandırıldı. Bu, bilmeniz gereken her şeyi kapsar Bing Webmaster Araçları. Bunu Google'ın denetleyicisine bir alternatif olarak düşünebilirsiniz, ancak Bing arama motoru için. Ondan ne beklemelisiniz?

Web Yöneticisi Araçları, harika bir anahtar kelime konumu denetleyicisi sunar. Portalınızın veya sayfalarınızın belirli ifadeler için nasıl sıralandığını görmenizi sağlar. Ancak, yalnızca organik arama için anahtar kelime verilerini gösterir. Bilgileri dillere, bölgelere ve hatta zaman dilimlerine göre kolayca filtreleyebilirsiniz. Araç, hızlı bir site taraması sunar ve alanınızdaki hangi sayfaların arama optimizasyonu gerektirdiğini gösterir. 

Ayrıca, Bing Web Yöneticisi Araçları, Google'ın SEO denetleyicisinde bulunmayan bazı işlevlere sahiptir. Örneğin, bağlantıları engellemek ve reddetmek için kullanabilirsiniz.

Son Düşüncelerimiz

Bazı alan adları tanınırken bazılarının arama sonuçlarının altına gömülmesinin bir nedeni var. Buna “arama motoru optimizasyonu” denir. Daha iyi çevrimiçi erişim elde etmek için uygun SEO araçlarını nasıl kullanacağınızı öğrenmelisiniz.

Ve şimdi, anahtar kelime stratejisini ve arama motoru sıralamasını iyileştirmenize yardımcı olabilecek en iyi web sitesi SEO kontrol hizmetlerini biliyorsunuz.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Seth Kravitz'in makalesi

Okuma tutun