Ana Sayfa / mal / Web Barındırma Kılavuzları / Ortak Konum Veri Merkezi Açıklaması

Ortak Konum Veri Merkezi Açıklaması

Ortak Yerleşim Merkezi Açıklaması

Co-locationData Center nedir?

A Ortak Konum Veri Merkezi, genellikle "Co-lo" olarak anılır, kiralık raf alanı sunan bir veri merkezidir. Bu rafları, veri merkezinin kaynaklarından yararlanan sunucuları barındırmak için kullanabilirsiniz. Ortak yerleşim merkezlerinden çekebileceğiniz hayati kaynaklar, elektrik güç kaynağı, soğutma sistemleri ve daha fazlasını içerir.

Sunucu Ortak Yerleşim Merkezleri Neden Gereklidir?

Ortak yerleşim merkezleri, bireysel sunucu raflarını bile kiralamanıza olanak tanır
Ortak yerleşim merkezleri, bireysel sunucu raflarını bile kiralamanıza olanak tanır. (Kaynak: Equinix)

Sunucu ortak yerleşim merkezleri, şirketlerin (veya bireylerin) tüm sunucuları barındırması için en güvenilir ve uygun maliyetli yöntemdir. Yapabilirsiniz operaco-location merkezinde küçük bir alan kiralayarak komple bir tesis kurmadan sunucunuzu teşhir edin.

Veri merkezleri çok büyük ve çalıştırılması pahalıdır. Ancak, şirketlerin etkin bir şekilde çalışması için gereken tesislere erişebilen sunucuları barındırmasının tek yoludur. Ortalama bir ortak yerleşim merkezi, yüksek hızlı internet bağlantıları ve yedek jeneratörler gibi sağlam tesislere erişim sağlar.

Tek alternatif, sunucunuzu bir ofisten veya başka bir tesis dışı tesisten çalıştırmak olacaktır. Bunun için kurulum ücretleri hala yüksek olacaktır. Ek olarak, ortak yerleşim merkezlerinin dışındaki sunucuları barındırmak, daha az güvenilir sonuçlar doğuracaktır. operaları.

Ortak Yerleşim Veri Merkezlerinin Avantajları

Ortak yerleşim veri merkezleri genellikle inşa edilir ve operaüçüncü şahıslar tarafından ted. Uzmanlıkları ve yatırımları, ortak yerleşimli veri merkezlerinde yer kiralamanın size çok sayıda belirgin avantaj sağladığı anlamına gelir.

1. Daha Az Teknik Uzmanlık Gerekli

Veri merkezleri genellikle genel olarak izlemek için yetenekli teknik uzmanlarla birlikte gelir. operationlar. Bu uzmanlar ayrıca gerekirse size bir bedel karşılığında “ödünç verilebilir”. Bu kolaylık, sunucunuzu denetlemek için pahalı teknik ekipleri görevlendirmek zorunda kalmayacağınız anlamına gelir. opera24/7 hizmet.

2. Daha Ucuz Başlangıç ​​Maliyetleri

Çoğu şirket, inşa etmek için fonlara sahip olmayacak ve operabağımsız bir veri merkezi. Kolokasyon merkezleri sayesinde bu maliyetler ortadan kalkar ve size sadece aylık ya da yıllık ücret ödemeniz kalır.

Bu merkezler, sunucularınızı ve ağ ekipmanınızı barındıracak altyapıya ve alana sahiptir, ancak bu ürünleri kendiniz satın almak için yatırım yapmanız gerekmez.

3. Yüksek Güvenlik Seviyesi

Ortak konumlu veri merkezleri, şirketinizin sunucularını ve uygulamalarını depolamak ve sürdürmek için daha fazla güvenlik sunar. Bu merkezler, çok katmanlı fiziksel güvenlik ve 24/7 izleme ile korunarak verilerinizin her zaman güvende olmasını sağlar.

4. Daha İyi Ölçeklenebilirlik

Ortak yerleşim merkezleri genellikle büyük miktarda alana sahip olduğundan, ölçeği büyütebilirsiniz. operahızlı bir şekilde. Daha fazla alan kiralayın, yeni bir sunucu kurun ve şirketinizin bilgi işlem gücü anında artar.

5. Güçlü Altyapı

Tüm ortak yerleşim merkezleri, sistemlerinde yerleşik olarak yüksek yedeklilik ile birlikte gelir. Bir ağ hattı arızalanırsa, birincil hat onarılırken veriler otomatik olarak alternatif bir rotaya yönlendirilebilir. Aynı şey güç kaynağı, soğutma ve diğer birçok tesis için de geçerlidir.

6. Daha Fazla Coğrafi Konumlara Erişim

Kiralama, şirketinizin sunucu grubunu birden çok kıtaya uygun maliyetli bir şekilde bölebileceğiniz anlamına gelir. Bu avantaj, daha geniş bir müşteri tabanına daha iyi hizmet vermenize, performansı artırmanıza ve hatta uyumluluk gereksinimlerini karşılamanıza olanak tanır.

Ortak Yerleşim Tesisleri Türleri

Ortak yerleşim merkezleri, perakende, toptan satış ve hibrit tesisler olarak görebileceğiniz üst düzey bir terimdir. Farkı bilmek, işletmenizle ilgili tesisi izole etmenize yardımcı olabilir.

Perakende Ortak Konum

Bu tesisler, parasını ödeyebilen hemen hemen herkese açıktır. Perakende ortak yerleşim genellikle bir sunucu için tek bir raf bile kiralayabileceğiniz anlamına gelir. Hatta bazı perakende ortak yerleşim tesisleri, müşterilerin daha küçük işler için bir raf içinde yer kiralamasına bile izin verir. operaları.

Toptan Satış Ortak yerleşim

Adından da anlaşılacağı gibi toptan ortak yerleşimler, tüm veri merkezlerinin parçalarını kiralayan kurumsal müşteriler içindir. Bu seçeneğe ihtiyaç duyan şirketler genellikle oldukça büyüktür veya devren kiralamak üzere toptan kiralarlar (örneğin, web hosting şirketleri). Toptan ortak yerleşim genellikle perakende ortak yerleşimden daha ucuzdur ancak daha az tesis sunabilir.

Hibrit Ortak Konum

Bazı ortak yerleşim tesisleri hem perakende hem de toptan satışa izin verir operationlar. Bu hibrit ödenek, daha sonra perakende veya toptan satış için olabilir. Fakat, operaMüşteriler ayrıca şirket içi için bir miktar alan tutabilir. operationlar. Hibrit ortak yerleşim tesislerinin çoğu, genel kaliteyi belirtmek için kademeli derecelendirmeye sahiptir. operaları.

Ortak Konum Merkezi Katmanlarını Anlama

Dört ana kalite düzeyi, ortak yerleşim merkezlerinin sağlayabileceği destek düzeyini gösterir: Katman 1, Katman 2, Katman 3 ve Katman 4.

  • Tier 1 ortak yerleşim merkezleri, BT ekipmanı için tek bir dağıtım yolu sunar. Bu tek yol, yönlendirme ve bileşenlerde fazlalık olmaması anlamına gelir.
  • Tier 2 çoğunlukla Katman 1 ile aynıdır ancak bileşen fazlalığı ekler.
  • Tier 3 ortak yerleşim merkezleri, tüm Katman 1 ve Katman 2 tesislerini içerir. Ayrıca BT ekipmanı için çoklu dağıtım yolları ve güç kaynağında yedeklilik sunarlar.
  • Tier 4 en sağlam kaliteli ortak yerleşim merkezidir ve Tier 1, 2 ve 3 tesisleri kapsar. Hataya dayanıklı sistemler (elektrik, depolama ve daha fazlası) ekler ve çift HVAC soğutma sistemleriyle birlikte gelir.

İdeal Ortak Konum Merkezinizi Nasıl Seçersiniz

İdeal bir ortak yerleşim merkezi seçerken, sizin için en iyisinin ne olacağını düşünün. En son donanım veya yazılıma mı ihtiyacınız var? Kaç elektrik prizine ihtiyacınız var? Yeşil enerjiye yakın olmak veya başka karbon dostu enerji politikalarına sahip olmak şart mı? 

İşte kararınızı etkileyebilecek faktörlerden sadece birkaçı.

Güvenlik

Güvenlik, birçok işletme için en önemli endişe kaynağıdır. 24 saat yerinde güvenlik personeli, her raf ve katın bireysel olarak izlenmesi, alarmlı çevre çitleri ve gözetleme kameraları dahil olmak üzere yüksek dereceli fiziksel güvenliğe erişim esastır.

dayanıklılık

Fiziksel destek yapısı ve süreçleri, veri merkezi hizmetlerinizin kullanılabilirliğini, performansını ve güvenliğini etkileyecektir. Veri merkezleri çok uzmanlaşmıştır operatasarım ve inşaatlarını geleneksel inşaat projelerinden daha karmaşık hale getiren gereksinimler.

Güvenilirlik

Çoğu kuruluşun veri merkezleri en değerli varlıklarıdır; operaEn yüksek verimlilikte te ve mümkün olduğunca üretken olmak crucial. Yüzde veya derece genellikle ortak yerleşim merkezi güvenilirliğini temsil eder.

