Ana Sayfa / mal / Web Barındırma Kılavuzları / Web Hosting Türleri

Dört Web Barındırma Türü Açıklandı

Bugün web barındırma birçok şekilde paketlenmiş ve satılmıştır. Nispeten basit kökenlerine rağmen, tüketici ihtiyaçları gelişti. Bu nedenle, web barındırma sağlayıcıları da müşteri talebini karşılamak için planları ayarladı.

Web Barındırmanın Dört Ana Türü

Genel olarak, dört farklı barındırma sunucusu türü vardır: Paylaşılan, Sanal Özel Sunucu (VPS), Adanmış ve Bulut Barındırma.

Tüm sunucu türleri web siteniz için bir depolama merkezi görevi görecek olsa da, depolama kapasitesi miktarı, kontrolü, teknik bilgi gereksinimi, sunucu hızı ve güvenilirlik açısından farklılık gösterirler.

1. Paylaşılan Sunucu Barındırma

Paylaşılan Barındırma - Artıları ve Eksileri
Paylaşılan Hosting: Daha ucuz, bakımı kolay; sınırlı sunucu kontrolü ve gücü.

In barındırma paylaşılan, kişinin web sitesi, birkaç ile yüzlerce veya binlerce arasında değişen diğer birçok site ile aynı sunucuya yerleştirilir. Tipik olarak, tüm etki alanları, RAM ve CPU gibi ortak bir sunucu kaynakları havuzunu paylaşabilir.

Maliyet son derece düşük olduğundan, standart yazılım çalıştıran orta düzey trafik düzeyine sahip web sitelerinin çoğu bu tür sunucularda barındırılmaktadır. Paylaşılan barındırma da asgari teknik bilgi gerektiren giriş seviyesi barındırma seçeneği olarak kabul edilir.

Web sitenizin gerçekten hızlı büyümesini bekliyorsanız, VPS sunan bir paylaşılan barındırma sağlayıcısı seçmeyi düşünün ve Özel Barındırma gelecekte yükseltmeyi daha kolay hale getirecek şekilde planlar (barındırma sağlayıcıları, dahili bir yükseltme ise genellikle geçiş sürecine yardımcı olur).

Paylaşımlı Barındırmanın Dezavantajları

Paylaşılan barındırma, kök erişimi sunmaz ve yüksek trafik seviyelerini veya ani artışları işleme konusunda çok sınırlı bir yeteneğe sahiptir. Ayrıca, web sitesi performansı aynı sunucudaki diğer sitelerden kolayca etkilenebilir.

Paylaşılan Web Barındırıcısı hakkında daha fazla bilgi

2. Sanal Özel Sunucu (VPS) Barındırma

VPS Hosting - Artıları ve Eksileri
VPS Barındırma: Daha fazla sunucu kontrolü ve gücü; Paylaşılan barındırma daha pahalı.

Bir sanal özel sunucu barındırma, bir sunucuyu sanal sunuculara böler; burada her web sitesi kendi özel sunucusunda barındırılıyor gibidir, ancak aslında bir sunucuyu birkaç farklı kullanıcıyla paylaşırlar. Kullanıcılar, bu tür barındırma ile kendi sanal alanlarına ve daha güvenli barındırma ortamına kök erişimine sahip olabilir.

VPS Hosting, sunucu düzeyinde daha fazla kontrole ihtiyaç duyan ancak özel bir sunucuya yatırım yapmak istemeyen web sitesi sahipleri için uygun olabilir.

VPS Hosting'in dezavantajları

VPS barındırma sabit miktarda sunucu kaynağı sunar, bu nedenle VPS barındırma üzerinde barındırılan web siteleri ani trafik artışlarıyla başa çıkmada sorun yaşayabilir.

VPS Hosting hakkında daha fazla bilgi

3. Özel Sunucu Barındırma

Özel Barındırma - Artıları ve Eksileri
Kiralık Sunucu: Büyük sunucu gücü ve tam sunucu kontrolü; en yüksek maliyet ve beceri gerektirir.

Adanmış bir sunucu, web sitenizin depolandığı web sunucusu üzerinde maksimum kontrol sağlar - Sadece tüm bir sunucu kiralayın. Web siteniz (ler) sunucuda saklanan tek web sitesidir.

Kiralık Hosting'in Dezavantajları

Büyük güçle gelir…, daha fazla maliyet. Özel sunucular çok pahalıdır. Sadece maksimum kontrol ve daha iyi sunucu performansına ihtiyaç duyanlar için tavsiye edilir.

Özel Sunucu Barındırma hakkında daha fazla bilgi

4. Bulut Sunucu Barındırma

Bulut Barındırma - Artıları ve Eksileri
Bulut Hosting: Son derece esnek ve uygun maliyetli; başlamak için daha dik öğrenme eğrisi.

Bulut barındırma, yüksek trafik veya trafik sivri işlemek için sınırsız yetenek sunuyor. İşte nasıl çalışır: Bir grup sunucu (bulut adı verilir) bir grup web sitesini barındırmak için birlikte çalışır. Bu, birden fazla bilgisayarın, belirli bir web sitesi için yüksek trafik seviyelerini veya ani artışları ele almak için birlikte çalışmasına izin verir.

Bulut Barındırma Dezavantajları

Çoğu bulut barındırma kurulumu, gerçek bulut sunucularını yönetmek için gereken kök erişim uzmanı BT becerileri sunmaz.

Ayrıca bakınız - Kendi sunucunuzda bir web sitesi nasıl barındırılır

Bulut Barındırma hakkında daha fazla bilgi

Hangi Web Hosting Türü Size Uygun?

Web barındırma türleri ile hangi planların hangi amaç için uygun olduğu arasında kesin bir tezat vardır.

Örneğin, düşük trafikli bir kişisel blog, düşük maliyetli paylaşımlı barındırma. İhtiyaçlarınız görev açısından daha kritikse, VPS veya özel barındırma sizin için doğru olacaktır.

Bulut, bazı yönlerden VPS'ye benzer, mevsimsel trafikle başa çıkmak için daha fazla esnekliğe ihtiyacınız varsa veya yoğun bilgi işlem gücü ihtiyaçlarınız varsa iyi bir seçim olabilir.

Halihazırda bir platforma sahip olanlar için başka hususlar olabilir. Örneğin, koşmayı düşünüyorsanız WordPress, bazı ev sahipleri bunun için özel planlar oluşturdu, iyi çalışması için özel olarak optimize edilmiştir.

Sonuç olarak, ne tür web barındırma türleri olduğunu ve her birinin ne için kullanıldığını açıkça bilmek önemlidir. Doğru olanı seçerseniz, site performansınızı potansiyel olarak artırmanın yanı sıra zamandan ve paradan tasarruf etmeyi sağlayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Başlıca web barındırma türleri nelerdir?

Makalemizde de belirtildiği gibi, dört ana web barındırma türü vardır: Paylaşımlı barındırma, Sanal Özel Sunucu (VPS) barındırma, Özel barındırma ve Bulut barındırma. Her birinin kendine özgü özellikleri, faydaları ve maliyetleri vardır ve farklı web sitesi ihtiyaçlarını ve bütçelerini karşılar.

Paylaşımlı barındırma nasıl çalışır ve bunu kimler kullanmalı?

Paylaşımlı barındırma, birden çok web sitesinin aynı sunucu kaynaklarını paylaştığı uygun maliyetli bir barındırma çözümüdür. Kaynaklar, güvenlik ve performans barındırılan tüm siteler arasında paylaşıldığından, küçük işletmeler, kişisel bloglar veya sınırlı özelleştirme gereksinimleri olan düşük trafikli web siteleri için uygundur.

VPS hosting nedir ve avantajları nelerdir?

VPS barındırma, kaynakların her kullanıcıya tahsis edildiği, paylaşımlı barındırmaya göre daha fazla kontrol ve özelleştirme sunan sanallaştırılmış bir ortamdır. Makul bir maliyetle daha iyi performans, güvenlik ve ölçeklenebilirlik sağladığı için orta ölçekli işletmeler veya orta düzeyde trafiğe sahip web siteleri için ideal bir çözümdür.

Özel barındırmayı ne zaman düşünmeliyim?

Özel barındırma, tüm sunucunun yalnızca web sitenize tahsis edildiği, sunucu kaynakları üzerinde tam kontrol, maksimum performans ve gelişmiş güvenlik sunan yüksek performanslı bir çözümdür. Büyük işletmeler, yüksek trafikli web siteleri veya gelişmiş özelleştirme gerektirenler için uygundur, ancak daha yüksek bir maliyeti vardır.

Bulut barındırmanın geleneksel barındırma çözümlerinden farkı nedir?

Bulut barındırma, talep üzerine kaynak sağlamak için birlikte çalışan bağlı sunuculardan oluşan bir ağ kullanır. Yalnızca kullandığınız kaynaklar için ödeme yaptığınız için – Mükemmel ölçeklenebilirlik, esneklik ve performans sunar. Bulut barındırma, hızlı büyüyen veya dalgalanan trafik modelleri yaşayan işletmeler için idealdir ve kullanıma bağlı olarak uygun maliyetli bir çözüm olabilir.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Jerry Low Tarafından Hazırlandı

Continue Reading