Ana Sayfa / mal / Online İş / Freelancerlar ve Kiracılar için Fiverr gibi siteler

Freelancerlar ve Kiracılar için Fiverr gibi siteler

Fiverr ana sayfası
Fiverr Ana Sayfası (Burayı ziyaret edin)

Fiverr nedir?

Fiverr serbest çalışanların hizmetlerini pazarlamasına izin veren bir sitedir. Son birkaç yılda serbest meslek sektöründe muazzam bir büyüme oldu. Yeni iş modelleri ve fırsatlar, gösteri ekonomisi.

Bu büyüme nedeniyle, hem serbest çalışanlar hem de hizmet arayan işletme sahipleri artık çok daha fazla seçeneğe sahip. Yine de seçim, kararların verilmesi gerektiği anlamına gelir. İster hizmet arayan birinin serbest çalışanı olun - hangi platformu seçmelisiniz?

Fiverr'de iş fırsatlarını ve işe alınacak yetenekleri görün.

Fiverr Nasıl Çalışır?

Fiverr.com dünyanın en büyüklerinden biri haline geldi çarşı dijital hizmetler için. Kodlamadan sanata kadar her şey için alıcıları ve satıcıları birbirine bağlar. Satıcılar farklı becerilere ve uzmanlık seviyelerine sahiptir.

Fiverr platformunu kullanan serbest çalışanlar, İnternet üzerinden sunulduğu sürece akla gelebilecek neredeyse her şeyi sunabilir. Portföyleri, teklif edilen fiyatları ve eski müşterilerden gelen incelemeleri onları yenilerine satmaya yardımcı olur.

Buradan kaydolmak ücretsizdir ancak iş aramak veya serbest çalışanlarıyla çalışmak için onlara kaydolmanız gerekir. Site, çalışma kategorilerine göre düzenlenmiştir ve çevrimiçi bir katalog gibi gezinebilirsiniz.

Satıcılar için Fiverr (Serbest Çalışanlar)

Hizmetlerinizi Fiverr'da listelemek istiyorsanız, satıcı profilinizin eksiksiz olduğundan emin olun. Hizmetlerinizi açıkça tanımlayan iyi yazılmış bir teklif, yalnızca işi satmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda olası anlaşmazlıkları da önler.

Sağladığınız hizmetlerden sonra iyi derecelendirmeler almak, profilinizde görülebileceği için bir artıdır. Fiverr tamamlanan konserler için hemen ödeme yapar, ancak ücretinizden bir kesinti yapar. Fiyatlarınızı listelerken bunu hesaba kattığınızdan emin olun. Platform size% 80 ödüyor (yani Fiverr% 20 indirim aldı) işinizin sattığı şeyden.

Avantajları şunlardır:

  • Hizmetleriniz için ücretsiz liste
  • İşler için teklif vermeye gerek yok
  • Konser fiyatlarının üstüne ipuçları

Alıcılar için Fiverr (İşverenler)

Fiverr'da listelenen on binlerce konser ile gerçekten bir alıcı pazarı. Ayrıca çok geniş bir konser yelpazesine sahipler, böylece burada neredeyse her şeyi bulabilirsiniz. Fiyatlar şeffaftır ve gördüğünüz şey temelde hiçbir gizli maliyet olmaksızın ödeyeceğiniz tutardır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Ucuz konserler kaliteli bir maliyetle gelebilir
  • Popüler konserlerin çok uzun süreleri olabilir
  • Ara sıra dolandırıcılık

Serbest Çalışanlar ve Kiracılar için Fiverr Alternatifleri

Ancak, daha önce de bahsettiğim gibi, esnek ekonomi daha da fazla seçenek anlamına geliyor. Freelance çalışmak Fiverr ile başlayıp bitmiyor, etrafta sayısız Fiverr alternatifi var. İşte Fiverr gibi göz önünde bulundurmanız gereken 6 site:

  1. rüşvet
  2. oDesk
  3. Toptal
  4. Freelancer.com
  5. PeoplePerHour
  6. Guru.com

1. Rüşvet

rüşvet
Brybe Ana Sayfası

Brybe biraz daha benzersiz serbest çalışan pazarı. Hem serbest çalışanları hem de bu yetenekleri kullanmak isteyenleri destekleyen tanıdık bir çift platform sunar. Bununla birlikte, oldukça benzersiz olan şeylerin etkileyici tarafına güçlü bir şekilde odaklanıyor.

