Ana Sayfa / mal / eTicaret / Web Siteniz İçin Kolayca ve Ücretsiz SSL Sertifikası Nasıl Alınır

Web Siteniz İçin Kolayca ve Ücretsiz SSL Sertifikası Nasıl Alınır

Web siteniz için ücretsiz bir SSL sertifikası almanın birkaç yolu vardır. Ticari olmayan bir web sitesi veya blog çalıştırıyor olsanız bile, SSL'nin uygulanması zorunludur. arama sıralamanızda önemli etki.

Ücretsiz bir SSL sertifikası almanın ve yüklemenin en kolay yolu, web sunucunuz tarafından sağlanan aracı kullanmaktır. birçok web hosting sağlayıcılarıburada ücretsiz SSL'yi yüklemeye ve yönetmeye yardımcı olabilecek bir yardımcı program sunacak. Olmadıkları durumlarda işler biraz daha zorlaşabilir.  

Ücretsiz Nereden Alınır? SSL

Kulağa şaşırtıcı gelse de, önde gelen birkaç ücretsiz SSL etrafında sertifika sağlayıcıları. Hepsi kullanılabilir ücretsiz sunar SSL sertifikalar ve destek operaayrıca ücretli planlara sahip olarak. En iyi sağlayıcılardan üçü:

1. SıfırSSL

SıfırSSL - ücretsiz SSL herkes için sertifikalar.
SıfırSSL - En fazla 3 ücretsiz alabilirsiniz SSL ücretsiz planda sertifikalar.

SıfırSSL ücretsiz sağlar SSL herkese sertifikalar. Ancak, ücretsiz planda biraz sinir bozucu olabilen bazı kısıtlamalar vardır. Bu kısıtlamaların kaldırılması, aylık 8 dolardan başlayan ücretli abonelikler gerektirecektir. Yine de, çoğu temel web sitesi için tamamen kullanılabilir ve güvenlidir.

Zero'daki ücretsiz plan SSL bir seferde 90 güne kadar geçerli olan en fazla üç sertifika oluşturmanıza olanak tanır. Bunlar indirilebilir ve daha sonra cihazınız kullanılarak kurulabilir. web barındırma kontrol paneli.

Ancak bu noktada ZeroSSL biraz değişim içindedir. Yakın zamanda apilayer tarafından satın alındı ve hala bir konsolidasyon sürecindedir. Kullanıcılar, bu SSL sağlayıcısı ile hızla değişen metodolojiler ve politikalar bulabilir.

Top Özellikler

  • 90 günlük sertifika geçerliliği
  • ACME sertifika yönetimi
  • Hızlı doğrulama
  • Wildcard sertifikalarını destekler

2. Let’s Encrypt

Şifreleyelim SSL - En ünlü ücretsiz SSL piyasada sağlayıcı.
Let's Encrypt - Sıfır maliyet sunmak için barındırma şirketleriyle ortaklıklar SSL sertifikalar.

Belki de piyasadaki en ünlü ücretsiz SSL sağlayıcısı Let's Encrypt'dir. "En iyisi" ücretsiz SSL sertifikalarına sahip olmayabilir, ancak birçok web barındırma şirketi ile güçlü ortaklıkları vardır. Bu, Let's Encrypt sertifikalarının yaygın olarak kullanılabilmesine yol açtı.

Bazı ücretsizlerin aksine SSL ücretsiz bir model izleyen sertifika sağlayıcıları, Let's Encrypt gerçekten sıfır maliyetli sertifikalar sunar. Bu bir kar amacı gütmeyen kuruluş ve 2016'dan beri piyasada bulunan sponsorluklar (çoğunlukla kurumsal) üzerinde çalışıyor.

Let's Encrypt sertifika yönetimi, web sunucuları ile entegrasyon yetenekleri sayesinde otomatikleştirilmiştir. Güvenli olarak kabul edilen TLS tabanlı Etki Alanı Doğrulama (DV) sertifikalarıdır. Hizmet aynı zamanda zaman içinde gelişmekte ve mümkün olduğunca çok cihazla uyumluluğu genişletmektedir.

Top Özellikler

  • 4096 bit anahtarlarla RSA imzalı
  • Kullanımı kolay
  • ACMEv2 ve Wildcard desteklenir
  • Şeffaflık raporları mevcut

3. SSL.com

SSL.com - bir reklam SSL sertifika sağlayıcı.
SSL.com – Bir reklam SSL sertifikaları için 90 günlük ücretsiz deneme sunan sertifika sağlayıcı. (check it out)

Sıfırın aksineSSL ve Şifreleyelim, SSL.com ticaridir SSL sertifika sağlayıcı. Tüm web siteleri ücretsiz kullanmamalıdır SSLve daha iyi sertifikaya ihtiyaç duyanlar bir tane satın almak zorunda kalacak. ilgili özel bölüm SSL.com sertifikaları, 90 günlük bir deneme süresi sunmalarıdır.

Bu deneme süresi, sizin için daha uzun vadeli bir plan yapmadan önce hizmetlerini test etmenizi sağlar. SSL. Ticari bir sağlayıcı oldukları için, SSL.com, basit Etki Alanı Doğrulama sertifikalarından daha fazlasını sunar. Kuruluş Doğrulama (OV) ve Genişletilmiş Doğrulama (EV) sertifikalarını da onlardan alabilirsiniz.

SSL.com sertifikaları, hangisini seçtiğinize bağlı olarak garantilerle desteklenir. Temel DV sertifikaları 10,000 $ garanti ile gelirken, ölçeğin üst ucunda EV sertifikası alıcıları için 2 milyon $'a kadar uzanıyor.

Top Özellikler

  • Ücretsiz 90 günlük deneme
  • 2048+ Bit RSA şifreleme anahtarları
  • Sınırsız lisanslama ve yeniden yayınlama
  • Resmi destek kanalları


Ücretsiz Ürününüzü Alma ve Kurma SSL sertifika

Ücretsiz olarak almanın ve kurmanın birçok yolu vardır. SSL sertifikalar. Bu örnekte, Zero'nun nasıl kurulacağına dair bir çalışma yapacağız.SSL cPanel arayüzü aracılığıyla.

1. Sıfır için KaydolunSSL Hesap

Bu işlem oldukça basittir. Sadece Zero'yu ziyaret etSSL web sitesine gidin ve kayıt formuna bir kullanıcı adı ve şifre girin. SıfırSSL başlamak için e-posta doğrulaması bile gerektirmez - bu, sürecin ilerleyen aşamalarında gelir.

Zero'yu ziyaret etmek için buraya tıklayınSSL.

2. SSL Sertifika Oluşturma

SıfırSSL - SSL Sertifika Oluşturma

SıfırınızdanSSL hesap kontrol panelinde, "Yeni Sertifika"yı tıklayın. doldurmanız istenecektir. alan adı elde edersiniz. ile güvence altına almak istediğiniz SSL. Sıfır olduğuna dikkat edinSSL size ücretsiz hesaplar için mevcut olandan daha fazla seçenek sunacaktır - bunlar, siz kaydolmadığınız veya ücretli bir plan yapmadığınız sürece gri olacaktır.

3. Geçerliliği Seçme

SSL sertifikalar sonsuza kadar sürmez. En ticari SSLÜcretsiz sertifikalar nadiren 90 günden uzun sürerken, sertifikalar bir yıllık dönemler halinde verilir. Ücretsiz kullanıcılar, gerçekten bir seçenek olmadığı için bu adımı atlayabilir ve devam edebilir.

4. KSS ve İletişim

Sertifikanın geçerliliği için, verenin sertifika sahibinin iletişim bilgilerine sahip olması gerekir. Burada Sıfır'a izin vermeyi seçebilirsinizSSL bilgileri otomatik olarak oluşturun veya manuel olarak doldurabilirsiniz.

5. Siparişi Sonlandırın

Sıfır SSL size bu ekranda ücretli bir plan için oturum açma seçeneği sunar. eğer ücretsiz SSL tek istediğiniz buysa, burada gösterilenleri yok sayın ve sadece "İleri"yi tıklayın.

6. Sahipliği Doğrulama

ücretsiz oluşturmak için SSL sertifika, SıfırSSL kendisine sağladığınız etki alanının sahipliğini doğrulamanızı gerektirir. Bunu yapmanın birkaç yolu vardır, bunlardan en kolayı alan adının e-posta sahipliğinin kanıtıdır.

a. E-posta ile doğrulama

Doğrulama, sitenizde belirli bir e-posta adresine sahip olmanızı gerektirecektir. SıfırSSL yalnızca doğrulamayı kabul edecek [e-posta korumalı], [e-posta korumalı]ve açılır listede listelenen birkaç kişi daha.

b. DNS aracılığıyla doğrulama

Bu yöntemi kullanmak için alan adınız için DNS tablosuna erişmeniz gerekir. SıfırSSL DNS tablonuza yeni bir CNAME kaydı olarak eklenmesi gereken bazı bilgiler sağlayacaktır.

c. HTTP Yüklemesi ile Doğrulama

HTTP yüklemesi yoluyla doğrulamayı seçerseniz, sistem sizin için bir kimlik doğrulama dosyası oluşturacak ve nereye yerleştireceğinizi size bildirecektir. Bu dosyayı indirin ve belirtilen doğru konuma yerleştirmek için web barındırma kontrol panelinizdeki dosya yöneticisini kullanın.

Doğrulamayı tamamladığınızda, sizin için bir zip dosyası oluşturulacaktır. Bunu cihazınıza indirin ve açın. Üç dosya içermelidir; özel anahtar, sertifika ve ca paketi. Bir sonraki adım için cPanel kontrol panelinize giriş yapın.

7. Sıfırı KurmakSSL sertifika

CPanel kontrol panelinizde, "Güvenlik" bölümüne gidin ve tıklayın SSL/TLS. Bu sizi birkaç seçenek içeren bir ekrana getirecektir. Daha önce indirdiğiniz dosyalardan ikisini ilgili alanlara yüklemeniz gerekecektir.

  • Özel anahtar, "Özel Anahtarlar" bölümüne gider.
  • Sertifika, "Sertifikalar" bölümüne gider.

Dosyalar yüklendikten sonra, “Yönet SSL Siteler” ve güvenliği sağlanacak etki alanını seçin. Ardından, "Otomatik Doldur" seçeneğine tıklayın ve bu yapıldığında, ekranın altındaki "Sertifika Yükle" seçeneğine tıklayın.

Bununla, artık bir aracın gururlu sahibisiniz. SSL-güvenli web sitesi. Tebrikler!

Yükleme hakkında daha fazla bilgi edinin SSL sertifika burada.

Ücretsiz Kullanımdaki Zorluklar SSL

Öncelikle, hangisini seçeceğiniz web barındırma hizmeti sağlayıcınıza bağlı olacaktır. Tüm web barındırma hizmeti sağlayıcıları kolay kurulumu desteklemez. Yaptıkları web barındırma hizmetinden, barındırıcının web barındırma kontrol paneline bağlı olarak da farklılıklar olabilir.

Kurulum Komplikasyonları

Yönergeleri izlerseniz süreç yeterince kolay görünse de, her zaman ortaya çıkabilecek potansiyel erozyonlar vardır. Örneğin, SıfırSSL'nin Apilayer sahipliğine geçişi tamamen sorunsuz olmadı. Prosedürlerdeki değişiklikler açık bir şekilde dile getirilmemiştir, bu da zaman zaman karışıklığa yol açmaktadır.

Manuel Süreçler

Bir web sunucusunun otomatik bir yükleme mekanizması varsa, işler çok daha basittir. Değilse, Sıfır kurulumu için yukarıda verilen örnekSSL cPanel kullanmak, ilgili süreç hakkında kabaca bir fikir verebilir.

Sık Yenileme

Ücretsiz SSL sertifikalarının çoğu kısa son kullanma tarihleriyle birlikte gelir. Bu, rahatsızlık verecek kadar kısaltılmasa da, hafif bir rahatsızlık verecek kadar kısadır. Tipik zaman çizelgesi vade için 90 gündür bunun üzerine SSL sertifikanızı yenilemeniz gerekecektir.

Üçüncü Taraf Karışıklık

Bugün artan sayıda web sitesi sahibi, İçerik Dağıtım Ağlarını (CDN'ler) kullanıyor. Bu dahil etme, yeni olanlar için fazladan bir kafa karışıklığı katmanı ekleyebilir. SSL çünkü DNS yapılandırmalarının CDN'ye uygulanması gerekebilir.

Sonuç: Simply Your Life

Karmaşıklıklarla mücadele etmek yerine SSLile imzalamak daha iyi bir seçenek olacaktır. onları destekleyen web barındırma sağlayıcısı. Bunu yaparsanız, büyük bir kısmı ücretsiz SSL kurulumdan yenilemeye kadar otomatiktir.

Daha fazla okuyun:

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading