Ana Sayfa / mal / Web Araçları / VPN'e alternatifler

VPN'e alternatifler

VPN alternatifleri

Sanal Özel Ağlar (VPN'ler), çevrimiçi güvenliğinizi ve gizliliğinizi iyileştirebilir. Ayrıca, coğrafi blokları ve diğer sansür biçimlerini atlamak gibi daha fazlasını yapmanıza yardımcı olmalıdırlar. Yine de bu hizmetler mükemmel olmaktan uzaktır ve bazıları bunun yerine VPN'lere alternatifleri düşünmek isteyebilir.

Tam gelişmiş VPN deneyimi herkesin istediği veya ihtiyaç duyduğu bir şey değildir. Bazı durumlarda, bir VPN de kullanılamayabilir. Örneğin, VPN'niz akıllı TV'nize dağıtım yapabilen bir uygulama sağlamıyorsa.

Bir VPN'in size göre olmayabileceğine karar verirseniz, işte bazı alternatif seçenekler.



NordVPN Özel İndirim: %59 İndirim + 3 Ay Ücretsiz
Bir VPN ile çevrimiçi ortamda güvende kalın ve izleyicileri engelleyin. NordVPN Standart Plan şimdi %59 indirimde > Fiyatı kontrol edin ve buradan sipariş verin.


1. Proxy Sunucuları

Modern proxy sunucuları artık, yalnızca kullandığınız trafik için ödeme yapacağınız esnek kullanım başına ödeme modeliyle birlikte gelir. Örneğin Akıllı Proxy'yi ele alalım; bir defada yalnızca 1 ABD Doları karşılığında 12.5 GB satın alarak konut proxy'leri edinebilirsiniz > Daha Fazla Bilgi İçin Çevrimiçi Ziyaret Edin.

Proxy sunucuları, atlamak için kullanabileceğiniz VPN'lere bir alternatiftir güvenlik duvarları ve engellenen web sitelerine veya hizmetlere erişin. Proxy sunucu sağlayıcılarından birden çok hizmet düzeyi vardır, bu nedenle her birinin farklı yetenekleri olabilir.

Bununla birlikte, genel önerme, çoğu proxy sunucusunun minimum güvenlik, kolay erişim ve ilkel coğrafi engellemeyi kaldırma yetenekleri sunmasıdır.



Smart Proxy'yi yalnızca 12.50 ABD Doları karşılığında deneyin
SmartProxy, sınırsız bağlantı ve 40 dakikalık yapışkan proxy oturumları ile 30 milyondan fazla IP adresi sunar. İlk üç gün ücretsiz deneyin ve sonrasında GB başına yalnızca 12.60 ABD doları ödeyin > Buraya Tıkla.


Proxy Sunucusu ve VPN

Teorik olarak, proxy sunucuları ve VPN'ler oldukça benzerdir. Her ikisi de uzak bir sunucuya bağlantı içerir. Oradan, tüm web erişimi bu bağlantı üzerinden olacaktır. Cihazınız esasen proxy sunucusunun profilini "kabul eder" ve onu web'deki müdahaleci isteklerden gizler.

Ancak, merhemdeki sinek iki yönlüdür. Birincisi, çoğu insanın VPN alternatifleri olarak daha tehlikeli olabilecek ücretsiz proxy'leri aramasıdır. Bu sunucular genellikle kötü yönetilir ve verilerinizi korumak yerine çalabilir. 

Ek olarak, Proxy sunucu bağlantıları çoğunlukla şifresizdir, bu da risk profilinizi daha da artırır. Bu, özellikle yüksek düzeyde şifrelenmiş VPN ortamlarıyla karşılaştırıldığında böyledir. Bazı güvenli proxy sunucuları olsa da, bunlar genellikle bir hizmet ücreti gerektirir, bu nedenle bir VPN için ödeme yapabilirsiniz.

Proxy sunucuları, aynı IP adresini kullanan çok sayıda kullanıcı nedeniyle medya akış hizmetlerine genellikle daha az erişebilir. Bu, Netflix gibi akış hizmetlerinin proxy sunucu kullanıcılarını kolayca tanımlamasına ve engellemesine olanak tanır.

Proxy Sunucuları Ne Zaman Kullanılır?

İdeal olarak, proxy sunucularını uzun vadeli çözümler olarak almamalısınız. Proxy sunucularını yalnızca, engellenen içeriğe erişmeniz gereken, ancak bir VPN'in kullanılamadığı durumlarda kullanın. Kuralın istisnası, proxy sunucusunu saygın bir hizmet sağlayıcının sağlaması ve doğrudan dosya indirme gibi daha yüksek hızlara ihtiyacınız olmasıdır.

