Ana Sayfa / mal / Web Sitesi Oluşturma / Öğretici: ile İlk Sitenizi Nasıl Oluşturursunuz? Weebly

Öğretici: ile İlk Sitenizi Nasıl Oluşturursunuz? Weebly

Ekran görüntüsü Weebly anasayfa
ile profesyonel web sitenizi veya çevrimiçi mağazanızı oluşturun Weebly (ziyaret etmek Weebly Online).

Weebly biridir en güçlü web sitesi kurucuları işte. isteyenlere sunuyor Web varlığı web öğrenmeye gerek kalmadan bir tane oluşturma fırsatı kodlama. Kısıtlı bütçe kısıtlamaları olan küçük işletme sahipleri için bu, genel giderleri önemli ölçüde artırmadan işi genişletmenin bir yolu olabilir.

Bir web sitesi oluşturucu kullanmak çok görsel bir deneyimdir ve birini kullanarak bir web sitesi oluşturmak, bir yığın Lego ile oynamak gibidir - daha da kolayı dışında. Bugün size ilk web sitenizi oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyin temellerini anlatacağım. Weebly.

Nasıl Kullanılır? Weebly İlk Web Sitenizi Yapmak İçin

İşte ilkinizi oluşturma adımları Weebly adresinden özetlerini gönderebilirler.

  1. için kaydolun Weebly hesap
  2. Bir seçin Weebly Tema
  3. Alanınızı seçin
  4. Tasarımını Weebly Web sitesi
  5. Yayınlayın Weebly Web sitesi
  6. İlk web sitem ne kadar olacak? Weebly maliyet?
  7. Sonuç: Güçlü web sitesi oluşturucu

1. A'ya Kaydolun Weebly Hesap

ÖzelliklerÜcretsizGelişmişBusiness
Disk kapasitesi500 MBSınırsızSınırsız
SSL GüvenlikEvetEvetEvet
Etki Alanına BağlanYok hayırEvetEvet
Ücretsiz Alan AdıYok hayırEvetEvet
Ücretsiz İşlemlerN / A3%0%
Ürün EkleN / A25 ÜrünlerSınırsız
İçin uygunFlyer Web SitesiKüçük iş /
Online Mağaza
her şey ve,
Daha
Ücret$ 0 / ay$ 12 / ay$ 25 / ay

Weebly bir hizmet sağlayıcıdır ve hizmetlerinden herhangi birini kullanmadan önce onlarla bir hesap oluşturmanız gerekir. ile kaydolmanın üç yolu vardır Weebly – Facebook hesabınızı, Google hesabınızı kullanarak veya e-posta yoluyla.

Tarihinde hesap oluşturma Weebly is ücretsiz.

Buradan başlayın > Kaydolmak ve bir web sitesi oluşturmak için tıklayın Weebly.

2. Bir Tema Seçin

Weebly Temalar - Yerleşik web sitesi şablonları Weebly
hızlı bakış Weebly Temalar

Hesabınızı oluşturduktan sonra, Weebly temel bilgilerle başlayacak. Seçmeniz gereken ilk şey, yalnızca basit bir web sitesi mi yoksa çevrimiçi bir mağaza mı oluşturmak istediğinizdir. Bu sizin ilk web sitenizse, bunun için fazla endişelenmeyin ve birini veya diğerini seçin.

Bu bittiğinde, size bir dizi tema sunulacaktır (bu, Weebly şablonlarını çağırır) arasından seçim yapabilirsiniz. Weebly temalarını iş, kişisel veya blog gibi kategorilerde düzenler. Acele etmeyin ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçmek için temalara göz atın.

Keşfet ve hepsini gör Weebly Buradaki temalar.

3. Etki Alanınızı Seçin

adresinde alan adınızı seçin Weebly
adresinde alan adınızı seçin Weebly.

Temanızı seçtikten sonra, bir alan adı seçmeniz istenecektir. Alanınıza bir alan adı eklemenin üç yolu vardır. Weebly adresinden özetlerini gönderebilirler.

  1. Ara ve satın al - Kullan Weebly için bir alan adı arayın ve satın alın Onlar aracılığıyla. Bu, işlem için olağan maliyeti içerecektir. alan adı elde edersiniz. ve bunun için de yıllık yenileme ücretleri olacaktır. Bu uygun bir seçenek gibi görünse de, gerçekten tavsiye etmiyorum. Weebly alan adları ve yenileme fiyatları yıllık 19.95 ABD Doları ile oldukça yüksektir.
  2. Mevcut bir alan adını bağlayın – Halihazırda sahip olduğunuz bir alan adını kullanmak istiyorsanız transfer iyi bir seçenek olacaktır. AMA, bunu yapmanın ödeme yapacağınız anlamına geldiğini unutmayın Weebly taşıma sonrası alan adı yenileme ücretleri.
  3. Ücretsiz bir alt alan adı kullanın – Optimal bir seçim değil ama başlamak için iyi bir yer. Ücretsiz alt alan adlarının kullanılması zorunludur Weebly ancak daha sonra resmi bir alan adını bağlamadan önce sistemi keşfetmenin iyi bir yoludur.

4. Tasarımınızı Yapın Weebly BAHİS SİTESİ

Weebly Web sitesi oluşturucu, bir WYSIWYG Word Proce gibi çalışırssor
Weebly Web sitesi oluşturucu, bir WYSIWYG Word Proce gibi çalışırssor.

Etki Weebly Web sitesi oluşturucu, bir WYSIWYG Word Proce gibi çalışırssoR. Bir web sitesi oluşturmak için metin kutuları, resimler ve diğer yapı taşları gibi öğeleri kullanır. Bunları kullanmak, onları bir araya getirmek ve bazı boşlukları kendi metninizle doldurmaktan ibarettir.

Düzenlemek Weebly yer

adresindeki ilk web sitenizi düzenleme Weebly
adresindeki ilk web sitenizi düzenleme Weebly.

Sitenizi düzenlemeye başlamadan önce, tarayıcınızın adres çubuğundaki uyarı işaretlerini not edin. bu Weebly editörler, bazı tarayıcıların uyaracağı komut dosyaları çalıştırır ve sizin de bunların çalışmasına izin vermeniz gerekir. Weebly sorunsuz çalışmak için.

Bunu yaptıktan sonra, sitenizde yapabileceğiniz iki ana şey vardır. Birincisi, yapı taşlarını sol gezinme çubuğundan ekranın sağ tarafındaki sitenize sürüklemektir. İkincisi, bu yapı taşını özelleştirmek için düzenlemektir.

Örneğin, bir metin kutusuna tıkladığınızı ve onu sağdaki temaya sürüklediğinizi varsayalım. Bunu yaptıktan sonra, o kutuda görünmesini istediğiniz metni yazmanız gerekir. Yapı taşlarını etkili bir şekilde kullanmak, doğru yapmak için biraz deneme gerektirebilir, ancak oldukça basit bir deneyimdir.

Çevrimiçi Mağaza Oluşturmak için e-Ticaret Özelliklerini Kullanma

Dahil edilen temel özellikler Weebly Online Mağaza
Çevrimiçi mağazanızın ön yüzünü tasarlayın, ödemeyi kabul edin, nakliye kurallarını ve ücretlerini ayarlayın, vergileri ayarlayın ve kullanarak müşteri siparişlerini yönetin Weebly online mağaza.

Üst gezinme çubuğundaki "Mağaza" yı tıklarsanız, bir web sitesi oluştururken faydalı olacak ek ayarları yapılandırabilirsiniz. online mağaza. İhtiyacınız olursa, bu ayrıntıları doldurmanız yeterlidir. Mağaza yapılandırma menüsü, ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi yapmanızı sağlar. eTicaret, çevrimiçi mağazanızla ilgili temel bilgilerden ve ödemeleri kabul etmekten kupon oluşturmaya ve nakliye işlemlerini gerçekleştirmeye kadar.

Uygulamaları Kullanarak İşlevselliği Artırın

Weebly Uygulama Merkezi
Weebly Uygulama Merkezi

Weebly kendi başına çok basit bir web sitesi oluşturucudur ve bu harika çünkü kullanıcılara bir web sitesi oluşturmak için basit ve yönetilebilir bir yol sunar. Ancak, daha gelişmiş kullanıcıların farklı ihtiyaçları olabilir ve bu gereksinimler, Weebly Uygulama Merkezi.

App Center'a üst gezinme çubuğundan erişebilir veya sol panelde aşağı kaydırabilirsiniz.
App Center'a üst gezinme çubuğundan erişebilir veya sol panelde aşağı kaydırabilirsiniz.

Üst gezinti çubuğundan 'Uygulamalar'ı tıklayın ve Uygulama Merkezine göz atabilirsiniz. Burada, mağazanızın işlevselliğini artıran bir ton uygulama bulabileceksiniz. Bazıları tarafından inşa edilmiştir. Weebly kendileri, diğerleri ise üçüncü taraf geliştiricilerdendir.

Neredeyse her şey için uygulamalar var ve istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Örneğin, daha güçlü iletişim formları oluşturmanıza yardımcı olacak uygulamalara veya web sitenizle bir mobil uygulama oluşturmanıza izin veren başka uygulamalara sahip olabilirsiniz.

Bazı uygulamalar ücretsizdir, bazılarında ise kullanmak için ödemeniz gereken aylık ücretler olabilir. Çok fazla ücretli uygulama kullanırsanız web sitenizi çalıştırmanın maliyeti kontrolden çıkabileceğinden, eklediğiniz uygulamalar konusunda dikkatli olun.

Site Ayarlarını Değiştir

Weebly temel site ayarı
Weebly temel site ayarı

Gezinme çubuğundaki Ayarlar seçeneği, sitenizle ilgili bazı genel seçenekleri değiştirmenize izin verir. Site adından SEO site tasarımınızda birlikte çalışmak istediğiniz seçenekler ve kişiler - bunların tümü burada eklenebilir veya değiştirilebilir.

Bu seçeneklerin birçoğunun, örneğin SEO'nun ana seçenek olarak çok basit olduğunu unutmayın. Weebly Amaç, kolayca bir site oluşturmanızdır. Uygulama Merkezlerinde doğru uygulamayı bulursanız daha gelişmiş SEO işlevleri elde edilebilir.

Mobil İçin Oluştur

Oluşturun ve önizleyin Weebly web sitesi mobil
Oluşturun ve önizleyin Weebly web sitesi mobilde.

Bu mobilite çağında, web sitelerinin masaüstü bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlarda da iyi çalışması önemlidir. Sizinkinin mobil cihazlarda iyi görünmesini sağlamak için, farklı görünümler (masaüstü veya mobil) arasında geçiş yapmak için gezinme çubuğundaki simgeyi seçebilirsiniz.

Ne yazık ki, özellikle mobil cihazlar için bir site oluşturabilir ve bunu sizin için yapmak için duyarlı temaya güvenmeniz gerekir. Bu araç en azından yaptığınız her şeyin her iki biçime de uymasını sağlamanıza yardımcı olur.

5. Yayınlayın Weebly BAHİS SİTESİ

Yayınladığımız ekran görüntüsü Weebly Web sitesi

Tüm bunlar bittiğinde ve tatmin olduğunuzda, yayınlayabilirsiniz. Weebly İnternet sitesi. Sadece yayınla'yı tıklayın ve gitmeye hazırsınız.

ile oluşturulmuş örnek site Weebly
Vag ve Pençeler (buraya bakın) – Kullanarak oluşturduğumuz site Weebly Bu öğreticiyi yazarken.

Web Sitenizi Pazarlayın

Bir web sitesi başlatmak, onu tokatlamaktan daha fazlasıdır. Daha etkili olmak için, müşteri adayları oluşturabilmeniz ve insanlara ulaşabilmeniz gerekir. Bu konuda size yardımcı olmak için, Weebly bazı pazarlama araçlarını yapılandırabileceğiniz bir pazarlama özelliğine sahiptir.

Örneğin, ziyaretçilerinizden düzenli olarak veya özel promosyonlar için gönderebileceğiniz bir haber bültenine kaydolmalarını isteyen bir pop-up oluşturabilirsiniz. Ayrıca kişiselleştirilmiş haber bültenleri oluşturabilir ve bunları otomatik gönderme için önceden planlayabilirsiniz.

Yine, bunlar temel seçeneklerdir ve daha güçlü araçlar Uygulama Merkezi'nde bulunabilir.

Web pazarlama seçenekleri Weebly
Yerleşik web pazarlama özellikleri Weebly

İlk Web Sitem Ne Kadar Olacak? Weebly Maliyet?

En temelde, bir web sitesini hem oluşturabilir hem de yayınlayabilirsiniz. Weebly kesinlikle hiçbir şey için – Ücretsiz. Bununla birlikte, ücretsiz bir web sitesinin birçok sınırlaması vardır. Weebly. Örneğin, oluşturduğunuz ve yayınladığınız herhangi bir sitenin Weebly üzerinde markalaşma ve temel olarak ücretsizlerine takılıp kalacaksınız Weebly yeni subdomain ekle.

En düşük seviyeyi dikkate almak daha gerçekçi olacaktır. Weebly, aylık 7 ABD doları olan 'Bağlan' planları (yıllık olarak ödeme yaparsanız fiyat ayda 4 ABD dolarına düşer). Bunun da ötesinde, yıllık 19.95 ABD doları olan bir alan adının fiyatını da göz önünde bulundurmanız gerekir.

Bir şeylerin ortalamasını alarak, ödemeyi bekleyebilirsiniz;

($4 x 12) +$19.95 = $67.95 per year

… ile temel bir web sitesi oluşturmak ve sürdürmek Weebly.

ile gerçekçi bir web sitesinin olduğunu bilmek Weebly yılda yaklaşık 67.95 dolara mal olacaksa, fiyat açısından temel bir karşılaştırma yapabiliriz. eğer olsaydın kendi web siteni kur ve kendi barındırma ve alan adınızı bulunher şeyi kendi başınıza bir araya getirmeniz gerekir.

Bir alan adının ortalama fiyatı size yılda 10 ila 12 ABD doları arasında bir maliyet getirir ve paylaşılan bütçe web hosting özelliklere bağlı olarak ayda 1 ila 8 ABD Doları arasında herhangi bir yere mal olacak. Bu, kendi sitenizi oluşturup barındıracak olsaydınız, yıllık ücretlerinizin ortalama 59 $ olacağı ve dürüst olmak gerekirse çok daha ucuz olmayacağı anlamına gelir.

Sonuç: Güçlü Web Sitesi Oluşturucu

Son olarak, ana avantajımız var Weebly - özünde bir web sitesi oluşturucu olması ve web kodlama bilgisi sıfır olanların bir web sitesi oluşturmasına izin vermesi. Bu, kendi barındırma hizmetinizi bularak muhtemelen elde edeceğiniz küçük maliyet tasarruflarından çok daha değerli bir şeydir.

ile ilk Web Sitenizi oluşturma Weebly göz korkutucu bir görev olması muhtemel değildir. Bilgisayarlara uzaktan aşina iseniz veya bir Word İşlemini nasıl kullanacağınızı biliyorsanızssor, minimum sorun yaşayacağınızı düşünürdüm.

Kendinizi bazı sorunlarla karşı karşıya bulsanız bile, her zaman bize ulaşabilirsiniz. Weebly teknik yardım için, bilgi tabanı fikirler ve yardım için, hatta genelle iletişime geçmek için Weebly topluluk Yardım için.

Başlayın, Buradan Kaydolun

Kaydol Weebly Facebook hesabınızı, Google hesabınızı kullanarak veya e-posta yoluyla.
Kaydolun ve ilk web sitenizi oluşturun Weebly.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Jerry Low Tarafından Hazırlandı

Continue Reading