Ana Sayfa / mal / Bloglama İpuçları / Para Bloglama Nasıl Yapılır: Bir Ürün Yorumcu Olmak

Para Bloglama Nasıl Yapılır: Bir Ürün Yorumcu Olmak

Özet

İyi bir incelemenin bileşenlerini ve dürüst incelemeleriniz karşılığında ücretsiz ürünler, geziler veya hizmetler için ilk birkaç gösterinizi nasıl sıralayacağınızı öğrenin.


En büyük zevklerinden biri blogcu olmak ürün incelemeleri yazıyor. Paketleri postayla almanın heyecanı, aileme yardımcı olacak yeni bir ürün bulmanın heyecanı ve evimin rahatlığından para kazanmanın sevinci profesyonel blog yazarlığı kariyerime yol açtı.

Peki nasıl başlayabilirsiniz? Bu kitapçık size bir ürün inceleme uzmanı olarak nasıl başlayacağınızı gösterecektir.

İncelenecek Öğeleri Seçme

Dikkate almanız gereken ilk şey, izleyicilerinizdir. Bu sadece size fayda sağlayan bir şey mi yoksa bu ürünü doğal olarak hedef kitlenize uygun bir arkadaşınıza tavsiye eder misiniz? 

Yolunuza çıkan her ürünü kesinlikle inceleyebilirsiniz, ancak ürünlerinizin bu üç noktayı da geçtiğinden emin olun:

  • İstediğin ve kullanabileceğin bir şey;
  • Okuyucularınız veya arzu ettiğiniz kitleniz için ilgi alanı / kullanım mı var? ve
  • Blogunuzun temasını sığdırın.

Değilse, incelemeniz çok kendi kendine hizmet veriyor.

Sen bir etkileyicisin

Kendinizi bir etkileyici olarak düşünmeye başlayın: Kitlenizin davranışlarını ve satın alma alışkanlıklarını etkileyebilirsiniz.

Okuyucularınız size güvenmek için büyüdükçe, doğal olarak onlar için yararlı olan şeyler tavsiye etmek isteyeceksiniz. Blogunuzun odağına uyan, zaten keyif aldığınız ürünler, hizmetler ve hatta hedefler varsa, devam edin ve bunlar hakkında bir parça yazın. Bunu yaptıktan sonra sen vardır Bir etkileyici - bu kadar basit.

İlk başta ödeme almazsınız veya ücretsiz ürünler alamazsınız, ancak yorumlarınızdan kolayca para kazanabilirsiniz.

Ürünleri öneren ve bağlı kuruluş bağlantılarınızı Amazon'un Ortaklık ProgramıCommission Junction or Bir satışı paylaş.

Fikirler arasında tatil hediyesi kılavuzları, bağlı kuruluş bağlantı malzemeleri içeren tarifler, seyahat turları, web yayınlama araçları, barındırma, blog eklentileri veya en iyi teknoloji, mevsimlik moda veya okula dönüş öğeleri gibi şeyleri içeren "sahip olunması gereken" gönderiler yer alır.

tatil hediye rehberi
Değerlendirmeleri ve bağlı kuruluşlarla tatil hediye kılavuzu

Bir örnek, geçen Noel'de okuyucular için yarattığım hediye rehberidir (bkz. Sağdaki resim). Hediye rehberleri harikadır çünkü büyüdüğünüzde, şirketinizi rehberinize katılmaları için ücretlendirebilirsiniz.

Bir ürün inceleme sitesi - Sun & Sea Salt, Flippa'da 10,000 $ 'a gitti.
Flippa'da bir ürün inceleme sitesi 10,000 dolara satılıyor.

Nihayetinde, ürün inceleme siteniz aracılığıyla bir etkileyici olarak, alıcılara gerçek değer getirebilirsiniz. Yeniden satış sırasında bazı ürün inceleme sitelerinin elde ettiği değerlerden görülebileceği gibi, etki kolayca göz ardı edilemez. Örneğin, Sun & Sea Salt Flippa'da 10,000 $ 'a gitti.

İncelenecek öğeleri bulma ve seçme

Genel ebeveynlikle ilgili bir blog, aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir ürün yelpazesine sahip olacak. Bununla birlikte, "çocuklarla yeşil yaşam" hakkındaki bir blog, ilgili ürün ve hizmetlerin daha küçük bir seçkisine sahip olacaktır - yalnızca çevre dostu çocuk ürünleri. En son teknoloji ürünü gadget'la ilgili bir gönderi bu kitleyle uçmayacak.

İncelemek ve tanıtmak için oldukça iyi bir başka ürün web hosting hizmetleridir. Neden? Niye? Çünkü yüksek talep gören “yumuşak” bir ürün – isteyen her birey. online varlığı bir web barındırıcısına ihtiyacı var. İhtiyacın var ve birini kullan. Yani neden olmasın kendi web sunucunuzu gözden geçirin?

ShareASale'de tanıtım yapmak için aile ürünleri. Kişiselleştirilmiş bir bebek kitabı satıcısı olan See See Me, her satış ortağı için 10% ödeme yapıyor. Şu anda SharePoint'te listelenen 152 ailesi ile ilgili şirketler var (kayıt).

Büyük Bir Gözden Geçirmenin Bileşenleri

İzleyicilerin ilgisini çeken ve yolunuza çıkan potansiyel müşteriler için faydalı olan bir inceleme yazmanın birkaç bölümü vardır.

1. Fotoğraf çeken bir göz

Markalar, ürününü iyi gösterdiğinizde SEVİYORUZ, bu yüzden bol bol fotoğraf çekin ve görüntüyü güzelleştirmek için yapabileceğiniz her şeyi yapın.

Bir pişirme ürünüyse, ürünü ve yarattığınız yemeği gösterin. İyi bir fotoğraf çekemiyorsanız, müşteriden bir resim isteyin - hiç yoktan iyi görünen bir şeye sahip olmak daha iyidir, ancak oldukça iyi fotoğraflar çekmeyi öğrenmeniz gerekir .. Seyahat incelemeleri harika fotoğraflar için kullanılabilir, ancak buna ihtiyacınız olabilir bir hizmet için yaratıcı olmak.

Örneğin, bir temizlik hizmetini incelerseniz, logo kamyon, ekip ve ekipmanları üzerinde ve temizledikleri alanların öncesi/sonrası fotoğrafları.

Aşağıdaki ekran görüntüsü, "Karlar Ülkesi" kitabından kitaplar için bir incelemedir. Birden çok sabitlenebilir resmim olduğuna dikkat edin, böylece zaman zaman tekrar yazabilirim ve her yaptığımda pano ve konuyu değiştirebilirim.

Ürün incelemesi - çocuk kitapları
Sabitlenebilir görüntüler oluşturun

Başka bir örnek - Jerry's'e bakarsanız InMotion Hosting or GreenGeeks yorum - Yazıyı tamamlamak için tonlarca değer katan fotoğraf ve çizelge kullanıyor.

Animate GIF ve yüksek çözünürlüklü görüntüler detayları açıklamak için kullanılır.
zarbee kullanıcısının resmi
İstemci tarafından sağlanan görüntü (Zarbee)

2. Bu Ürün veya Hizmetin Faydaları

Bu ürün hakkında sevdiğiniz her şeyi yazın, ancak markanın şu anda hangi promosyonları da desteklediğine dikkat edin.

Örneğin, bir alerji ürünü ve bahar zamanıysa, içeriği, yılın bu zamanının sizin ve diğer alerjisi olanlar için ne kadar zorlayıcı olduğuna göre konumlandırabilirsiniz.

Bir uyarı: dürüst olun! Bir şeyler uydurmayın; Mümkünse ve mümkün olduğunda ya da sadece gerçeklere bağlı kalınca markanın kampanyasına uyan zevk aldığınız olumlu yönleri vurgulayın Olabildiğince çok olumlu şeyler sıralayın ve sevdiğiniz her şeyi vurgulayın.

Zarbee's'den sezonluk reklam kampanyamda - Ürünü henüz teslim almadığım için fotoğraflarını kullandım.

3. Kusurları

Bir yıl bir konferansta, bir marka paneliyle bir Soru-Cevap'a katıldım. Bir marka temsilcisinden öğrendiğim kritik çıkarım, hiçbir şey değil mükemmel. Bir 100% olumlu yorum yazarsanız, kimse size inanmaz ve güvenilirliğini kaybedersiniz.

Kusurlar hakkında yaz, ama nazik ol.

Unutmayın, insanları bu ürünü satın almaya yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Bununla birlikte, ürün bozuksa veya kusurlar gerçekten tavsiye edilemeyecek kadar büyükse ve ürünü ücret karşılığı aldıysanız, hemen satıcıyla iletişime geçin ve ne yapmaları gerektiğini sorun. İnceleme üzerinde çalışmayı bırakmanızı isteyebilirler, kusuru onarabilirler veya sorunu bilmeyebilirler ve gönderiyi ertelemenizi isteyebilirler. Onlarla konuşmak her zaman Cevap ve onlara olumlu bir bakış açısı verir.

SiteGround incelemesi
Bir ürünün / hizmetin kusurlarını belirtmekten korkmayın - şirketten ödeme alıyor olsanız bile. İşte şuradan alınan bir ekran görüntüsü: Jerry'nin SitesiGround incelemesi - incelemede işaret ettiği dezavantajlara dikkat edin.

4. Genel Görüş ve Ürün Bilgileriniz

Pozitifleri ve kusurları listeledikten sonra, genel fikrinizi verebilirsiniz - istediğiniz kadar yaratıcı olabilirsiniz. Bir derecelendirme sistemi yapın, bir başparmak verir, gülümseyen bir çocuk gösterin - sizin için en uygun olan şey.

Son olarak, ürünle ilgili ayrıntıları, özellikle de nereden alacağınızı gösteren bir bağlantı verin.

Silk Milk incelemesi
Blogunuzdaki markaları öne çıkarmak için etkileyici bir hikaye anlatın.

5. Hepsini Sarmak İçin Zorlayıcı Bir Hikaye

Günümüzde hikaye anlatımı, iyi bir metin yazmanın en iyi yoludur. Bu, markaların SEVDİĞİ başka bir şey.

Yeterince iyiyse, incelemenizi izleyicileriyle bile paylaşabilirler - bu, blogunuz için harika bir teşhirdir. İlgi çekici bir kişisel hikayeyle ve ürünün hayatınıza nasıl katkıda bulunduğuyla başlarsanız, daha iyi okuyucu tepkisi alırsınız. Yeterince iyiyse, incelemenizi izleyicileriyle bile paylaşabilirler - bu, blogunuz için harika bir teşhirdir.

Silk için yaptığım ücretli bir inceleme kampanyasında - yazım, evimdeki çok fazla muzla ne yapacağıma dair hayal kırıklığımdan ilham aldı!

6. Tam Açıklama ve Uygun Bağlama

FTC düzenlemeleri, blog yazarken açıklamanızı gerektirir herhangi nakit, ücretsiz veya indirimli ürünler, kuponlar, hediye sertifikaları, konferans / etkinlik kabulü veya herhangi bir ödeme dahil olmak üzere geri ödeme türü.

Bunu postanızın en üstünde yapın veya önce herhangi bir bağlantı. Ürünü ücretsiz olarak almadıysanız ancak kendi bağlı kuruluş bağlantılarınızı kullanıyorsanız, bunu da açıklamalısınız.

Sosyal medyada ifşa etmek için uygun hashtagler kullanın. Kısa ve herhangi bir prize takılması kolay olduğu için gönderiler ve sosyal medya için "#ad" kullanıyorum. Ödeme yapmadan aldığınız ürünler için "Bu ürünü bir inceleme için aldım, ancak tüm görüşler bana ait" yazınızı koyabilirsiniz.

Ücretsiz ürün aldıysanız, başka bir zaman onlardan övgüyle bahsediyor olsanız bile açıklamayı unutmayın. Kafa karıştırıcı, ancak şimdiye kadar duyduğum en iyi tavsiye, "Şüphe duyduğunuzda açıklayın."

Son olarak, bağlantılarınız, bağlı kuruluşunuz veya başka bir şekilde her zaman "takip etme" seçeneğini seçin. Marka bu kılavuzu kabul etmeyi reddederse, uzaklaşın.

Bu sadece yapmanız gerekenler listesinin bir parçası Blogunuzun dava edilmesini engellemek.

Halihazırda sahip olduğunuz ve herhangi bir tazminat almadığınız ürünler için bunu atlayabilirsiniz - gönderi karşılığında hiçbir şey almadığınızı açıklamak istemiyorsanız.

Gönderinin üst kısmı için yayınlandı
Ürün bağlantısından önce ve yakınında bahsedilen sponsorluk örneği. Otomatik sosyal medya tanıtımı için başlığa "#ad" içerir.

Beğendiğiniz Ürünleri Nereden Alınır?

1. Hendek Markaları

Beğendiğiniz ürünleri incelemek için markaları önermek tamamen kabul edilebilir. İşletme ne kadar küçükse, bazı inceleme ürünlerini puanlama olasılığınız o kadar artar.

Başlamak için ürün yerine kupon teklif edilebilir. Satış konuşmanızı, hedef kitlenizin neden onlara uygun olduğunu, ürüne nasıl tepki vereceğini ve onlar için ne yapacağınızı açıklayın. Bir iş başvurusu için bir kapak yazısı yazıyormuşsunuz gibi davranın!

İstatistiklerinizi ve medya kitinizi eklemeyi unutmayın.

2. Ortaklık Ağları

Bağlı pazarlama gelişmiş bir endüstridir ve birçok anne (diğerlerinin yanı sıra) blog yazarı için önemli bir çevrimiçi gelir kaynağı haline gelmiştir. Bağlı kuruluş pazarlamacısı, size özel bağlantılar, kodlar, telefon numaraları vb. aracılığıyla izlenebilen bir ürün veya hizmetin tanıtımını yapar. Daha sonra, benzersiz bağlantınız aracılığıyla bir satış gerçekleştiğinde gelirin bir kısmını kazanırsınız.

Bir ortaklık ağı genellikle bir iştirakçi ve markalar (aka tüccarlar) arasında bir aracı olarak hareket eden platformdur. Bu, çoğu bağlı kuruluşun doğrudan ürün / hizmetlerle uğraştığı, ancak hala bilmesi gereken önemli bir bilgi olduğu için, dışarıda bırakılma eğilimi gösteren bağlı kuruluş pazarlama denkleminin bir parçasıdır.

Genellikle, bir bağlı kuruluş ağı, işyerleri tarafından bağlı kuruluş programlarını yönetmek için kullanılır ve aynı zamanda ürünleri için bir veri tabanı görevi görür. Yayıncılar daha sonra, pazarlarına bağlı olarak tanıtmak istedikleri ürünü seçebilir.

Commission Junction ve Bir satışı paylaş en popüler ortaklık ağlarından ikisi.

3. Ürün İnceleme Siteleri

Yeni başlayanlar için tavsiye ederim TomosonKüçük kitlelere sahip blogcular için çok sayıda kampanya var. Şahsen ben başladım BlogPRWire ve O konuşuyor. Ayrıca deneyebilirsiniz MomSelect, MomItForward ve Blogger anneler.

Bir kitle oluşturmaya başladığınızda, MomCentral, Clever Girls veya Social Fabric gibi daha üst düzey sayfa görünümleri gerektiren yerlere kaydolabilirsiniz.

Tomoson - ücretli inceleme fırsatları
Tomoson'da ücretli fırsatlar.

4. Etkinlik Davetiyeleri

Blogger ilişkilerinin ve desteğin büyük olduğu yer burasıdır.ups işe yarayacak.

Bu bahar katıldı Dergi Çalma Zamanı şirketlerin blog yazarlarından kartvizit toplarken yeni çıkan oyuncakları ve demoları sunduğu New York City'deki blogcu oyuncak etkinliği. Bu tür etkinlikler genellikle yalnızca davetle yapılır, bu nedenle nişinize benzer yerel bir blogcu grubuna kaydolmak faydalıdır. İki grups Philly Social Media Moms ve Green Sisterhood'a dahilim. Etkinlikleri, promosyonları, fırsatları, profesyonel tavsiyeleri paylaşıyor ve birbirimizin sitelerini tanıtıyoruz.


Underpromise, Overdeliver ve Kendinizi Koruyun

Bir marka sizinle etkileşim kurduktan sonra, inceleme talebinin kurallarına uyun.

Etik olmayan bir şey isterlerse, başlamadan önce onu kısın. Saygın, blogger meraklısı markalar size spam içerikli metin bağlantıları yerine kendi sitelerine bağlantılar gönderecektir. Temel bilgiler için söz verin - örneğin, 500 kelimelik gönderi, Facebook ve Twitter'da paylaşım - ve ardından ek paylaşım veya sabitleme gibi ekstralar sunun. Yorumlarınızı tanıtırken daima markayı etiketleyin.

Son olarak, aldığınız tüm ürünlerin ve geri ödemelerin dolar değerini takip edin. Bunu vergileriniz için gelir olarak bildirmeniz gerekecek.

Sıkça Sorulan Sorular

Blogcular para kazanıyor mu?

Bu, var olan çok sayıda blog olduğu ve hepsinin gelir üretmediği için bağlıdır. Ticarileştirmenin anahtarı trafiktir ve düşük trafikli siteler genellikle para kazanamaz. İşte bazı işlem yapılabilir ipuçları daha fazla blog trafiği sağlayın.

Blog trafiğinden ne kadar para kazanabilirsiniz?

Genel bir kural olarak, gelir dönüşüm kuralına tabidir, yani genellikle trafiğinizin bir ürün satın alacak tahmini bir yüzdesi vardır. Dönüşüm başına kazandığınız miktar, tanıttığınız ürünlere bağlıdır.

Örnek: dönüşüm oranı %2.5 ve dönüşüm başına 100$ kazançla, her 2,500 trafik için 1,000$ kazanırsınız.

Blogumu nasıl fark ettirebilirim?

Blogcular, blog tanıtımı için çok sayıda kanala erişebilir. En popüler araçlardan biri, harika içeriğin sosyal paylaşımdan yararlanabileceği sosyal medya aracılığıyladır. Başlangıç ​​noktası olarak buna başvurabilirsiniz. Blog okuyucularınızı büyütmek için 5 temel strateji.

Kim Daha Fazla Kazanıyor – Blogger veya Youtuber?

Youtube esas olarak, ticari olarak uygun olabilmek için kullanıcılardan çok sayıda görüşe sahip olmalarını isteyen bir reklam sistemi üzerinde çalışır. Bir bağlı kuruluş sistemi üzerinde çalışan blog yazarları, daha düşük bir trafik hacminden önemli ölçüde daha fazla kazanma potansiyeline sahip olabilir.

Daha fazla çevrimiçi kazanmanın alternatif yollarını arıyorsanız, Takip edebileceğiniz 50 çevrimiçi iş fikri.

Başlangıç ​​blogları nasıl para kazanıyor?

Özveri ve sebat, yeni başlayanlar için günün anahtar sözcükleridir. Sıfırdan web sitesi trafiği oluşturmak zaman alır ve ilk dönemlerde birçok blog fazla gelir sağlamaz. Güçlü bir kararlı içerik oluşturmak, trafiğinizi zaman içinde artırmanıza yardımcı olur - ve işte o zaman para akmaya başlayacaktır.

Şunu okumanızı şiddetle tavsiye ederim bir blog başlatmak için ayrıntılı kılavuz A'dan Z'ye kadar her şeyi ele aldık.

Sırada ne var?

Şimdi, atlayıp başlama zamanın geldi. En sevdiğiniz öğeler üzerinde pratik yapın ve gönderilerinizi tanıtmak için sosyal medyayı kullanın, övgü aldığınız markayı etiketleyin. Sadece bir veya iki gönderide durmayın - kalıcılık anahtardır. Blogunuzu geliştirmeye devam edin, eğer yeniyseniz - başlamak için blogunuzu arkadaşlarınız ve aile üyelerinizle paylaşın, iyi SEO öğrenmek ve uygulamakve iyi içerik yayınlamaya devam edin.

Bunu yapabilirsiniz. Jerry Low, bu sitenin sahibi, başladı WHSR yalnız bir barındırma incelemesi blogu. Bakın o ve ekibi bugün ne kadar ilerledi - WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) orada en iyi barındırma rehberi sitelerinden biri haline gelmiştir.

Daha fazla okuyun:

Yazarın fotoğrafı

Gina Badalaty'nin makalesi

Continue Reading