Burada, geniş bir niş yelpazesinde uzmanlaşmış serbest çalışan etkileyicilerle çalışabilirsiniz. Ayrıca megadan mikroya kadar çeşitli seviyelerde gelirler. Brybe'ın ne kadar dikkat çekici olduğu hakkında daha iyi bir fikir vermek için, takipçi sayıları milyonlara ulaşan bazı etkileyicileri tespit ettim.

Brybe Nasıl Çalışır?

Standart alıcı – serbest çalışan/etkileyici modeli olduğu için Brybe'ın nasıl çalıştığı konusunda gerçekten dikkate değer bir şey yok. Sitelerinde, koridorun hangi tarafında durduğunuzu seçin ve oradan devam edin.

Brybe, serbest çalışanların, genellikle beceri düzeyine veya etkileyiciler söz konusu olduğunda takipçi hacmine karşılık gelen kendi fiyatlarını belirlemelerine izin verir. Brybe, her etkileşim için ücreti biraz daha yükselterek alıcıların ödediği toplam tutarı artırır.

Fiverr Yerine Neden Brybe Kullanılır?

Serbest Çalışanlar için:

  • Brybe ücretlerinizden bir kesinti yapmıyor
  • Üyelik ücretsizdir
  • Platformdan zamanında ödeme taahhüdü

Kiracılar için:

  • Çok çeşitli etkileyiciler mevcut
  • Alıcılar özel istekler gönderebilir
  • Birden fazla ödeme seçeneği mevcut

2. oDesk

Upwork - Fiverr'a Alternatif
Upwork Ana Sayfası

Upwork, Fiverr gibi benzer bir pazardır ancak daha çok bazı alanlara odaklanmıştır. Burada grafik tasarım, edebiyat ve web geliştirme gibi teklifler bulacaksınız. Aynı şekilde, bu site fazladan iş arayan profesyonellere proje bulma, potansiyel müşterilerle iletişim kurma ve ödeme almanın güvenli bir yolunu sunar.  

Profiliniz gelecekteki işverenler için genel bir portföy ile aynı amaca hizmet eder, bu nedenle uygun olanı oluşturmanız çok önemlidir. En önemlisi, kendinizin ve işinizin doğru şekilde reklamını yapın. 

Upwork Nasıl Çalışır?

Yerleşmek istediğiniz iş kategorisini doldurun ve hangi becerilere sahip olduğunuzu ve uzmanlık seviyenizi belirttiğinizden emin olun. İşlerinizi teslim edemezsiniz, hesabınız potansiyel olarak kapatılabilirmiş gibi işinizin en iyi şekilde yapılması da önemlidir. 

Bazı yüksek maliyetlerin olduğunu unutmayın.ssoburadaki işlerle ilgili. Upwork, ücretlerinizin yaklaşık %25'ini alır ve bunu %2.75 işlem ücreti + KDV + Döviz kurları ile tamamlar. Yani o komisyonlardan dolayı burada geçim zor olabilir.

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, işte Upwork ve Fiverr arasındaki kafa kafaya karşılaştırması.

Fiverr Yerine Üst Çalışmanın Faydaları

Serbest Çalışan için:

  • Ücretsiz üyelik
  • Yan gelir beklentileri
  • Uzun vadeli müşteriler için daha az komisyon ödeyin

Kiralayan için:

  • Etkili arama ve incelemeler
  • İşbirliği için entegre araçlar
  • Adil faturalar

3. Toptal

Toptal
Toptal Anasayfa

Toptal, dünyadaki en iyi serbest yazılım geliştiricileri, tasarımcıları, finans uzmanları ve ürün yöneticilerinden oluşan özel bir ağdır. En iyi şirketler, birçok önemli proje için ideal seçenek olarak Toptal serbest çalışanlarını işe alır. 

Basitçe web sitelerine gidip "En iyi yetenekleri işe alın" ı tıklayın ve ayrıntılarınızla kaydolmak, başlamanıza yardımcı olacaktır. Becerilerinizi ve hizmetlerinizi eklerken, Toptal ekibi iş profilinizi gözden geçirir ve ardından sizi en iyi adaylarla eşleştirir. İncelemeniz yapıldıktan sonra işinize başlayabilirsiniz. 

Toptal Nasıl Para Kazandırır?

Toptal, serbest çalışanlarıyla ilişki kurmak isteyenleri suçlayarak para kazanıyor. Serbest çalışanlar hizmete hiçbir şey ödemezler. Alacağınız miktar tam olarak alacağınız miktardır (muhtemelen daha az banka havalesi ücreti).

Müşteriler, serbest çalışanların istediğinin yaklaşık iki katı olan saatlik bir ücret öderler. Bu, ilgili ücretlere bağlı olarak oldukça katı faturalarla sonuçlanabilir. Örneğin, serbest çalışanlar saatte 20 ABD doları isterse, kiracılardan saat başına 40 ABD doları ücret alınır.

Fiverr Yerine Toptal'ın Faydaları

Serbest Çalışan için:

  • Özelleştirilmiş iş profili oluşturma
  • Basit kullanıcı arayüzü
  • Küresel bir kitle için çalışın

Kiralayan için:

  • Sınırlı beceri seti havuzu
  • Genellikle daha pahalı serbest çalışanlar

4. Freelancer.com

Freelancer.com
Freelancer.com Ana Sayfası

Freelancer.com, milyonlarca işletmenin serbest çalışanlar bulmasına yardımcı olan kitle kaynaklı bir pazar web sitesidir. Makul bir bütçe dahilinde (hem alıcılar hem de satıcılar için) yüksek kaliteli işler istiyorsanız, Freelancer.com tam size göre.

Freelancer.com Ne Sunuyor?

Web sitesi, aşağıdakiler gibi çok çeşitli iş fırsatları sunmaktadır: metin yazarlığı web tasarımına yönelik projeler ve daha fazlası. Serbest çalışanlar, kendi profillerinizi oluşturarak başlayın. Becerilerinizi ve uzmanlığınızı listeleyin ve deneyimlerinizi genel halkla paylaşın. Ardından, becerilerinize ve uzmanlığınıza en uygun işleri bulun. En iyi teklifinizi yazın, kazanın ve kazanın.

Fiverr Yerine Freelancer.com'un Faydaları

Serbest Çalışan için:

  • Sayısız proje mevcut
  • Müşterilerle gerçek zamanlı etkileşim
  • Ucuz abonelik planı

Kiralayan için:

  • Duyarlı teknik destek
  • Serbest çalışanlarla kolay etkileşim

5. PeoplePerHour

Peopleperhour
PeoplePerHour Ana Sayfası

PeoplePerHour, iş ihtiyaçlarını yeteneklerle eşleştiren başka bir web tabanlı serbest iş piyasasıdır. Küçük işletmeler ve bireyler için ideal bir platformdur. Platform size yerinde küresel bir yetenek havuzu sunarken, aynı zamanda yerel yeteneklerinizi özelliklerinize göre önceliklendirmenize yardımcı olur. 

PeoplePerHour Nasıl Çalışır?

Bu platform aynı zamanda bütçe esnekliği sağlayarak, isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre sabit bir fiyat veya saat başına ödeme oranı belirlemenize olanak tanır.

Fiverr yerine PeoplePerHour'un Faydaları

Serbest Çalışan için:

  • Güvenli ödeme yöntemleri
  • Müşterilerle kolay etkileşim
  • Dosyaları ve belgeleri paylaşın

Kiralayan için:

  • Yetenek bulmak kolay
  • Birçok nitelikli aday
  • Kullanımı kolay arayüz

6. Guru.com

Guru.com
Guru.com Ana Sayfası

Guru.com, serbest çalışanların ve işverenlerin projeler üzerinde işbirliği yapabileceği bir platformdur. Küresel bir erişimle, bir işveren, geniş bir aday havuzundan çok çeşitli portföylere erişebilir. Bunların tümü basit bir kontrol paneli ve temiz bir arayüz kullanılarak yapılabilir, bu da hem serbest çalışanlar hem de işverenler için kolaylaştırır. 

Guru.com neler sunuyor?

Guru şuradan işler sunuyor: programlama ve yazma ve çeviri hizmetlerine geliştirme. İş kapsamı ayrıca hukuk hizmetlerinden mühendislik ve mimariye kadar birçok farklı beceri seti sunmaktadır. Sadece ücretsiz katılın, iş ilanı verin ve teklif almaya başlayın. 

Fiverr Yerine Guru.com'un Faydaları

Serbest Çalışan için:

  • İyi destek ekibi
  • Kolay ödeme sistemi

Kiralayan için:

  • Küresel yetenek grubu
  • Basit kullanıcı arayüzü
  • Birden çok ödeme yöntemi arasından seçim yapın

Neden Fiverr Gibi Çalışma Portallarını Kullanmalı?

Bu, hem serbest çalışanlar hem de işletmeler tarafından bana sorulan bir soru. Her birinin motivasyonu farklı olabilir, ancak Fiverr gibi iş portallarını veya yukarıda listelenen Fiverr rakiplerinden herhangi birini tercih etmek için zorlayıcı nedenler vardır.

İş arayanlar için, bunun konser ekonomisi olması, bunun bir satıcı pazarı olduğu anlamına gelmez. Unutma, rekabet ediyorsun iş arayanların geri kalanı konser ekonomisinde de var.

Müşterileri kendi başınıza da talep etmek için zamanınız olup olmayacağını da düşünmeniz gerekir. Serbest çalışmaya yeni başlıyorsanız, bir sonraki işinizi nerede bulacağınızı bile bilmiyor olabilirsiniz! Tecrübeli serbest çalışanlar genellikle kendi başlarına hayatta kalabilse de, başlangıçta bu o kadar kolay değildir.

İşletmeler için esas olarak parasal açıdan mantıklı olan şeyle ilgilidir. Günümüzde, kısıtlı bir bütçeyle çalışan çok sayıda küçük işletme var. En büyük sorun genellikle şişkin bir maaş bordrosudur, bu nedenle asıl işinize odaklanın ve diğer web geliştirme çalışmalarını dış kaynak olarak kullanın veya destekleyici işler.

Bu, sorunları çözmenize yardımcı olurken aynı zamanda kâr hanenizi daha kolay yönetmenize yardımcı olabilir.

Fiverr Alternatifleri - Son Düşünceler

Esnek ekonomi bir fırsat sunuyor ama bu güllük gülistanlık değil. Serbest çalışanlar, makul fiyatlarda mükemmel hizmetler sunmaya istekli olsalar bile, çoğunlukla zorlu bir mücadeleye girer. Alıcılar ve satıcılar arasındaki en büyük sorun güvendir - ve Fiverr gibi web sitelerinin devreye girdiği yer burasıdır.

İş platformları, aracı olarak hareket ederek iş ekonomisini beslemeye yardımcı olur ve işletmeler için bir anlaşmazlık yolu açarken serbest çalışanlara ödeme yapılmasını sağlar. Yine de, bunların hepsinin bir bedeli vardır - bazen çok pahalı.

Serbest çalışanlara tavsiyem, gösterilerinizde çok çalışmak, ama deneyin ve kendi portföy web sitenizi oluşturun. Bunu gelecek için planlama olarak düşünün. Fiverr gibi sitelerden bilgi alın ve gelecekte kendi sitenizi yönetmek için oradaki müşterilerle ilgilenme deneyiminizden yararlanın.

İşletmeler için, iş platformlarının kullanımı çoğunlukla güvenlidir, ancak deneyimli serbest çalışanlar, bu platformların ne kadar ücret aldığından genellikle çekinirler. Bu gerçeği göz önünde bulundurun, bu nedenle gerçek bir uzman arıyorsanız, sorununuzun anahtarı bağımsız yükleniciler olabilir.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading