Ana Sayfa / mal / Online İş / Yemek Blogcuları Ne Kadar Para Kazanıyor?

Yemek Blogcuları Ne Kadar Para Kazanıyor?

Bir yemek bloguna giren iş miktarını hiç merak ettiniz mi? Seyahat etmek ve yemek için en iyi yerleri keşfetmek saatler alır - bu aslında tam zamanlı bir iştir. Peki bu yemek blogcuları çabaları için ne kadar para kazanıyor?

Yemek, hayattaki ihtiyaçlardan biridir. Herkesi ne kadar bir araya getirdiğini de unutmayalım. Tattan aromaya ve hatta dokuya kadar her ülkede muazzam bir çeşitlilik var.

İnternet sayesinde, binlerce yemek blogcusu sayesinde yemek tanıtımları ve incelemeleri artık çevrimiçi olarak mevcut. Bu cesur kaşifler hakkında daha fazla bilgi edinmek veya onların saflarına katılmayı düşünüyorsanız, okumaya devam edin.

Gıda Blogunu Anlamak

Yemek blogları genellikle mutfak kreasyonlarını güzel bir şekilde sergiler (Kaynak: Pinch of Yum)

Yemek blogunun temeli, doğal olarak blogdur. Bu dijital dergi, düşüncelerinizi başkalarıyla paylaşmak için bir yerdir ve genellikle belirli bir konu veya tema etrafında toplanır. Bu durumda, yemek hakkında blog yazacaksınız. 

Çoğu bloglarına hobi olarak başlar. Ancak zaman geçtikçe kariyer yapma fırsatı görürler. En iyi yemek blogcuları ayda 50,000-100,000 doların üzerinde kazanabilir. Pinch of Yum kurucu ortaklar Lindsay ve Bjork Ostrom, 2014 yılına kadar yemek bloglarını tam zamanlı işleri haline getirmeye yetecek kadar para kazandılar. 2016'nın sonunda ayda 90,000 dolardan fazla kazandılar.

 Genel olarak, üç tür yemek blogu vardır:

  • Yemek blogları genellikle yemekle ilgili her şeyi kapsar. Genellikle yemek kreasyonlarınızı ve tariflerinizi, yemek pişirmek için atılan adımların fotoğraflarının yanında sergilersiniz.
  • niş yemek blogları vegan veya glütensiz gıdalar gibi belirli gıda öğelerine inin. Bazıları, tanıttıkları yiyeceklere eşlik eden yaşam tarzını bile paylaşabilir. Her şey yemeğin sadece bir yönü ile ilgili. 
  • Gıda incelemesi birisinde farklı yiyecekler denerken deneyimlerini paylaşırlar. Bloglar ayrıca yemek tarifleri, yemek kitapları, restoranlar ve daha fazlası hakkında incelemeler içerebilir. 

Daha fazla oku - Başarılı bir blog nasıl başlatılır

Peki, Gerçek Gıda Blogcuları Ne Kadar Kazanıyor?

Birkaç örnek paylaşmadan önce, şu anda çevrimiçi olan binlerce yemek blogunu herkese hatırlatmak istiyorum. Bunlar büyüklük ve kazanç açısından büyük farklılıklar gösterir. Ölçeğin alt ucunda, hiç geliri olmayan yemek bloglarınız olabilir. Üst uçta, gökyüzü sınırdır.

İşte daha başarılı olanlardan bazıları;

1. Pinch of Yum – Ayda 90,000 dolardan fazla

Pinch of Yum her zaman birçok kişinin yemek blogu yolculuğuna başlarken ilham aldığı referans noktası olmuştur. Bu sitenin şimdiye kadarki en başarılı yemek bloglarından biri haline gelmesi şaşırtıcı değil. 

Sıradan bir hobi olarak başlayan şey, milyonlarca okuyucuyla tam zamanlı ve sağlıklı bir işe dönüştü. Sahibi Lindsay, sevdiği lezzetli ve sağlıklı tarifleri paylaşıyor. Sürekli yeni tarifler yaratmak onu teşvik ediyor. 

Diğerlerinin aksine, Lindsay ve kocası Bjork, 2017 yılına kadar tüm harcamalarını ve kazançlarını çevrimiçi olarak yayınladılar ve burada durmaya karar verdiler.

Pinch of Yum Nisan 2010'da başladı ve bir yıldan uzun bir süre sonra bile Ağustos 21.97'de yalnızca 2011 $ çektiler. ayda 90,000 dolardan fazla. Yalnızca Kasım 2016'da, Pinch of Yum 95,197.34 $ kazandı.

Gelirlerinin çoğu reklamlardan ve sponsorlu içerikten geldi. Bunun yanı sıra, Amazon ile ortaklıkları ve bir e-kitap girişimi gelire katkıda bulundu.

2. TiffyCooks – 45,000 – 55,000$/ay

İlham veren yemek sevgisi TiffyAşçılar. Sahibi Tiffy, kaçırdığı benzer Asya tariflerini yeniden canlandırmak için farklı malzemeler kullanarak keşfetmeye başladı (Vancouver'a taşındı). Daha sonra tam zamanlı çalışarak, kısa süre sonra tam zamanlı bir yemek blogcusu olmaya başladı. 

Tarifleri, öncelikle Asya'dan bazılarına Batı'ya kadar çeşitlidir. Bahsedilen tarifleri malzemelere göre arayabilirsiniz veya zamanınız kısıtlıysa ve hızlı bir şekilde bir şeyler hazırlamanız gerekiyorsa, '20 dakika ve daha az' bölümü var. 

Ekim 2021 itibariyle (yoldan bir buçuk yıl sonra), 45,000 $ - 55,000 $ / ay. Geliri, esas olarak gelirinin yarısını getiren web sitesi reklamlarından geliyor. Sonraki, %35 daha fazla alan belirli markalarla anlaşmalar yapmaktı.

3. Bir Şımarık Kaşık – Ayda 7,000 Dolardan Fazla

Jamie, yemek bloguna başladığında mutfak sektöründe dijital stratejist olarak çalıştı. Şımarık Kaşık, 2016'nın başlarında. Pinch of Yum, çoğunlukla Küba yemeklerini şiddetle temsil etmek için A Sassy Spoon'u yarattı. Bu nedenle, blogu daha klasik Küba tariflerini ve Latin esintili bazı yiyecekleri sergiliyor.

Tariflere bir değişiklik getiren Jamie, daha çökmekte olan lezzetleri deneyerek Küba tariflerini yarattı. Şirket ofisini yemek pişirdiği ve yeni tariflerini geliştirdiği eksiksiz bir mutfağa dönüştürmek için yatırım yaptığında, bu onun tam zamanlı işi haline geldi. 

2018 yılında 85,008.66 $ gelir bildirdi, yarısından fazlası (%52.7) reklamlardan, %24.7'si serbest fotoğrafçılıktan ve %16.7'si sponsorlu içerikten geliyor. Geri kalanı bağlı kuruluş pazarlamasından ve katkıda bulunanların içeriğindendi.

4. Yolda Çatal – 1,666 $/ay

Yol ayrımı by Kristina, sebzeler, beslenme ve sağlıkla ilgili öne çıkanlar ile daha fazla 'yeşil' tarifler sergiliyor. Sahibi, başkalarına yaşam tarzlarında daha yeşil yolu seçmeleri için ilham vermek isteyen kayıtlı bir diyetisyendir. 

2015 yılında Fork in the Road doğduğunda yemek blogu yazmaya başladı. 2018'de Fork in the Road, tam teşekküllü bir işletme haline geldi. Sadece o yıl, blog 20,081.30 $ getirdi. Bu rakamın 9500 doları serbest yazarlık, fotoğrafçılık ve tasarımdan, sponsorlu içerik ise 7,500 dolardan sağlandı. 

Ayrıca 2,000 dolar kazanmasına yardımcı olan danışmanlık işleri yaptı. Geri kalanı reklamlardan, bağlı kuruluş pazarlamacılığından ve koçluktan geldi.

Daha fazla oku - Kendi yemek blogunuzu başlatmak için adım adım kılavuz

Yemek Blogcuları Nasıl Para Kazanıyor?

Yemek blogcuları için önemli bir gelir kaynağı olan dijital reklam gelirleri, yıllar içinde istikrarlı bir şekilde büyüdü. (Kaynak: (Statista))

Yemek blogcularının para kazanmasının birçok yolu vardır - reklamcılık, bağlı kuruluş satışları ve hatta şirketlerden doğrudan sponsorluklar. Hepsi aynı gelir akışı karışımını seçmeyebilir ve bazıları bir tanesine bağlı kalabilir veya birkaçını birleştirebilir.

Bir yemek blogu oluşturmakla ilgileniyorsanız, değerlendirmeye açık bazı potansiyel seçenekler şunlardır;

1. Sponsorlu Blog İçeriği

Yiyecek ve İçecek (F&B) markalarına ya ulaşırsınız ya da size ulaşabilirler. Daha sonra verilen yönergelere göre içerik oluşturacak ve bunu blogunuzda ve ilgili sosyal medya kanallarında tanıtacaksınız. Bir markanın ürünlerini tanıtmak için blogunuzdan içerik satın aldığı basit bir düzenlemedir.

Sponsorlu içeriğin dezavantajı, çok fazla içeriğe sahip olmanın okuyucularınızın güvenine mal olabilmesidir. Blogunuzu markalar için bir "hile" olarak görebilirler ve yayınladığınız içeriğe olan ilgilerini kaybedebilirler.

2. Reklam Geliri (bir Reklam Ağı aracılığıyla)

Bir çevrimiçi reklam ağına, diğer bir deyişle reklam ağına katılmayı seçebilirsiniz; bunlar sizi reklamverenlere bağlamanıza yardımcı olacaktır. Bu sistemin sunduğu kullanım kolaylığı nedeniyle, yeni yemek blogcuları için popüler bir seçimdir. Doğrudan reklamverenlerle uğraşmak için çok fazla zaman ve çaba harcamanıza gerek kalmayacak. 

Reklam ağlarıyla ilgili sorun, genellikle trafiğe dayalı olmalarıdır. Çok büyük bir okuyucu kitleniz olmadıkça, kazançlar önemsiz olabilir ve hayatta kalmayı zorlaştırabilir. Hatta bazı reklam ağları, altında programdan çıkabileceğiniz minimum kotalar bile uygular.

3. Satış Ortağı Pazarlaması

Şaşırmış olabilirsin ama affiliate marketing yemek bloglarına önemli bir katkıda bulunuyor. Bu kâr modeli, belirli ürünlere veya hizmetlere dikkat çekmek için yemek bloglarından bağımsız içeriğe dayanır. Blog sahipleri, blogları aracılığıyla yönlendirilen her satış için komisyon kazanır.

Yemek blogları için bakabileceğiniz birkaç ortaklık programı var:

  • Freshdirekt – Online market alışverişi.
  • Çiftlik Gıdaları – Sağlıklı ve sürdürülebilir ete odaklanır.
  • Ev Şefi – Ev aşçıları için taze malzemeler ve takip etmesi kolay tarifler içeren yemek kitlerine odaklanan yemek dağıtım ortaklık programları.

Bağlı kuruluş pazarlamasının iyi yanı, içeriğiniz üzerinde çok fazla kontrol sahibi olmanızdır. Ancak, abone olduğunuz her bağlı kuruluş programını yönetmeniz gerekir. 

4. Marka Elçisi Olun

Marka elçisi olarak kaydolmak, kararlaştırılan bir süre için (birkaç aydan bir yıldan fazlaya kadar herhangi bir yerde) o markanın sözcüsü olmanız anlamına gelir. Web sitelerinde ve sosyal medya kanallarında onlar için içerik oluşturmalısınız. Ayrıca, halka açık etkinliklerinde görünmeniz gerekebilir.  

Marka elçisi olmak genellikle daha uzun vadeli bir taahhüttür. Bunu siz ve marka arasında karşılıklı yarar sağlayan bir ortaklık olarak düşünün. Ancak bu, çok fazla zamanınızı ve çabanızı alabilir, bu nedenle diğer işleriniz için zamanınız olmayabilir. 

Marka elçisi olarak kaydolduğunuzda, sözleşme sona erdikten sonra bile bir süre rakipler için çalışamayacağınızı unutmayın.

5. Fotoğraf Telif Hakları

Güzel yemek fotoğrafları çekmek sizin işinizse, resimlerinizi kullanmak için lisans satarak para kazanabilirsiniz. Bunu doğrudan blogunuz veya bir stok fotoğraf web sitesi aracılığıyla yapabilirsiniz. Biri bu sitelerden birinden resimlerinizi indirdiğinde ödeme alırsınız. 

6. Koçluk veya Danışmanlık

Danışmanlık, belirli mutfak becerileri için özel bir beceriye sahip olduğunuzda anlamlıdır. Çevrimiçi bir sınıf veya atölye oluşturabilirsiniz. Ardından, blogunuz ve tüm sosyal medya kanallarınız aracılığıyla tanıtın. Ayrıca aşçılık okullarında öğretmenlik yapmak için kayıt olabilir veya hatta insanlara evlerinde özel ders verme seansları sunabilirsiniz. 

İnsanlara başarılı bir blog başlatmayı da öğretebileceğinizi unutmayın, başkalarının onlardan kaçınması için yaşadığınız tuzakları paylaşarak. 

Daha fazla oku - Daha fazla para bloglama yapmak nasıl

Bir Yemek Blogu Oluşturmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

Birçoğunuz için bir yemek blogu başlatmak göz korkutucu görünebilir. Ancak, yemek konusunda kararlı ve tutkulu olduğunuz sürece, yönetilebilir olabilir. Aşağıdaki listeye bir göz atın ve yakında kendinizi mutlu bir şekilde blog yazarken bulacaksınız:

1. Yemek Blogunuzun Temasını/Nişini Belirleyin

Herhangi bir şeye kafa yormadan önce, yemek blogu temanızı bulmanız gerekir. Kore yemeklerine odaklanmak gibi belirli bir niş var mı? Yoksa yemek blogunuzun daha geniş bir yiyecek yelpazesini kapsamasını mı istiyorsunuz? Zaten tonlarca yemek blogu olduğunu unutmayın. 

Bu nedenle, vagona binmek, gerekli özeni göstermeniz ve bu büyük miktardaki rekabeti aşmanın ve daha iyi performans göstermenin en iyi yolunu bulmanız gerektiği anlamına gelir.

2. Blogunuz İçin Bir İsim Belirleyin 

Bunun en kolay kısım olduğunu düşünebilirsiniz, ancak gerçeklerden daha uzak olamazsınız. demlemek yeni blogunuz için uygun isim bir parça kek değil. Ancak, yapabilirsiniz. Yemek pişirme tarzınızı, yaşam tarzınızı ve geçmişinizi tanımlayan aklınıza gelen tüm kelimeleri eklemeniz yeterli. 

Açıklayıcı, akılda kalıcı ve akılda kalıcı bir şeyler bulun. Ardından, bir şey öne çıkana ve sizinle konuşana kadar bir süre bunun üzerinde oturun. 

3. Blog Platformunuza Karar Verin

WordPress dünyanın en popüler blog platformudur.

Teknolojinin ilerlemesiyle artık blogunuzu kolayca oluşturabileceksiniz ve evet, önceden herhangi bir şeye ihtiyacınız bile yok. kodlama becerileri! gibi güvenilir bir blog platformuna ihtiyacınız var. İçerik Yönetim Sistemi (CMS). Ardından blogunuzu çevrimiçi olarak oluşturabilir, yayınlayabilir, düzenleyebilir, düzenleyebilir ve yönetebilirsiniz.

Pazar payının yarısından fazlasına hakim olan oldukça popüler bir CMS, WordPress. Kullanımı kolay ve sezgiseldir, en çok yeni başlayanlar ve daha deneyimli profesyoneller için uygundur. WordPress mevcut sorunları gidermek için sürekli olarak güncellenir ve özelleştirme seçenekleri o kadar çoktur ki, kullanırken bulacaksınız WordPress blog yazma yolculuğunuza başlamak için güvenli ve mükemmel bir platform.  

Daha da iyisi, birçok web barındırıcısının sunduğu WordPress-özel web barındırma planları.

4. Barındırma Platformunuzu Seçin

Web sunucuları, çeşitli ihtiyaçlara uygun birçok paket sunar (Kaynak: LiquidWeb)

Web hosting yemek blogunuzu çevrim içi olarak görüntülemek için gerekli teknolojilere ve altyapıya sahip bir web sunucusu tarafından sağlanan bir hizmettir. Web barındırıcınız, blogunuzun çalışması için gereken tüm dosyaları (kod, ortam vb.) depolamak için web sunucusundaki alanı kiralar. 

Var etrafında birçok web barındırma türü, ve bunlar farklı fiyat noktalarında gelir. Okuyucularınız için hayati önem taşıyan blogunuzun kalitesini etkilediği için doğru olanı seçmek çok önemlidir.

Yemek blogları bazılarının düşündüğü kadar kolay olmayabilir. Sonuçta, herkesin farklı tat alma tomurcukları vardır - bir adamın yemeği başka bir adamın zehridir ve yemek sonuçta çok kişiseldir. Bazıları yemek bloglamanın başlı başına bir sanat olduğunu söyleyebilir. Bu nedenle, bazıları her küçük şeyi - nasıl ve ne yazdığınız, kullandığınız görseller ve adımlar gibi - inceler. 

Yemek blogları eğlencelidir, ancak tam zamanlı bir mesleğe dönüştüğünde oyun değişir. Yine de eğlenceli olabilir, ama tamamen güneş ışığı ve gülümseme olmayacak. Bunu yapma konusunda ciddiyseniz, taleplerinin zorlu olabileceğini ve sağlıklı bir iş-yaşam dengesinin keyfini çıkarmanızı zorlaştırdığını göreceksiniz. 

Ayrıca geçmişte yemek bloglarından para kazanmak daha kolaydı. Şimdi, bir dilim pasta için her zamankinden daha fazla rekabet var. Şaşırtıcı miktarda içerik üretimi, okuyucu beklentilerini de artırıyor. 

Bu nedenle, teknolojideki hızlı değişimlere ayak uydurmak, çoğu duvarı aşmak için fazlasıyla yeterli. Sürekli gelişen unutma Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) zaten başarılı olanların bile kavramakta zorlandığı zorluklar. 

Sonuç

Bir yemek blogu başlatmaya ve bundan para kazanmaya hazır mısınız? Yemek blogları bugünlerde moda ve tutkusu olan herkes için karlı bir uğraş olabilir. Ancak, hiçbir şey bedavaya gelmez, bu yüzden buna çok zaman, çaba ve bağlılık harcamanız gerekecek. Bununla birlikte, her şey hızla zaman ayırmaya değer hale gelebilir. 

Bloglama yolculuğunuzu daha basit hale getirmenize yardımcı olabilecek birçok farklı teknolojinin ve sosyal medya platformunun ortaya çıkışından yararlanın. Bu nedenle, teknoloji konusunda bilgili olmasanız bile, mevcut birçok araç ve yazılım, yemek blogunuzu oluşturma hayalinizi gerçeğe dönüştürmenize yardımcı olabilir. 

Sonuç olarak, yemek blogunuzun basit bir pasif gelir fırsatından çok daha fazlası olmasını istersiniz; hedef kitlenizle paylaşmak ve büyümek istiyorsunuz, hepsi yemek adına. Öyleyse buna bir göz atın ve yemek blogunuzun sizi nereye götürdüğünü görün.

Daha fazla okuyun:

Yazarın fotoğrafı

Madde Jason Chow

Continue Reading