Ana Sayfa / mal / Web Sitesi Oluşturma / Squarespace vs WordPress: Yeni Blog Yazarları İçin Hangisi Doğru

Squarespace vs WordPress: Yeni Blog Yazarları İçin Hangisi Doğru

Web sitenizi oluşturmaya ve işinizi kurmaya hazır mısınız? online varlığı? Muhtemelen arasında tartışıyorsun Squarespace vs WordPress – Muhtemelen okuduğunuz en popüler blog platformlarından ikisi olduklarını düşünürsek.

Her platformun avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu anlayın. Bu özellikle cruciayrıca blog oluşturma oyununda yeni olduğunuz için. Bu nedenle, fiyatlandırma planları ve kullanım kolaylığı gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

Bu yazıda, daha yakından inceleyeceğiz Squarespace ve WordPress bilinçli bir karar vermek için incelemeniz gerekenleri listeleyerek. Bunun sonunda, çevrimiçi projenizi oluşturmak için hangisinin en iyi olduğu konusunda daha iyi fikir sahibi olacaksınız.

Squarespace Vs WordPress: Genel Bakış

Sıçramadan önce hangi yönleri bilmeniz gerektiğine derinlemesine bir dalış yapmadan önce, hakkında daha fazlasını öğrenelim. Squarespace ve WordPress İlk. 

Squarespace blogculara ve diğer küçük işletmelere web sitelerini oluşturmaları ve yönetmeleri için kolay bir yol sağlayan bir web sitesi oluşturma platformudur. Temel olmak üzere birçok özellik sunar. eTicaret yetenekler, müşteri desteği için çoklu kanallar ve blog içeriğini yönetmek için araçlar ve e-posta pazarlama.

WordPress en popüler içerik yönetim sistemi (CMS) geniş eklenti yelpazesi ve gelişmiş işlevselliği sayesinde dünyada. Bu açık kaynaklı platform ile blog yazarları ayrıca web sitelerini tasarlayabilir ve çalıştırabilir. Ayrıca, kullanıcılara web sitelerini gereksinimlerine göre değiştirmeleri için popüler seçenekler sunar.

Her ikisi de, mükemmel pazarlama araçları ve blog özellikleri dahil olmak üzere çeşitli eklentilerle kullanıcıların blog veya iş planlarını gerçeğe dönüştürmelerine olanak tanır. Ancak, site içi kullanıcı deneyimi farklıdır. WordPress daha karmaşık projeler için ek işlevsellik ile daha iyidir; Squarespace daha büyük bir merkezi destek ekibine sahiptir.

Bununla birlikte, hangisinin blog yazma gereksinimlerinize en iyi şekilde hizmet edebileceğini görmek için bunları kafa kafaya karşılaştıralım.

WordPress or Squarespace: Yeni Blog Yazarları İçin Hangisi Daha İyi?

Her ikisi de WordPress ve Squarespace milyonlarca web sitesine güç sağlar, ancak aralarındaki temel farkları bilmek yine de önemlidir. Daha sonra gereksinimlerinize en uygun olanı seçebileceksiniz.

1. Açık Kaynak ve Yakın Kaynak 

Açık ve Kapalı Kaynaklı Yazılım (kaynak: Jexo)

kaynak kodu Squarespace ve WordPress önemli ölçüde farklılık gösterir. Birincisi kapalı kaynaklı bir platform, ikincisi ise açık kaynaklı bir yazılımdır. 

Aralarındaki temel fark:

  • Açık kaynaklı yazılım: Genellikle, başka herkesin kullanması ve katkıda bulunması için bir yazılım parçasını kullanıma sunmak isteyen geliştirici topluluğu tarafından oluşturulur. Kod herkes tarafından görüntülenebilir, değiştirilebilir ve hatta yeniden dağıtılabilir.
  • Kapalı kaynaklı yazılım: Halka açık olmayan veya kimse tarafından indirilemeyen veya değiştirilemeyenler. Sahibi, kullanıcılar için güncellemelerle ilgilenir.

WordPress

WordPress açık kaynaklı ve kendi kendine barındırılan bir platformdur, yani kullanıcıların web sitesine özel işlevler eklemesine olanak tanır. Kendinizi eğitmek için kullanabileceğiniz çok sayıda ilgili makale ve atölye videosu var. WordPress toplum. Bu, işletmelerin ve blog içerik oluşturucularının Bir web sitesi oluşturmak bu onların tam gereksinimlerini karşılar.

Ayrıca açık kaynak kodlu olduğu için özel kod kullanımını destekler. Dolayısıyla, teknik bilgi tabanınız varsa, o zaman bu platform tam size göre. Bütçeniz izin veriyorsa, gerekli becerilere sahip değilseniz, her zaman deneyimli bir geliştirici çalıştırabilirsiniz. 

Gibi firmalar TrustShoring uzak geliştiricileri işe almanıza izin verin. Bu nedenle, blog siteniz ve nasıl görünmesini istediğiniz üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Ayrıca, web sitenizde ek işlevlere veya gelişmiş özelliklere sahip olabilirsiniz. süreçleri otomatikleştir diğer blogcuların henüz sahip olmayabilir.

Squarespace

Squarespace popüler bir yakın kaynak platformudur. Bünyesinde bulundurduğu ekip ile kullanıcılar, ihtiyaçlarını anlayan ve onlara özel çözümler geliştirebilen bir destek ekibine sahip olmanın avantajlarından yararlanabilmektedir. 

Bu, blog yazarlarının web siteleri oluşturmasını ve girişimcilerin kendi özel ihtiyaçlarını ve hedeflerini karşılayan çevrimiçi mağazalar oluşturmasını kolaylaştırır. Ayrıca şirket içi ekip, platformun en yeni özellikler ve otomatik güncellemelerle güncel olduğunu garanti eder.

Squarespace ilk blogunuzu basit olacak şekilde planlıyorsanız, sadece işleri yoluna koymak için mükemmel bir platformdur. Bu tür bir tasarım için yönetilebilir yeni blogcular çünkü endişelenecek çok fazla unsur yok. Şimdilik amacın buysa, o zaman Squarespace bloglamanın neredeyse bir ha olmasını sağlarssle-ücretsiz görev. Platformun birçok yerleşik yeteneği nedeniyle, kodlamayı öğrenmek gerekli değildir.

Kazanan: Kravat

Buna kravat diyeceğiz. Teknik görevlerde iyiyseniz veya özel ihtiyaçlarınız varsa kodlama becerileri, açık kaynak doğası WordPress mükemmel Ancak, herhangi bir üçüncü taraf eklentinin veya kaynak kodunun en son sürümlerini kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Tüm eklentiler ve tema geliştiricileri ürünlerini güncellemez, bu nedenle dikkatli olun.

Aksine, web tasarımı size göre değilse, Squarespace daha iyi bir seçimdir. Güvenlik, yazılım güncellemeleri ve teknik her şeyi sizin için halleder. Dezavantajı, sizi sınırlayabilecek şirket içi özelliklerine güvenmeye zorlamasıdır.

2. Fiyatlandırma Planları

Blog yazmak veya bir web sitesi kurmak sizin için yeni bir girişim olduğundan, fiyatlandırma dikkate alınması gereken önemli bir kısımdır. Çeşitli fiyatlandırma planlarından bütçenize en uygun olanı seçebileceğiniz için iki platform harika.

Fiyatlandırma Tablosu WordPress

PlanAylık Fiyatlandırma PlanlarıAna Özellikler
Ücretsiz$0Sınırsız sayfa
Kişisel$9 Reklamsız deneyim
Premium $ 18 Canlı sohbet desteği
Business $ 40 Sınırsız bant genişliği
ticaret$ 70 60'tan fazla ülkede ödemeler
Girişim Yıllık 25,000$'dan başlayan fiyatlarlaEn yüksek güvenlik standartları

için fiyatlandırma planları WordPress oldukça basittir. Bir blog veya web sitesine başlamanız için temel özelliklere sahip ücretsiz bir sürümü vardır. Daha çeşitli özelliklere ve hizmetlere erişim elde etmek için daha fazla premium plana yükseltebilirsiniz.

Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir husus WordPress ücretsiz olmasına rağmen operate, kullanıcılar ek maliyetler veya devam eden maliyetler ödemek zorunda kalabilirler. alan adı elde edersiniz. kayıt, uygun hosting planlarıve premium temalar. Dikkatli bir şekilde seçmezseniz bu size yüzlerce dolara mal olabilir. 

Bu hizmetlerin fiyatları değişiklik gösterdiğinden, bir web sitesi oluşturmanın gerçek maliyeti WordPress de değişir. Bununla birlikte, daha pahalı planlar, ücretsiz planı kullanmamanız ve ödeme konusunda sorun yaşamamanız durumunda bir yıllık ücretsiz alan adı sunar.

Fiyatlandırma Tablosu Squarespace

PlanAylık Fiyatlandırma PlanlarıAna Özellikler
Kişisel$ 23SSL güvenlik
Business$ 33Google Workspace veya Professional e-posta adresi
Temel Ticaret$ 36Müşteri hesapları
Gelişmiş Ticaret$ 65Ek nakliye seçenekleri

Talep ettiğiniz hizmet düzeyine bağlı olarak, Squarespace çeşitli fiyat planları sunar. En uygun fiyatlı seçenek, diğer özelliklerin yanı sıra ücretsiz bir özel alan adı ile birlikte gelen 23 ABD doları tutarındaki kişisel plandır. 

Ücretsiz bir plan olmamasına rağmen, en ucuz planı zaten kapsamlı bir özellik listesi sunuyor. Seçim ihtiyaçlarınıza kalmış. Ayrıca, tüm planlar kullanıcılara sınırlı süreli, 14 günlük ücretsiz deneme süresi sunar. Bu nedenle, bir ödeme yapmadan önce çevrimiçi platforma aşina olmanızı sağlar.

kazanan: WordPress

WordPress. Yeni başlayan blog yazarlarının bütçe kısıtlamalarını karşılayan daha çeşitli planlar sunar. Özellikle barındırma hizmeti seçiminizle ilgili olarak maruz kalabileceğiniz ek maliyetlere dikkat edin. Ayrıca, her iki platform da size birkaç kuruş kazandırabilecek yıllık planlar sunar.

3. Kullanım Kolaylığı

Şimdi, acemi bir blog yazarı olarak göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörlerden biri, platformun kullanım kolaylığıdır. Squarespace ve WordPress otomatik kaydetme özelliğiyle zaten kazananlar, ancak yabancı bir blog yazarı için kullanıcı deneyimiyle ilgili başka neler sunabileceklerini görelim.

Squarespace

İle başlayalım Squarespace. En iyi yanı, kodlama becerisine gerek olmamasıdır. Bir web sitesi oluşturma sürecini kolaylaştırmak için sezgisel bir kullanıcı arabirimi ve sürükle ve bırak, şablonlar ve şirket içi destek ekipleri gibi temel özellikler sağladığından bahsetmiyorum bile.

not: Peki sürükle ve bırak düzenleyici nedir? Bu, yalnızca birkaç tıklamayla web sitenize hızlı bir şekilde metin, resim, video ve diğer öğeleri ekleyebileceğiniz anlamına gelir. Bu özellik onu ha yaparsslİçerik bloklarını gerektiği gibi yeniden düzenlemek ve herhangi bir kodlama deneyimi yaşamadan sitenizi özelleştirmek için e-free. 

WordPress

Tersine, WordPress karşılaştırıldığında kullanımı kolay değildir. Squarespace, ancak daha fazla özelleştirilebilir. Bu o anlama gelmez WordPress kullanıcı dostu değildir; hala yeni başlayanlar için esnek bir platformdur. Sitenizin tasarımı ve işlevselliği üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsanız, WordPress senin için daha iyi olabilir Bir fikir edinmek için aşağıdaki görüntüdeki kontrol paneline bir göz atın.

Ancak, sayfalarınızı özelleştirmek için biraz kodlama bilgisine sahip olmanın yanı sıra üçüncü taraf eklentileri entegre etmeye ve kullanmaya hazır olun. Ayrıca, düzenleme yaparken sayfanızın nasıl göründüğünü her görmek istediğinizde ön izlemeyi tıklamanız gerekir. Squarespace.

Bu, yeni başlayan kullanıcıların biraz kafası karışmış hissetmesine neden olabilir, ancak teknik bilgi birikiminiz varsa, WordPress sizi önceden hazırlanmış şablonlarla sınırlamaz. Hatta kullanabileceğiniz bir tema özelleştiriciye sahiptir. Bu nedenle, web sitenizi tam olarak düşündüğünüz gibi yapabilirsiniz.

kazanan: Squarespace

Squarespace. ile karşılaştırıldığında daha başlangıç ​​dostu ve basittir. WordPress. Böylece yeni başlayanlar için biraz daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Bonus olarak, her ikisinin de mobil düzenleyici uygulamaları vardır, bu nedenle masaüstü cihazınızda düzenleme yapmakla sınırlı kalmazsınız.

4. blogging

Her iki platformun da cephaneliğinde, destekleyebilen ve destekleyebilen güçlü yerleşik blog oluşturma araçları bulunur. operaNe kadar gönderi yaparsanız yapın, blog içeriğinizi kolayca oluşturun. 

WordPress

WordPress kullanıcıların blog içeriklerini oluşturmasını ve güncellemesini kolaylaştıran çok sayıda ek araç ve blog oluşturma yeteneği sağlar. Blogunuza uygulayabileceğiniz birçok ücretsiz ve premium temaya sahiptir. Mevcut binlerce tema, blogunuza görünüm ve his vermenin yanı sıra sitenizdeki farklı sayfaların nasıl düzenlendiğini de verebilir. 

Ayrıca, ekstra özellikler için çok çeşitli güçlü eklentiler ekleyebilir ve işlevselliğini artırabilirsiniz. İletişim formları, aboneler için indirim kodları veya sosyal medya paylaşım düğmeleri gibi şeyler eklemek için kullanılabilirler.

Squarespace

Gelince Squarespace, ayrıca ihtiyaçlarınıza göre kullanılabilecek çok çeşitli çarpıcı tasarımcı şablonları sunar. Ayrıca, belirli şablonlar, özelleştirilebilir paylaşım düğmeleri gibi eklenti özelliklere sahiptir. 

Sayfanıza ses, video ve resim varlıkları da ekleyebilirsiniz. Squarespace Blog içeriğiniz, çok sayıda olanak sağladığı için işbirlikçi bir çabaysa da harikadır. Yazarlar katkıda bulunmak. Bahsetmiyorum bile, post-programlama ve podcast barındırma yetenekleri var. Ayrıca bağlantılar, etiketler ve kategoriler de ekleyebilirsiniz.

Kazanan: Kravat

Her ikisi de güçlü blog oluşturma araçlarına sahiptir ve her beceri seviyesindeki blog yazarları için esnek platformlardır. Ancak yeni başlayanlar ve ortalama kullanıcılar için kullanım kolaylığı Squarespace blog gönderileri oluştururken bu platformu kazanan yapar.

Bununla birlikte, WordPress güvenilir eklentilerden ek işlevsellik söz konusu olduğunda hala öndedir. Düzenleme araçlarından mizanpaj editörlerine, blog gönderileri yazmak ve bunları çevrimiçi yayınlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Platformun özelliklerini en üst düzeye çıkarmak için sadece bazı teknik beceriler gerekecek.

Ek bir not olarak, her iki platformun da içerik sahipliği politikalarını veya içerik lisanslama şartlarını okumanız en iyisidir. Bu, hizmetlerini kullanmayı bırakmaya karar verdiğinizde içerik sahipliği sorunlarından kaçınmanıza ve çalışmanızın size ait olduğundan emin olmanıza yardımcı olabilir.

5. SEO Araçları

Arama motoru optimizasyonu (SEO) cr'dirucihedef kitlenizi oluştururken. sağ ile SEO araçları, blog yazarları veya işletmeler, yüzlerce veya binlerce makalelerinin arama motorları için optimize edildiğinden emin olabilir.

WordPress

Web sitenizi arama motoru sıralamaları için optimize etmenize yardımcı olmak için, WordPress birkaç yerleşik SEO aracıyla birlikte gelir. Ayrıca, son derece özelleştirilebilir ve çok sayıda eklenti sunar. Örneğin, sayfa hızınızı artırmak istiyorsanız, bu bir crucial SEO sıralama faktörü, yükleyebilirsiniz WP Roket.

Temel SEO kontrolüne ve okunabilirliğe odaklanmak istiyorsanız, Yoast SEO'yu indirip yükleyebilirsiniz. Keyfini çıkarabileceğiniz daha birçok üçüncü taraf uygulaması var WordPress zengin snippet'ler oluşturmaya yönelik eklentiler dahil olmak üzere arama motorlarındaki görünürlüğünüzü artırmak ve ilgili kelimeleri bulma veya makaleleriniz için arama terimleri.

Squarespace

Squarespace SEO araçları söz konusu olduğunda çok uzak değil. aynen WordPress, meta açıklamaları, resimler için alternatif metni ve URL'leri özelleştirmenize olanak tanır. Hatta günümüzün olmazsa olmazı olan içeriğinizi mobil cihazlar için optimize etmeniz için şablonlara sahiptir.

Bununla birlikte, bir dezavantajı vardır. Kullanılabilir uzantı eksikliği var Squarespace. Bu nedenle, yalnızca yerleşik özelliklerini kullanmakla sınırlısınız. Zaten SEO'dan anlıyorsanız, bu tamamdır, ancak anlamıyorsanız, o kadar basit olmayabilir.

kazanan: WordPress

WordPress. SEO eklentileri ile arama motoru sıralamalarınızı yükseltebilir. Elbette, her iki platformun da SEO araçlarının sizi desteklemek için orada olduğunu, ancak tüm işi onların yapmayacaklarını unutmamak önemlidir. Backlink oluşturma ve prod dahil olmak üzere dikkate alınması gereken daha birçok SEO faktörü vardır.uciharika içerik.

6. e-Ticaret 

Bir blogla başlıyor olabilirsiniz, ancak bunun etrafında bir çevrimiçi mağaza oluşturmak istemeniz durumunda, bu çok önemlidir.uciher platformun e-Ticaret çözümlerini, çevrimiçi satış özelliklerini ve pazarlama araçlarını bilmek. Neyse ki, her ikisi de gelişmiş veya temel işletme web sitelerini yönetme konusunda yetkin.

WordPress

WordPress kullanıcılar kolayca bir çevrimiçi mağaza oluşturabilir, ödemeleri kabul edebilir ve ürünleri tek bir merkezi konumdan yönetebilir. Üçüncü taraf uygulamalar ve çevrimiçi hizmetlerin yardımıyla (örneğin, WooCommerce), uzatabilirsiniz WordPress' tam özellikli bir e-Ticaret web sitesi oluşturma yetenekleri.

Dahası – aşağıdakiler de dahil olmak üzere sınırsız ürün envanteri ekleyebilirsiniz: 

  • Tip ve kağit paketi
  • Hediye Kartları
  • Dijital Ürünler
  • Fiziksel Ürünler
  • Kişiselleştirilmiş Öğeler

Bu nedenle, aşağıdaki gibi bir dijital ürün satmayı planlıyorsanız Aura'nın yapay zeka destekli yeniden fiyatlandırma çözümü, bunu yapmanıza izin verilir WordPress. Sadece fiziksel ürünlerle sınırlı değilsiniz. Blog içeriğinize harika eşlik edebilecek e-Kitaplar satabilirsiniz.

Ek olarak, e-Ticaret eklentilerinin mevcudiyeti ve platformun açık kaynak yapısı sayesinde, e-ticaret mağazası bu şık, iyi tasarlanmış ve harika işlevlere sahip.

WooCommerce e-Ticaret satışının temellerini ele alan kişidir. Diğer şeylerin yanı sıra güvenli kart ödeme yöntemleri ve analitik sunar. Ayrıca müşterilerin ödeme bilgilerini de korur. Hatta entegre edebilirsiniz WordPress-Sosyal medya hesaplarınızla güçlendirilmiş mağaza.

Squarespace

Gelince Squarespace, çeşitli e-Ticaret planları ve yetenekleri sunan popüler bir işletme web sitesi oluşturucusudur. Harika bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için size hepsi bir arada bir platform sağlayabilir.

Alacağınız özellikler, seçtiğiniz e-Ticaret planına bağlıdır. Örneğin, ticaret temel planı, Facebook ve Instagram'da satış yapmanıza ve profesyonel bir video oluşturucuya erişmenize olanak tanır. Gelişmiş ticaret planı, gelişmiş indirimler ve terk edilmiş alışveriş sepeti özelliği sunar. Ayrıca, her ikisinin de %0 işlem ücreti vardır.

Yalnızca PayPal, Apple Pay ve Stripe yine de ödeme seçenekleri olarak mevcuttur. Ayrıca, pek çok üçüncü taraf uygulamasını desteklemez. Bu nedenle, aşağıdakiler gibi geniş bir coğrafi alanı hedefleyen gelişmekte olan bir işletmeyseniz: Ana SayfaSu samuru - ödeme yöntemlerinin olmaması ciddi olarak düşünülmesi gereken bir şeydir. Bu, mevcut ödeme yöntemleri onlar için uygun değilse, potansiyel müşterileri veya aboneleri geri çevirebilir.

Geriye dönüp bakıldığında, platform hala harika. içinde uygulamalar var Squarespace Ek özelliklere erişmenizi sağlamak için uzantılar pazarı.

Kazanan: Kravat

Buna bir beraberlik diyelim. WordPress e-Ticaret mağazanıza daha fazla büyüme fırsatı sağlayabilecek binlerce eklenti sağlayıcıya sahip esnek bir platformdur. Ancak Squarespace yerleşik satış araçlarından yoksun değildir ve e-posta kampanyaları yürütmek için eklentiler kullanmanıza olanak tanır. Genel olarak, hepsi bir arada bir mağazayı takip etmeyi planlıyorsanız, her ikisi de gelişmiş e-Ticaret özelliklerine sahiptir.

7. eklentiler

Bu makale boyunca eklentilerden bahsettik. Şu anda hayal ettiğiniz web sitesini oluşturmanıza yardımcı olan üçüncü taraf uzantılardır. Platformlarda yerleşik olmayan ek işlevler ve özellikler sağlarlar.

WordPress

WordPress günümüzde mevcut olan en popüler ve en çok yönlü CMS'lerden biridir. için binlerce eklenti mevcuttur. WordPress kullanıcıların indirmeleri ve web sitelerine entegre etmeleri için. Böylece, web sitenizi özelleştirmenize ve gelişmiş işlevler eklemenize olanak tanır.

Bazıları ödemeniz gereken premium eklentiler olsa da, birçok ücretsiz seçenek de vardır. Bazı eklentiler, aşağıdakiler gibi düzenlemeler için harikadır: Elementor sürükle-bırak özelliği ve görsel düzenleyicisi ile. Ek olarak, bazıları sitenize sosyal medya entegrasyonu konusunda size yardımcı olabilir.

Gibi bir metinden konuşmaya (TTS) eklentisi bile yükleyebilirsiniz. konuşma daha geniş bir kitleye ulaşmak için. Engelleri olanlara ve hatta aynı anda birden çok işi yapmaktan hoşlananlara hizmet vermenize olanak tanır. Birçok web sitesi için, TTS artık kitlelerin farklı ihtiyaçlarını karşılamak için hayati bir özelliktir.

Bununla birlikte, çok çeşitli seçenekler mevcut olduğundan, web sitenizin işlevselliğini veya yüklenme sürelerini engelleyebilecek eski eklentilere karşı dikkatli olmanız gerekir. Sitenizin güvenlik gücünü riske atabilecek zararlı kodlara sahip kötü amaçlı eklentiler de vardır.

Squarespace

Squarespace harika bir web sitesi oluşturucudur, ancak eklenti yetenekleri açısından sınırlıdır. Bu, kullanıcıların benzersiz işlevsellik veya özellikleri kendi sistemlerine dahil etme becerilerinin sınırlı olduğu anlamına gelir. Squarespace web siteleri. Bununla birlikte, platformların yerleşik özelliklerinin birçok yeni blog yazarı için yeterli olduğunu belirtmekte fayda var.

Dahası, Squarespace kullanıcıların belirli ek özellikler sunan uzantıları bulabileceği ayrı bir uygulama pazarına sahiptir. Örneğin, eklemenize yardımcı olabilecek uygulamaları orada bulabilirsiniz. vergi işlevleri bir e-Ticaret mağazasını yönetmenizi kolaylaştırmak için. Ancak uygulama pazarı, diğerlerine kıyasla hala sınırlı. WordPress. 

kazanan: WordPress

WordPress. Kullanıcıların web sitelerini kişiselleştirmeleri ve yalnızca yerleşik özelliklerle sınırlı kalmamaları için daha esnek seçenekler sunar. Kötü amaçlı koddan kaçınmak için güvenli eklentiler kullandığınızdan emin olun.

Sonuç

Squarespace vs WordPress: Kazanan…size kalmış.

Harika ve bilinen bir blog yazarı olma yolunuzu etkileyebilecek belirli faktörlerden bahsettik. Ancak, arasındaki genel kazanan Squarespace vs WordPress hedeflerinize ve yeteneklerinize bağlıdır. 

Örneğin, daha teknik görevler söz konusu olduğunda temiz bir sayfa açan yeni bir blog yazarı olabilirsiniz veya başka deneyimlerden bazı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Peki hangisi senin için daha iyi?

Eğer eski iseniz, açık kazanan Squarespace, çünkü yalnızca yerleşik özelliklerini öğrenmeniz gerekiyor ve çok sayıda müşteri destek kanalı var.

Ancak, eğer ikincisiyseniz, WordPress daha ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir. Bu nedenle pazarda aslan payına sahiptir.

Ayrıca, eğer seçerseniz WordPress, platformun işlevselliğini en üst düzeye çıkarmada size rehberlik edebilecek adım adım kılavuzlar gibi binlerce kaynağa erişebileceksiniz. Örneğin, burada Web Hosting Secret Revealed, Jerry ve ekibi, aradığınızı bulmanız için gereken tüm yardıma sahiptir. en iyi hosting seçenekleri ve bloglama ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek özellikleri.

Ayrıca okuyun

Yazarın fotoğrafı

Madde Burkhard Berger

Okuma tutun