2. Akıllı DNS

SmartDNS, DNS isteklerinizi bir proxy sunucusuna yeniden yönlendirerek coğrafi kısıtlamalı içeriğe erişmenizi sağlayan bir teknolojidir. Bir VPN kadar güvenli değil, ancak daha hızlı ve çok daha uygun fiyatlı. 

Dağıtıldıktan sonra SmartDNS, cihazınızın web sitelerinin engellemesini kaldırmasına ve dünyanın her yerinden kanalların akışını sağlamasına yardımcı olur. Tek yapmanız gereken, ev ağınızı nasıl kurduğunuza bağlı olarak, seçtiğiniz cihazı bir ağ kablosu veya WiFi bağlantısıyla bağlamaktır. 

SmartDNS ve VPN

en çok cruciBir VPN ve SmartDNS arasındaki tüm fark, ikincisinin özel bir uygulama gerektirmemesidir. Bu nedenle, herhangi bir cihazda bir SmartDNS hizmeti kurabilirsiniz. Örneğin, VPN'imde LG'nin işletim sistemiyle çalışan bir uygulama olmadığı için onu LG televizyonumla kullanıyorum.

SmartDNS, hizmetin gerçek bir ek yükü olmadığı için daha az işlem gücüne sahip daha hafif cihazlar için mükemmeldir. Dezavantajı da olmamasıdır. şifreleme, verilerinizin risk altında olabileceği anlamına gelir.

SmartDNS ile ilgileniyorsanız, göz önünde bulundurabileceğiniz birkaç hizmet vardır. Bazı VPN sağlayıcıları Surfshark ve NordVPN bir hizmet özelliği olarak SmartDNS'yi içerir. Smart DNS Proxy ve TV When Away gibi bağımsız SmartDNS hizmetleri de vardır.

SmartDNS Ne Zaman Kullanılır?

SmartDNS, televizyonlar gibi medya merkezli cihazlar için idealdir. Nispeten yüksek hızlar elde ettiğiniz için hafiftir ve medya akışı için mükemmeldir. Güvenlik için uygun değildir, bu nedenle SmartDNS'yi tam gelişmiş bir VPN alternatifi olarak görmemelisiniz.

3. Sıfır Güven Ağ Erişimi

Zero Trust Ağ Erişimi (ZTNA), tüm cihazları güvenilmeyen olarak ele alan bir ağ erişim kontrol sistemidir. ZTNA, ağı kontrol etmek için bir ağ erişim kontrol sistemi kullanır ve ağa erişimi yönetmek için merkezi bir politika sunucusuna güvenir.

ZTNA, uzak kullanıcılar için bulutta barındırılan bir hizmet kullanır ve onlara kuruluşunuzdaki rollerine ve konumlarına göre erişim hakları sağlar. Bu, BT uzmanlarının kullanıcı haklarını tek bir merkezi konumdan yönetmesini kolaylaştırır.

ZTNA ve VPN

Tahmin edebileceğiniz gibi, ZTNA herkes için değildir. Esas olarak kurumsal bir senaryoda ve o zaman bile esas olarak daha büyük kuruluşlarda geçerlidir. Kuruluş içindeki teknoloji yöneticilerinin, bireysel cihazları mikro düzeyde yönetmeden ağları güvenli hale getirmesine yardımcı olur.

VPN'lere benzer şekilde, ZTNA'nın performansı birkaç faktöre bağlıdır. Bunlara yerel altyapı, uzak altyapı ve hatta ZTNA dağıtımının tasarımı dahildir. Yönetim için gerekli beceriler açısından temel VPN'nin çok ötesine geçer.

ZTNA servis sağlayıcılarına bazı örnekler: Zscaler'ın, Forrester Zero Güven Dalgası ve ikiz kapı.

ZTNA Ne Zaman Kullanılır?

ZTNA, ortalama tüketici VPN'inden çok daha yüksek güvenlik seviyeleri sunar. Bu, şubeler arasındaki iletişimi güvence altına almak, uzaktan çalışan erişimini yönetmek ve benzer etkinlikler için onu ideal hale getirir. ZTNA, ev kullanımı için dikkate alınmamalıdır.

4. Bulut VPN Hizmeti

Bulut VPN'ler, bir Hizmet Olarak Yazılım türüdür veya SaaS. Bu arka uç mimarisine sahip bir uygulama kullandığınızda, işlem gücü ve depolama yönetimi uzaktır. Bu, yerel cihazlar üzerindeki yükü azaltmaya, maliyet tasarrufu sağlamaya ve kaynak verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

Bulut VPN Hizmeti ve VPN

Bu, Cloud VPN'i bir VPN'den büyük ölçüde farklı yapıyorsa, bunun nedeni öyle olmasıdır. Ad benzerliğine rağmen, Cloud VPN daha üst düzey bir altyapı hizmetidir. VPN'lerin doğrudan veri aktarım yeteneklerinin ötesine geçerler.

Bunu göstermek için VPN'lerin şifreleme gereksinimlerini göz önünde bulundurun. Şifreleme yereldir, yani VPN hızı kısmen cihazınıza bağlıdır. Cloud VPN ile her şey uzak sunuculardadır. Cloud VPN hizmet sağlayıcılarına örnek olarak şunlar verilebilir: Google Bulut VPN'i, Kuzey Katmanı, ve çevre81.

Cloud VPN Ne Zaman Kullanılır?

Bulut VPN'ler, ZTNA ve VPN'nin bir arada toplanmış ancak biraz basitleştirilmiş bir melezidir. Anahtar, VPN ağ geçididir; bu, ne yazık ki çoğu ev kullanıcısının bu hizmetler için oturum açmayacağı anlamına gelir. ZTNA'ya kıyasla daha düşük maliyet, Cloud VPN'i KOBİ'ler gibi diğer iş kullanıcıları kategorileri için uygun hale getirir.

5. Soğan Yönlendiricisi (Tor)

Tor ağı

Etki Tor Ağı kişisel özgürlük ve mahremiyeti, gizli ticari faaliyetleri ve ilişkileri ve devlet güvenliğini tehdit eden bir ağ gözetimi biçimi olan trafik analizine karşı savunmanıza yardımcı olan ücretsiz bir projedir.

Tor, kullanıcı konumunu ve kullanımını ağ gözetimi veya trafik analizi yapan herkesten gizlemek için dünya çapındaki gönüllü sunucular ağı aracılığıyla İnternet trafiğini yönlendirir. Tor, verilerinizin kaynağını ve hedefini gizler, bu nedenle izleme daha zordur.

Tor ayrıca, interneti bulunduğunuz yerden başka bir ülkeden kullanıyormuşsunuz gibi göstererek insanların internet etkinliğinizi izlemesini zorlaştırır. Bu maskeleme, belirli ülkelerde veya bölgelerde bulunmayan web sitelerine veya hizmetlere erişmeye çalışırken yardımcı olabilir (örn. YouTube).

Tor ve VPN

Hem Tor hem de VPN, çevrimiçi etkinliklerin anonim kalmasına yardımcı olur. Hem Tor hem de VPN bir dereceye kadar anonimlik sağlarken, bunu çok farklı şekillerde yaparlar. Bir VPN'yi verilerinizi her yönden koruyan sağlam bir duvar olarak düşünün.

Nispeten Tor, verilerinize erişimi tamamen engellemeyen, ancak izlemeyi çok daha zor hale getirmek için sürekli değişen bir labirent olacaktır. Bununla birlikte, verilerinizin uzun dolambaçlı rotası, Tor'un çalışma şekli nedeniyle çok daha yavaş İnternet erişimi anlamına gelir.

Son olarak, konumunuz üzerinde kontrole ihtiyacınız varsa Tor harika değildir. Rota rastgeledir, bu nedenle bir sunucu seçip o sunucunun kimliğini kabul edemezsiniz. Rus ruleti gibi – fıçıyı çevirip şansınızı deniyorsunuz.

Tor ne zaman kullanılır?

Tor güçlü bir araçtır ve gizlilik odaklı herhangi bir kullanıcının dijital araç setine mükemmel bir ek olabilir. Ancak, ihtiyaçlarınız için ideal çözüm olmadığı bazı durumlar vardır. Ancak, anonimliğinizin korunduğu konusunda gönül rahatlığıyla farklı bir IP adresinden web'de gezinmek istiyorsanız, Tor yazılım cephaneliğinizde bir yeri hak ediyor.

Sonuç

VPN'ler internette gezinmenin mükemmel bir yolu olsa da, bazı alternatifler aynı düzeyde güvenlik ve anonimlik sağlayabilir. Farklı içerik türlerine erişmek için bu hizmetlerden birkaçını kullanarak saf bir VPN çözümüyle elde edeceğiniz gizlilik ve güvenlik avantajlarının çoğunu elde edebilirsiniz.

Sorun, VPN'lerden daha iyi olan çoğu çözümün ortalama ev kullanıcısı için olmamasıdır. Kurumsal kullanım için tasarlanmışlardır ve bu düzeyde bir ilgi için fiyatlandırılırlar. Daha ucuz çözümler genellikle daha az yeteneklidir ve bazı durumlarda riski artırır.

Yapabilecekken VPN kullan Sınırlı senaryolarda alternatif olarak, en iyi seçeneğiniz uzun vadede saygın bir VPN markasına yatırım yapmaktır. 

Ayrıca okuyun

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading