Ana Sayfa / mal / Web Sitesi Oluşturma / 20 Yaratıcı Web Sitesi Ana Sayfası Tasarım Örnekleri ve Fikirler

20 Yaratıcı Web Sitesi Ana Sayfası Tasarım Örnekleri ve Fikirler

Web sitesi ana sayfaları, ilk gördükleri site olmasa bile, birçok ziyaretçinin sonunda geleceği yerdir. Sizin için de önemlidir Arama Motoru Optimizasyonu çalışmaları. Ana sayfa, arama motorları veya insanlar için birçok şeyi temsil eder. Bunu işinizin sanal ön kapısı olarak düşünün. 

CruciUnutulmaması gereken tek nokta, ilk izlenimlerin oluştuğudur. Birçok insan bir kitabı kapağına göre yargılama eğilimindedir. Çirkin, aşırı karmaşık veya yavaş ana sayfalar web sitenizi olumsuz etkiler. Bu yüzden onu yaratıcı ve etkili bir şekilde inşa etmeniz gerekiyor.



İlk Sitenizi mi Yapıyorsunuz? Kodsuz Web Sitesi Oluşturucu'yu deneyin
gibi bir oluşturucu ile bir web sitesi oluşturmak için kodlama becerilerine ihtiyacınız yoktur. Wix. Araç, 800'den fazla tasarımcı şablonuyla birlikte gelir ve sitenizi mobilden yönetmenize olanak tanır > denemek Wix Ücretsiz, Buraya Tıklayın


Bir Web Sitesini Yaratıcı ve Etkili Yapan Nedir?

Estetik bir konudur, ancak web sitenizin dönüşüm sağlayıp sağlamadığı başka bir şeydir. Ana sayfanızdaki tüm temel unsurlar, hedef kitlenizde yankı uyandırmalıdır. Web sitenizi işletmeniz için etkili hale getirmeye yardımcı olacak birkaç husus vardır:

  • Ana sayfanız şirketinizi ve işinizi – amacı, değerleri ve benzersiz satış tekliflerini (USP'ler) etkili bir şekilde iletir. Logoya, sloganlara ve başlıklara odaklanın. Kitleniz daha fazlasını keşfetmek için ilgi duyacaktır. 
  • Ana sayfanız sezgisel gezinmeyi ve kesintisiz akışı kolaylaştırır.
  • Ana sayfanızda uygun harekete geçirici mesajlar ve iyi teşvikler (kayıt formları) olan cazipler var
  • Ana sayfanız basit ancak yeterince güçlü olmalıdır, böylece hedef kitlenizin hiçbir şeyi ikinci kez tahmin etmesine gerek kalmaz.
  • Mobil cihazlar için uygun 

İlgili Okumalar

Kendi tasarımlarınızı tasarlarken size ilham vereceğini umduğumuz 20 yaratıcı web sitesi ana sayfası tasarım örneği.

1. Evernote

evernote
Evernote çok işe yararsslike ana sayfa tasarımı

Evernote yaptıklarıyla ilgili her şeyin tek bir sayfada net bir şekilde açıklandığı şık ve güzel tasarlanmış bir profesyonel ana sayfaya sahip. “İşini evcilleştir, hayatını düzenle” sloganı, her gün çoklu görevle mücadele eden birçok profesyonelin kalbine hitap ediyor. Ayrıca, merkezdeki görüntü, yazılımlarının uyarlanabilir olduğunu ve kitlelere hitap ettiğini gösteriyor. 

Evernote kesintisiz bir kontrast oluşturmak için siyah yazı tipleriyle yeşil ve beyaz kullanır. Ayrıca gözler için kolaylık sağlamak için çok fazla beyaz alan kullanırlar. Harekete geçirici yeşil düğme "Ücretsiz Kaydolun" iyi yerleştirilmiş. Menü öğeleri minimal ve basittir, bu da izleyicinin gezinmesini kolaylaştırır.

2. Fly Hyer

Hyer
Hyer ile Hyer'ı uçurun!

İlk indiğimde Fly Hyer'in ana sayfası, Havada asılı duran uçağın hareket halinde olmasından çok etkilendim. Slogan bana anında Fly Hyer'ın yaptığı kişiselleştirilmiş bir havacılık deneyiminden bahsetti. Fly Hyer, daha gerçekçi bir etki için siyah yazı tipinin ortasında mavi ve beyazın mükemmel bir karışımını kullandığından renk şeması hoştu. 

