Ana Sayfa / mal / Online İş / Upwork vs Fiverr: Çevrimiçi İşletme Sahipleri için En İyisi Hangisi?

Upwork vs Fiverr: Çevrimiçi İşletme Sahipleri için En İyisi Hangisi?

Bu istatistik, 2017'den 2028'e kadar ABD'deki serbest çalışanların sayısını gösterir. 2027'de ABD'de 86.5 milyon kişinin serbest çalışacağı tahmin ediliyor ve bu, ABD'deki toplam işgücünün %50.9'unu oluşturuyor.
Bu istatistik, 2017'den 2028'e kadar ABD'deki serbest çalışanların sayısını gösterir. 2027'de ABD'de 86.5 milyon kişinin serbest çalışacağı tahmin ediliyor ve bu, ABD'deki toplam işgücünün %50.9'unu oluşturuyor (kaynak).

Bugün, %36 veya üçte birinden fazlası, tüm ABD işgücünün serbest çalışanlardan oluşmaktadır. Ve herhangi bir gevşeme belirtisi yok.

Bu esnek çalışanlar, her yıl ekonomiye yaklaşık 1.4 trilyon ABD doları katkıda bulunarak yeni çalışma dünyası için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Birçok işveren, uzaktan çalışanların faydalarını araştırırken, çoğu doğru yeteneği ararken nereye bakacaklarını bilmiyor. Yerel gazetenize ilan vermek işe yaramaz bu ortamda.

Upwork ve gibi serbest meslek toplulukları Fiverr serbest iş gücünü desteklemek için ortaya çıktı. Bu siteler, ihtiyacınız olan belirli becerilere sahip serbest çalışanları bulabileceğiniz, projeler atayabileceğiniz ve hatta seçtiğiniz yüklenicinin çalışmalarını takip edebileceğiniz merkezlerdir.

Upwork vs Fiverr: Hangisini Seçmelisiniz?

Hem Upwork hem de Fiverr, serbest çalışma dünyasında önemli bir varlığa sahip olsalar da, aynı deneyimi sağlamıyorlar.

Peki hangisini seçmelisiniz? Her birinden ne bekleyebileceğinize daha yakından bakalım.

1. Fiverr ve Upwork Nasıl Farklı Çalışır?

Hem Fiverr hem de Upwork, şirketlere çeşitli beceri kategorilerindeki çalışanlarla bağlantı kurmanın bir yolunu sunuyor. Ancak bu iki platformun çalışma şekli çok farklı. Daha fazla açıklama için video bağlantısını tıklayabilirsiniz.

Fiverr Nasıl Çalışır?

Fiverr yardıma ihtiyaç duydukları hızlı, düşük maliyetli projeleri olan işverenler için tasarlanmış serbest bir topluluktur. Bu web sitesi, size uygun bir fiyata iş çalışanları bulmak için harikadır.

Upwork Nasıl Çalışır?

oDesk farklı geçmişlere sahip serbest çalışanların yeteneklerini sunan, kullanımı kolay bir web sitesidir. Sitede kayıtlı ve çalışmaya hazır 10 milyondan fazla kişi var.

2. Upwork ve Fiverr Arasındaki Fiyat Farkı

Ne için işe alıyor olursanız olun, bütçe her zaman bir cr olacaktır.ucitüm dikkate.

Hem Upwork hem de Fiverr, sistemlerinde işledikleri ödemelerden ücret keserek para kazanıyor. Ancak fiyatları nasıl belirledikleri değişebilir.

Demo - Upwork.com'da SEO için bir arama
Upwork.com'da SEO için bir arama

Upwork'te serbest çalışanlar bir oran belirler ve projeye göre veya tercihlerine bağlı olarak saate göre teklif verir.

Upwork ekibi, tamamlanan her proje için bir ücret talep ederek para kazanır. Freelancerınızın size teklif ettiği fiyata masrafı da dahil ederler, bu nedenle verdikleri fiyat ücreti karşılamak için daha yüksek olabilir.

Örneğin, bir serbest çalışan bir proje için 500 $ teklif ederse, bunun% 20'si Upwork'e gidebilir, bu da profesyonelin sadece 400 $ alacağı anlamına gelir. Upwork ayrıca ödemenizin yanı sıra işlem ücreti olarak% 2.75 ücret alır.

Demo: Fiverr'da grafik tasarımcı aranıyor
Fiverr'da grafik tasarımcı arayışı

Fiverr'ın her iki taraf için de ücretleri var. Alıcının, satın almak istediği iş için önceden ödeme yapması gerekecektir. Ücret 2 $ 'a kadar olan konserler için 40 $ ve yukarıdaki her şey için% 5'tir. Satıcı (serbest çalışan) kazancının% 80'ini alacak çünkü % 20 komisyon Fiverr'e gider.

3. İş Akışı Karşılaştırması: Nasıl Çalışırlar?

Fiverr ve Upwork arasında farklılık gösteren sadece fiyatlandırma değildir.

Bu platformlar, işi yönetme biçimleri açısından da oldukça farklı.

Örneğin, Upwork'te serbest çalışanlar, belirli bir beceri kümesine bağlı hizmetler sunar. Fiverr, insanların aynı anda çok çeşitli farklı hizmetler sunmalarına olanak tanır.

Upwork sizi daha karmaşık çözümler için doğru becerilere sahip kişilerle buluşturur.
Upwork sizi daha karmaşık çözümler için doğru becerilere sahip kişilerle buluşturur.

Upwork'te serbest çalışanlar, müşterilere mevcut bir işi gönderirken benzersiz uygulamalar ve kapak mektupları göndererek belirli projeler için teklif verir. Fiverr'da müşteriler, serbest çalışanın önceden tanımladığı belirli hizmetleri satın alır.

Fiverr, sizi çözümleri daha doğrudan bir yaklaşımla sunan yetenekle eşleştirir.
Fiverr, sizi çözümleri daha doğrudan bir yaklaşımla sunan yetenekle eşleştirir.

Bir iş ilanı vermek ve Fiverr'da bir başvuru almak yerine, ihtiyaçlarınıza uygun bir şey arayan potansiyel yeteneklerin bulunduğu bir veritabanını sıralarsınız.

Upwork'ün etkileyici bir özelliği, platforma yerleştirilmiş veri bilimi ile birlikte gelmesidir. Bu, platformun algoritmik bir eşleşmeye dayalı olarak ihtiyaçlarınıza uygun en iyi serbest çalışanları bulabileceği anlamına gelir.

Bu, binlerce serbest çalışan arasında doğru kişiyi aramak için size çok zaman kazandırabilir. Elbette - Upwork'ün önerdiği serbest çalışanı kullanmak zorunda değilsiniz, ancak seçenek orada.

4. Serbest Çalışanların Çalışmalarının Kalitesi

Doğru serbest çalışanı seçmenin en kritik yönü, hak ettiğiniz kaliteli işi alacağınızdan emin olmaktır.

Hem Fiverr hem de Upwork pazarları, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi yetenekli profesyonel sunar. Ancak, potansiyel çalışanları nasıl bulduğunuz ve sınıflandırdığınız konusunda birçok farklılık vardır.

Upwork'teki farklı nişlere göre serbest çalışanların becerilerinin ayrıntılı kategorizasyonu.
Upwork'teki farklı nişlere göre serbest çalışanların becerilerinin ayrıntılı kategorizasyonu.

Örneğin, Upwork'te, belirli bir nişe tıklayarak ve profillerinde bireysel yeteneklere sahip kişilere göz atarak ihtiyacınız olan becerileri arayabilirsiniz.

Listelenen bir beceriye tıklamak sizi o kategoriye ait olan serbest çalışanları göreceğiniz başka bir sayfaya götürür. Bulduğunuz profiller, kişinin saatlik ücreti, Upwork için harcadığı süre ve daha fazlası hakkında birçok bilgi sunacaktır.

Fiverr, yetenek arayışında daha doğrudan bir tarz kullanıyor.
Fiverr, yetenek arayışında daha doğrudan bir tarz kullanıyor.

Fiverr ayrıca bir arama çubuğuna bir anahtar sözcük yazarak yetenek aramanıza da olanak tanır.

Fiverr ile ilgili harika bir şey, bir serbest meslek sahibi tarafından sağlanan bir hizmete tıkladığınızda ne kadar bilgi aldığınızdır. Farklı kişilerin sunduğu paketlerin ayrıntılı karşılaştırmalarına erişebilirsiniz, bu da kimi kiralayacağınıza karar vermeyi kolaylaştırır.

5. Derecelendirme Sistemleri

Doğru iş kalitesini bulmak, yalnızca aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla kişiye sahip olmakla ilgili değildir.

Tanımadığınız insanlara para dağıtmak endişe verici bir olasılık olabilir. Bu nedenle Upwork ve Fiverr, sizden önce gelen işverenlerin görüşlerini almanıza yardımcı olacak derecelendirme sistemleri sunar.

Her serbest çalışanın yanındaki yıldız derecelendirmeleri, diğer projelerden gelen geri bildirimleri kontrol etme seçeneğiyle birlikte size harika bir huzur verebilir.

İş kalitenizi korumak için, kemerlerinin altında çok sayıda tamamlanmış işi olan ancak geri bildirim almayan herhangi bir serbest çalışandan kaçınmak önemlidir. Bu, olumsuz yorumlardan kurtulmanın bir işareti olabilir.

6. Ön Tarama Hizmetleri

Derecelendirmelerin ve geri bildirimlerin ötesinde, Upwork size daha kaliteli bir çalışma sağlamak için bir adım daha ileri gider. Bu web sitesi, işe aldığınız yeteneklerden ne elde ettiğinizi bildiğinizden emin olmak için büyük çaba gösterir:

  • Güvenlik ve uyumluluk amaçları için serbest çalışan kimliklerini doğrulama
  • Röportajlar için görüntülü ve sohbet konferansı özellikleri sağlamak
  • Serbest çalışan puanlarını, başarı öykülerini ve tamamlanan işlerden geri bildirimleri görüntüleme
  • Çevrimiçi beceri testleri sağlama: UX ve HTML becerileri gibi konularda testleri tamamlamış kişileri arayabilirsiniz.

Bir işe alım uzmanının sizin adınıza doğru serbest çalışanı bulmasını istiyorsanız, Upwork Pro hizmetine yatırım yapma seçeneği de vardır. Tek yapmanız gereken projenizin ayrıntılarını sağlamaktır ve Upwork sizin için doğru kişileri inceleyip seçecektir.

Fiverr'da doğru yeteneği edinmenizi sağlamak her zaman bu kadar kolay değildir. Fiver "Artıları" dışında, herkes Fiverr'da bir hizmet satabilir. Bu serbest çalışan hakkında anonim geri bildirim bırakabilirsiniz, ancak zamanınızı boşa harcamadığınızdan emin olmak için hiçbir beceri testi veya inceleme seçeneği yoktur.

7. İş Takibi ve Uyuşmazlık Çözümü

Aramak için bir diğer önemli özellik serbest çalışan platformu işin kalitesi için izleme araçlarıdır.

Upwork, siz ve serbest çalışanınız arasındaki iletişim ile tüm projenizi platformu aracılığıyla düzenlemenize olanak tanır. Bir görev için kilometre taşları atayabilir ve ödeme gönder bir iş tamamlandığında.

Upwork müşteri desteği ile iletişime geçerek herhangi bir aktif sözleşmeye itiraz edebilirsiniz. Upwork ihtilaf uzmanı talebinize erişecektir.
Upwork müşteri desteği ile iletişime geçerek herhangi bir aktif sözleşmeye itiraz edebilirsiniz. Upwork ihtilaf uzmanı talebinize erişecektir.

Upwork ayrıca inanılmaz bir şekilde kendisini diğerlerinden ayırır. uyuşmazlık çözüm merkezi tamamlanan projenizle ilgili herhangi bir sorun fark ederseniz sorunları çözmek için kullanabilirsiniz. Davanız için, şikayetlerinizin geçerli olduğunu tespit etmeleri halinde paranızı geri alacak bir arabulucu atanacaktır.

Fiverr aynı iş yönetim sistemine sahip değil. Satıcı satın aldığınız hizmetin koşullarına uyduğu sürece her şey sorunsuz çalışacaktır.

Bununla birlikte, projenizin durumunu kontrol etmek istiyorsanız, satıcıya her zaman hızlı bir mesajla ulaşabilirsiniz.

Anlaşmazlık çözümü için Fiverr, anlaşmazlığınızı çözmek için bir arabulucu da sunmaz. Bir projenin teslim süresini uzatmak için çözüm merkezini ziyaret edebilir veya siparişle ilgili güncelleme talep edebilirsiniz. Ancak, Fiverr'da bir şeyler ters giderse bir sorunu çözmek çok daha zordur.

Upwork vs Fiverr: Hangisi Hangi İşler İçin En İyisi?

Fiverr ve Upwork arasında seçim yapmak, benzersiz ihtiyaçlarınıza göre kişisel bir karar olacaktır. Her platformun avantajları hakkında hızlı bir özet yapalım.

Neden Pick Upwork?

  • Tarama / işe alma süreci üzerinde kontrol
  • Mükemmel ön tarama desteği
  • Hiçbir ön maliyet gerekli değildir
  • Spesifik, uzman desteği için harika
  • Devasa bir küresel yetenek havuzu

Neden Fiverr'ı Seçmelisiniz?

  • Bütçe dostu
  • Kullanımı kolay ortam
  • Aktif topluluk
  • Yetenekleri bulmanın hızlı yolu

Çoğu şirket için Upwork, bir uzmanın bilgi ve içgörüsünü gerektiren daha büyük projeler veya görevler için daha iyi bir seçenek olacaktır. Basit bir şeyi halledecek birini arıyorsanız, o zaman Fiverr para biriktirmek için harika bir yol olabilir.

Sonuç

Fiverr ve UpWork gibi, yetenekli insan topluluklarını kullanımı kolay bir platformda bir araya getiren web siteleri, serbest çalışan arayan kişiler için mükemmel bir yardım kaynağı olabilir.

Ancak emin olmak önemlidir aracı kullanıyorsun bu size en iyi sonuçları verecektir.

Başlamadan önce ne aradığınızı bildiğinizden emin olun ve ekibiniz için en uygun olan serbest çalışan topluluğu seçin.

Kısacası, basit bir proje için bütçe dostu bir destek kaynağı arıyorsanız veya Küçük, kolay işler için dış kaynak kullanımı, Fiverr en iyi seçeneğiniz olabilir.

Aksi takdirde, daha gelişmiş bir şeye ihtiyacınız varsa ve bir uzman için para ödemeye hazırsanız, Upwork sizin için çözüm olabilir.

İşe Alım Rehberi: Serbest Çalışanlarınızı İşe Almaya Hazır mısınız?

Dünya gelişmeye devam ettikçe ve insanlar işleriyle kişisel yaşamları arasında daha fazla denge aradıkça, serbest çalışma yalnızca daha popüler hale gelecektir.

Önümüzdeki yıllarda, işverenlerin serbest çalışanları kullanıp kullanmama seçenekleri olmayacak. Yüzleşiyor olmana rağmen the ups ve dış kaynak kullanımının olumsuzlukları, doğru yeteneği istiyorsanız, uyum sağlamalısınız. 

Medium'a göre, serbest çalışanlar 2027 yılına kadar ABD işgücünün çoğunu oluşturacak.

Doğru yeteneği aldığınızdan emin olmak istiyorsanız, işe alma stratejiniz üzerinde çalışma zamanı.

Serbest çalışanlar daha iyi üretkenlik, daha düşük genel maliyetler ve yeteneklere daha fazla erişim şeklinde birçok fayda sunabilirken, doğru insanları bulmak için bir meydan okuma.

Belirli projeniz için doğru birini işe almazsanız, sadece zaman ve para israf ediyorsunuz.

Peki başarı şansınızı nasıl artırabilirsiniz?

1. Aradığınızı Tanımlayın

Bilmeniz gereken ilk şey, yeni bir serbest meslek mensubundan ihtiyacınız olan şeydir.

Bu sadece cr olacak becerilerin listelenmesi anlamına gelmez.ucibir projeyi tamamlamak için. Ayrıca, sizinle yalnızca sınırlı bir süre için etkileşimde bulunacak olsalar bile, ekibinizin bir parçası olarak ne tür bir çalışanın en iyi şekilde çalışacağını belirlemelisiniz.

Upwork veya Fiverr gibi bir işe alım sitesinde bir serbest çalışanın profilini kontrol etmek, size kişiliği ve iş ahlakı hakkında bir fikir verecektir. Bu, yükleniciden doğru kaliteyi elde etmenize yardımcı olacaktır.

2. Durum Tespiti Yapın

Herhangi bir işe alma sürecinde olduğu gibi, bir iş teklifini uzatmadan önce potansiyel bir aday hakkında olabildiğince çok şey öğrenmek önemlidir.

Üst çalışma, sizin için adayların ön taramasını yaparak ve birini işe almadan önce video görüşmelerine ev sahipliği yapmanıza izin vererek bu süreçte yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, hangi aracı kullanıyor olursanız olun, profillerini okuyarak ve önceki müşterilerden gelen yorumları kontrol ederek, serbest çalışanınız hakkında bir şeyler öğrenebilmelisiniz.

Seçtiğiniz kişinin incelemelerini kontrol ederek kaliteli bir hizmet sunduğundan ve proje türünüzle ilgili deneyime sahip olduğundan emin olun.

3. Çalışmayı Takip Edin

Serbest çalışanınızla röportaj yaptıktan ve iş için doğru olduklarını kontrol ettikten sonra, onları sadece ona bırakmamanız gerektiğini unutmayın.

En iyi serbest çalışan web siteleri, birlikte çalıştığınız kişiyle tutarlı bir konuşma yapmanıza olanak tanır. Bu, devam eden projelerini kontrol edebileceğiniz ve görevin nasıl gittiği hakkında sorular sorabileceğiniz anlamına gelir.

Bir şey ters giderse, kullanmakta olduğunuz hizmetle ilgili bir soruşturma başlatmaktan çekinmeyin. Hem Upwork hem de Fiverr, ihtiyacınız olan işi alamayacağınızı düşünüyorsanız bir işi iptal etmenize veya yardım için bir istek göndermenize izin verecektir.

Fiverr, Upwork ve Freelancing hakkında SSS

ISerbest çalışanlar için Fiverr veya Upwork daha mı iyi?

Bu platformların her biri kendi avantajlarını sunar. Fiverr'ın genellikle bütçe odaklı çalışması vardır, bu da daha yüksek hacim anlamına gelirken, Upwork yetenekli profesyoneller için daha iyidir.

Fiverr veya Upwork daha mı ucuz?

Her iki site de farklı şekillerde ücret alıyor. Upwork'teki Serbest Çalışanlar saat başına ücret alırken, Fiverr iş başına ücret alır.

Yeni başlayanlar için hangi serbest çalışma platformu iyidir?

Fiverr, beceri düzeylerine göre ayrılmış serbest çalışanlara sahiptir. Bu, daha bütçe dostu serbest çalışanlar arayan işletmeler için iyi bir kaynak olmasını sağlar.

Fiverr'da serbest çalışan kiralamak kolay mı?

Evet, Fiverr'in birden fazla hizmet sunan geniş bir yetenek havuzu var. Fiverr'daki birçok üst düzey serbest çalışan da genellikle hızlı yanıt verir.

Fiverr Nasıl Çalışır?

Fiverr, yardıma ihtiyaç duydukları hızlı, düşük maliyetli projeleri olan işverenler için tasarlanmış serbest çalışan bir topluluktur. Bu web sitesi, size uygun bir fiyata konser işçileri bulmak için harika.

Upwork Nasıl Çalışır?

Upwork, tüm geçmişlere sahip serbest çalışanlardan yetenekler sunan, kullanımı kolay bir web sitesidir. Sitede kayıtlı ve çalışmaya hazır 10 milyondan fazla kişi var.

Daha Fazlasını Okuyun

Kredi: Bu makale orijinal olarak Ashley Wilson 2019'da iş ve teknoloji hakkında yazan bir dijital göçebe. Gönderiyi birçok kez güncelledik ve Aralık 2022'de çok daha fazla ayrıntı ekledik.

Yazarın fotoğrafı

Jerry Low Tarafından Hazırlandı

Okuma tutun