Çapraz Bağlantı

Çapraz bağlantı, ortak yerleşim merkezlerinin önemli bir yönüdür çünkü internet ve ağ sağlayıcılarının verilerinin sorunsuz bir şekilde birbirine bağlanmasına olanak tanır. Sunucuların veri merkezi yedeklilik altyapısına bağlanmasına yardımcı olarak, operasüreklilik.

uyma

Uyumluluk, veri merkezi için önemli bir endişe kaynağıdır operaözellikle finans, sağlık ve hukuk sektörlerindekiler. Örneğin, bir ortak yerleşim tesisinde Korunan Sağlık Bilgilerini (PHI) depolayan veya işleyen müşteriler, tesisin PHI'yi korumak için tüm yasal gereklilikleri karşıladığını gösterebilmelidir.

Teknik Destek

Yerinde teknik destek olarak da adlandırılan Ortak Yerleşim Veri Merkezlerinde Teknik Destek, müşterilerin karmaşık teknik sorunları çözmesine yardımcı olur. Bir şeyler ters giderse bunun genellikle ilk savunma hattınız olduğunu unutmayın - bu nedenle ortak yerleşim merkezinizin neyle başa çıkacağını veya neyle başa çıkmayacağını bildiğinizden emin olun.

Ortak Yerleşim Merkezlerine Örnekler

Ortak konumlu veri merkezi işi çok büyük. 2020'de piyasa değeri 44.42 milyar dolara ulaştı ve sayı giderek artıyor. Bu nedenle, birkaç dev şirket kazançlı sektörde en üst sıralarda yer almak için rekabet ediyor.

Bazı oyuncular şunları içerir;

Equinix

Equinix
Equinix, ortak yerleşim yerleşiminde daha fazla seçeneğe ihtiyaç duyanlar için iyi bir seçimdir.

Equinix dünya çapında ortak yerleşim merkezleri ağını işleten Silikon Vadisi merkezli bir şirkettir. 1998'de başlatılan, şirketlere yüksek düzeyde bağlantılı, satıcıdan bağımsız veri merkezlerine erişim sağlamayı amaçlamaktadır.

Genel olarak, Equinix, müşterilere dünya çapında 240'tan fazla veri merkezine erişim sunar. Bu merkezler, 70'in üzerinde kentsel konumu kapsar ve %99.9999'luk bir toplu çalışma süresine sahiptir. Kapsanan yerler Amerika Birleşik Devletleri'nden Avrupa'ya, Orta Doğu'ya, Afrika'ya, Asya Pasifik'e ve daha fazlasına kadar uzanmaktadır.

NTT İletişim Nexcenter

Sonraki merkez
NTT veri merkezleri, büyük şehir merkezlerinde veya çevresinde kümelenir.

Sonraki merkez bir Japon telekomünikasyon hizmet sağlayıcısı olan NTT Communications'ın veri merkezi koludur. Müşterilere, kritik görev sunucularından karmaşık BT ortamlarına ihtiyaç duyanlara kadar her şeyi destekleyen dünya çapında yüksek hızlı ağlara erişim sunar.

Equinix, Nextcenter gibi operadünya çapında tes ve Amerika, EMEA ülkeleri ve Asya Pasifik bölgesini kapsar. NTT şemsiyesi altında yaklaşık 160 ülkeyi kapsayan 20'tan fazla veri merkezi bulunmaktadır.

Küresel Anahtar

Küresel Anahtar
Global Switch veri merkezleri, mahsulün kremasıdır.

Küresel Anahtar Equinix ile kabaca aynı zamanda başladı. Bugün, ölçek olmasa da kalite açısından benzer bir veri merkezi devi haline geldi. Küresel Anahtar operaAvrupa ve Asya Pasifik Bölgesi'ni kapsayan 13 veri merkezini test ediyor.

Potansiyel müşteriler için daha önemli olan, Global Switch veri merkezlerinin öncelikle Tier 4 sertifikalı olmasıdır. Bu, ortalama elektrik kesintisinden doğal afetlerin yoğunluğuna kadar her şeye dayanabilecek devasa tesisler anlamına geliyor.

Son Düşüncelerimiz

Ortak yerleşim merkezleri büyük bir iştir ve her seviyedeki müşteriye hitap eder. İster özel bir sunucuya ev sahipliği yapmak isteyen bir birey olun, ister yüzlerce kişiye ihtiyaç duyan bir şirket olun, birçok seçenek var.

Gereksinimlerinizin doğasına bağlı olarak, tüm ortak yerleşim merkezlerinin ihtiyaçlarınızı karşılayamayacağını unutmayın. Şirketlerin ortak yerleşim hizmetlerine erişmesi genellikle daha kolaydır. Bireyler, web barındırma hizmeti sağlayıcıları gibi ortak konum hizmetleri için bayilere başvurmayı düşünebilir.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Okuma tutun