Tasarım temiz ve kusurlussly, renklerin ve beyaz boşlukların doğru oranıyla yürütülür. Harekete geçirici mesajlar doğrudandır ve en iyi şekilde yerleştirilmiştir. Ana sayfa kolayca sindirilebilir bir web sitesi olduğundan, kullanıcıların ihtiyaç duydukları şeyi her yerde aramasına gerek yoktur. 

3. ArabaMaks

carmax
CarMax'in ana sayfasında doğru arama yapın

CarMax ana sayfasına, yolda arabaya binen bir kişiyi gösteren farklı bir dokunuş katıyor. CarMax'in işinin özü hakkında çok şey anlatan basit bir resim; araba alıp satıyorlar. HoverKansas City üzerinden dolaşmak, o bölgede otomatik olarak bir açılır mağaza listesini çağırır; bu, insanların onları bulmasını çok kolay hale getirmenin dahiyane bir yoludur.

En üstte hızlı bir arama, kullanıcıların gerekli işlemleri ha olmadan gerçekleştirmelerini sağlar.ssle. Sarı "Arabanızı Bulun" düğmesi ikna edici bir harekete geçirici mesaj özelliği oluşturarak insanları daha fazlasını keşfetmeye teşvik eder.      

4. FPS

fps
FPP'nin destekleyici sloganı için teşekkür etmesi gereken çok şey var

üzerine indiğimde FPP'nin ana sayfası, hoş bir sürpriz oldu. Burada tasvir edildiği gibi sürükleyici bir alışveriş deneyimine pek sık rastlamıyorsunuz. Böylece koridorda bir gezintiye çıktım ve sonunda ananası bulmak beni eğlendirirken 3D deneyimi bana bir gülümseme verdi. FPP, 3D deneyimini, yanlış yerleştirilmiş ürünleri ve terk edilmiş arabalar hakkında açıklayan bir hikayeyle destekledi.

Bazıları ananas keşfinden sonraki ikinci kısmı gözler için biraz zorlayıcı bulabilirken, birçoğu paralaks etkisini sakinleştirici ve hoş bulacaktır. FPP bunu kendi avantajına kullanarak kendisini bir alışveriş pazarlama ajansı olarak tanıtıyor.

5. Yüzyıl 21

21. yüzyıl
Century21, gerekli olan pratik özelliklere sahiptir

Bunda gözüme ne çarptı Yüzyıl 21 web sitesi, güzel ve birinci sınıf kalitede bir şirket içi görüntü sergileyen ana sayfasıdır. İlk izlenim, Century 21'in işinin modern evler etrafında döndüğü yönünde. “Acımasız Hareketler - Ortalamaya Karar Verme” sloganı, tüm doğru akorlara hitap eder ve vurur. Sonuçta, kim acımasız bir emlakçı istemez ki?

Merkezdeki arama çubuğu, izleyiciyi harekete geçmeye ve onlarla birlikte ev veya acente aramaya çağırıyor. Altta bulunan “Keşfet” butonu bir ihtiyaç yaratarak kullanıcıyı web sitesinde gezinmeye devam etmeye teşvik eder. Gerçekten harika.

6. airbnb

Airbnb
AirBnB ile çok sayıda konum görüntüsü

İlk bakışta, bulabilirsiniz Airbnb'nin ana sayfası biraz dağınık. Ancak, daha fazla göz attığınızda Airbnb'nin tatil evlerini akıllıca, temiz ve sistematik bir şekilde resmettiğini fark edeceksiniz. Üst kısımdaki sekmeler kendi kendini açıklayıcıdır ve gezinmeyi kolaylaştırır. Ayrıca görseller çok güzel ve kaliteli. 

Sağ üst köşedeki “Filtreler” butonu aramayı kolaylaştırır. Mülkünüzü barındırmak istiyorsanız "Ev Sahibi Ol" düğmesi görünür. Ana sayfa, kullanıcıyı bir şeye tıklamaya teşvik eder; Bu, web sitesi ana sayfalarının başarması gereken şeydir. Airbnb mükemmel bir iş çıkardı. Öyleyse, onlara şükret!

7. Kral

King
King gibi oyun siteleri çocuklar için düşünceli tasarımlar sergiliyor

Hiç oyun oynamış olsaydın, duymuşsundur King. Ana sayfalarına indiğinizde, King'in diğer birçok grafik web sitesinden farklı olduğunu hemen anlarsınız. Renkler, görüntüler ve simgeler canlı ve nettir. Ancak öne çıkan şey, izleyiciyle bu bağlantıyı kurmak için tüm oyunlarının maskotlarını sayfaya dahil etmeleri.

Sayfayı aşağı kaydırdıkça, son derece patlayıcı Candy Crush oyununu ve diğerlerini göreceksiniz. King, markasına sadık kalarak, sizi harekete geçmeye teşvik eden çeşitli harekete geçirici mesaj düğmelerinin akıllıca oynanmasıyla karakterleri gerçekçi bir 3D görünümde görüntüler.

8. Alan Menken

alan menken
Alan Menken ana sayfası basit ama güçlü bir tasarıma sahiptir

Disney hayranıysanız, bilirsiniz Alan Menken. Karşılaşacağınız ilk sayfa çok basit görünse de, “Besteci ve söz yazarı Alan Menken'in dünyasına dalıyorsunuz” sloganıyla ilginizi çekiyor. Ardından ünlü eserleriyle iç içe geçmiş bir hikayeye ulaşacaksınız. 

Son olarak, Disney eserlerini sergileyen akıllıca tasarlanmış sütunların bulunduğu ana sayfaya gelirsiniz. Hoverfarenizi her bir sütunun üzerine getirdiğinizde, onun sevilen Disney şarkılarından keyif aldığınız zamanlara geri dönersiniz. Bu web sitesi, Alan'ın tüm müzik derlemelerinde müziğe olan şiirsel sevgisini sergiliyor. 

9. Kahve Çekirdeği ve Çay Yaprağı

CBTL
CBTL'nin ana sayfası tek kelimeyle lezzetli görünüyor

Güne zinde başlamak için sıcak bir fincan kahveye ihtiyaç duyan tiplerdenseniz, Kahve Çekirdeği ve Çay Yaprağı sana yabancı değil. Ana sayfaları kurumsal renklerini iyi kullanır - pastel gri kahverengi bir doku ile birlikte mor. En üstte bir kaydırıcı kullandılar ve daha fazla çekicilik yaratan minimumda tuttular.

Yenilikler hakkında bir kaydırıcınız, heyecan verici içecekler ve son olarak lezzetli yemekler hakkında bir kaydırıcınız var. Renkler iyi harmanlanmıştır (buzla karıştırılmış içecekler için özel bir kelime oyunudur) ve hoştur. Menü öğeleri açıklayıcıdır. Bu web sitesini ziyaret eden herkes salyası akacak.   

10. eDüğün

eDüğün
eWedding, pratikliği stille birleştirmek için çok çalışıyor

Bir düğün planlamak, birlikte yolculuklarına çıkan aşk kuşları için kolay bir iş değildir. Bu nedenle, burası eDüğün devreye girer 

“Düğün planlama ve yönetim araçlarında yeni standart” sloganı kesinlikle kendisi için konuşuyor. Bunu okuduktan sonra, büyük gününüz için eWedding'in size yardımcı olabileceği herhangi bir şeyi kaçırıp kaçırmadığınızı merak edeceksiniz. 

Dönüşümlere yardımcı olduğu için, sloganın altında en üstte sosyal kanıt kullanmalarını seviyorum. Ayrıca, alt kısımdaki ek slogan, çaba ve zamandan tasarruf etmek için bazı düğün planlama görevlerinizi otomatikleştirebileceğinizi hatırlatır. 

11. Basecamp

basecamp
Basecamp ile en iyi şekilde minimalizm

Eğer arıyorsan Bir web sitesi kurmak BT ürünlerinizi tanıtmak için Basecamp. Minimalist bir yaklaşım kullanan ancak olumlu bir etki yaratmayı başaran basit bir web sitesinin mükemmel bir örneğidir. Güçlü bir etki için metni parçalamak için çok sayıda beyaz boşluk kullanmalarını seviyorum. 

Slogan her şeyi söylüyor; Basecamp'ın uzaktan çalışırken görevlerinizin üstesinden gelmenizi sağlayacak bir araç olduğunu bileceksiniz. Basecamp'ı kullanmanın "öncesi" ve "sonrası" hakkında size bir fikir verdiklerinde ekstra dokunuş ortaya çıkar.

Genel olarak, bu, daha iyi ilişki kurabilmeniz için sizi faydaları hakkında bilgilendirmenin yerel bir yoludur. Sarı harekete geçirici mesaj düğmesi kalındır ve kesinlikle dönüşümlere yardımcı olur.

12. TÜRLÜ Aperatifler

TÜR
KIND Snacks kurumsal renkleri etkin bir şekilde kullanır

KIND Aperatifler arka planda, metinde ve ürünlerde mükemmel uyumlu renklerle kurumsal renklerinde akıllıca oynar. Hoş olmasına rağmen, renkler ve görüntüler hoş bir kontrast oluşturacak kadar cesur. Atıştırmalıklar görüntüsüne dikkatinizi çekmeyi seviyorum. 

Atıştırmalıkları basit bir sıraya dizdiler, ancak hizalama ürünlerini iyi sergiliyor.

Ağzınızın suyunu hissetmeden edemiyorsunuz. Ayrıca, atıştırmalıklar resmi sağ tarafa iyi bir şekilde yerleştirilmiştir, bu da onları sayfada daha fazla öne çıkarır; Bu, “Şimdi Alışveriş Yap” düğmesiyle birleştiğinde, sağlık bilincine sahip ve atıştırmalık arayanlar için oynuyor. 

13 Ahrefs

Ahrefs
Ahrefs etkilemek için güçlü sloganlardan yararlanır

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ile ilgileniyorsanız, bilirsiniz Ahrefs. Onun logo turuncu ve beyaz renklerde, daha iyi kontrast için mavi bir arka plan seçtiler. Bu mavi, beyaz ve turuncu kombinasyonu, göz alıcı bir ana sayfa oluşturur. 

“Daha üst sıralarda yer almak ve daha fazla trafik elde etmek için ihtiyacınız olan her şey” güçlü sloganı kendi kendini açıklayıcıdır.

İnce yıldız ve dağ görüntüsü, yıldızlara ulaşmayı ve arama motorlarındaki sıralamanızı yükseltmeyi akıllıca tasvir ediyor. Son yedi gün içinde oluşturulan hesapların sayısı, dönüşümlere yardımcı olan sosyal kanıtlarıdır. 

Son olarak, turuncu renkli harekete geçirici mesaj düğmesi, izleyicilerde aciliyet yaratır.

14. 4 Nehir Kantarı

Video, ana sayfalara ağırlık verebilir, bu nedenle bunları nasıl dağıttığınız konusunda dikkatli olun

Aç; indiğimde bu beni anlatıyor 4 Nehir Kantarı. Bana ne yaptıkları ve hizmet ettikleri hakkında mükemmel bir fikir veren bir videoyu merkez olarak dahil etmeyi seçtiler. Herhangi bir aile için sağlıklı bir yemeğin resmini çizdiği için “Aileye ait, yerel olarak yapılmış, topluluk odaklı” sloganını seviyorum.  

En üstteki menü öğelerinin düzeni, ilk olarak menü ile iyi bir şekilde yerleştirilmiştir. Pekala, ziyaret edeceğim ilk yer orası olurdu. Harekete geçirici mesaj düğmeleri, daha koyu bir arka planın ortasında öne çıkıyor ve beni sipariş vermeye teşvik ediyor. Ayrıca, benim için yemek yapmalarını bile sağlayabileceğimi söylediler – woohoo.

15. Yeşil Dağ Enerjisi

Yeşil dağ
Temiz bir şirket için temiz tasarım

üzerindeki ilk izlenim Green Mountain Energy'nin web sitesi tek kelime - temiz. Evet, grafikler basit olabilir, ancak doğal renklerin ve geniş peyzajın karışımı, temizliği ve tazeliği yansıtıyor. Green Mountain Energy, şirketin ana faaliyet alanı olan yenilenebilir enerji konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmıyor.

Slogan sıradan görünebilir, ancak “Güç” kelimesinden büyük harf kullanmak kesinlikle ince ama önemli bir etki yaratır; beni bir fark yaratma gücünü benimsemeye çağırıyor. Ortadaki zıt renklere sahip iki harekete geçirici mesaj düğmesi, birinin konut müşterileri için diğerinin ise net bir izlenim veriyor. iş için sahipleri.

16. Laura Worthington Tasarımı

Laura Worthington
Bir tasarımcıdan şık ve sanatsal ana sayfa tasarımı

Laura Worthington Tasarım oldukça şık bir ana sayfayı yansıtır. Diğerlerinin çoğundan farklı olarak, ana sayfa harflerde sergilenen sanatsal bir yazı tipini vurgular. Bunlar, Laura'nın yazı tipi tasarımları sattığının açıklayıcı işaretleri. Yazı tiplerini tasarlarken yaklaşım, üstte değil, daha kadınsı görünüyor. 

Düzenli grafikler ve ana sayfadaki öğeler, beyaz renkli metinle iyi uyum sağlar, bu da metnin daha fazla öne çıkmasını sağlar; Ne sattığını görünce durum böyle olmalı.  

17. Skype

Skype
Skype'ın ana sayfası mükemmel renk karışımlarını kullanır

bunu sevdim Skype arka plan olarak sakin bir his veren açık gri kullandı. Grafik basittir ve "Skype ile harika görüntülü aramalar" sloganıyla uyumludur. Birçoğu Skype'a aşina olsa da, herhangi bir acemi Skype'ın ne hakkında olduğunu hemen anlayacaktır. 

İletişim ve işbirliği, ana sayfadan iki mükemmel çıkarımdır. İki harekete geçirici mesaj düğmesi, Skype'ı tarayıcınızda kullanmanıza veya Skype'ı cihazınıza yüklemenize dikkat çeker. Menü öğeleri birbirinden ayrıdır, bu nedenle dağınıklık hissi olmaz. 

Basit ama çok etkili.  

18. Kitapçık

Bir yayıncı, akılda kalıcı bir ad dışında bir ana sayfayı başka nasıl göstermelidir?

Kitapçık için bir dijital yayıncıdır Yazarlar kitaplarını yayınlamak isteyenler Ana sayfa oldukça minimal bir tasarıma sahip. Kırmızı ve beyaz renkler arasındaki akıllı kontrast, Bookouture'un ne yaptığını açıklayan metne dayanmanıza yardımcı olur. Soldaki dizüstü bilgisayar resmi, daha fazlasını keşfetmek için göz atabileceğiniz kapak resmi hakkında bir fikir verir.

Beyaz metinli yeşil eylem çağrısı düğmesinin 3D efekti, kesinlikle harekete geçmek için cesaret verici bir etki yaratır. Sağ üst köşedeki incelikli bir "Buraya Gönder" yazısı akıllıca yerleştirilmiştir ve sizi yazılarınızı göndermeniz için çağırır (artık o kadar da ince değildir). 

Sonuç olarak, Bookouture basit ama etkili bir şekilde tasarlanmış bir web sitesidir.

19. Kanun Bul

Kanun bul
FindLaw, yasaların katılığını bir yazılım dokunuşuyla dengeler – insanlar

Reklamların içeriğinin merkezinde farklı geçmişlere sahip insanların bir görüntüsünü kullanır. Amaçları, hizmetlerinin herkese hitap ettiğini insanlara bildirmektir. Slogan basit ve yaptıkları hakkında hiçbir şüphe bırakmıyor; bir avukat bul. En üstteki menü öğelerini incelerseniz, FindLaw'ın insanları hukuk konusunda da eğittiğini fark edeceksiniz.

Resmin ortasındaki birincil harekete geçirici mesaj düğmesi, bir avukat bulmanızı ister. Sebebini “Hukuki sorunum” altına girmek, size yardımcı olabilecek alandaki uzmanları daraltmalarına yardımcı olur. FindLaw çok iyi düşünülmüş bir ana sayfa tasarımıdır.  

20. Uber

Uber
Uber hayranı değilim ama iyi bir ana sayfa tasarımına sahipler.

şunu söylemek isterim Uber ana sayfa tasarımına çok kişisel bir yaklaşım getirdi. Sürücünün arka koltuktan çekilmiş bir görüntüsünü kullanmak, kesinlikle sizi bir yere götüren birinin resmini çizer. Ya da geçimini sağlayan bir sürücü olarak kabul edilebilir. Görüntü, Uber'in neyle ilgili olduğunu özetliyor.

Ana sayfa dağınık değil, mesajını size iletmede etkilidir. Bir sürücü olarak kaydolmanızı ve ödeme almanızı isterler ya da onlarla yolculuk sipariş etmenizi isterler. Beyaz kutudaki harekete geçirici mesaj düğmeleri, insanları harekete geçmeye teşvik etmek için gereken kontrastı sağlamak için siyah metin kullanır. 

Yaratıcı Web Sitenizin Ana Sayfasını Oluşturun

Buyrun! Yukarıdaki 20 yaratıcı web sitesi ana sayfası tasarım örneği, web sitenizin ana sayfasını başlatmaya yardımcı olacak çeşitli işletmeleri kapsamalıdır. Her örneğin kazanan noktalarını not edin ve bunları kendi yararınıza kullanın. İyi şanlar!

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Madde Pui Mun Beh

Continue Reading