Ana Sayfa / mal / Güvenlik / Bilmeniz Gereken Her Şey Cloudflare (ve Bazıları Yapmazsınız)

Bilmeniz Gereken Her Şey Cloudflare (ve Bazıları Yapmazsınız)

Cloudflare en çok İçerik Dağıtım Ağı (CDN) olarak bilinir. Bugün bunu aştı ve çoğunlukla ağ ve güvenliği kapsayan bir dizi hizmet sunuyor.

Belirttikleri görevler: Daha iyi bir İnternet oluşturmaya yardımcı olmak.

Bunu anlamak için şu ana kadar İnternetle ilgili deneyimlerinizi düşünün. Eminim karşılaştığınız durumlar olmuştur yavaş veya yanıt vermeyen web sayfaları. Bunun böyle olmasının birçok nedeni var, ancak sonuç aynı – tarama deneyiminiz etkilenir.

Daha da kötüsü, ihtiyacınız olan içeriğe erişemeyebilirsiniz. Bunun ana nedenlerinden biri Cloudflare ve bunun gibi başka şirketler var.

Cloudflare sunucu ağı
Cloudflare sunucu ağı (Kaynak)

TL; DR

Cloudflare sahibi ve operadevasa bir sunucu ağına sahiptir. Bunları yardımcı olmak için kullanır web sitelerini hızlandırmak yanı sıra onları DDoS gibi kötü niyetli saldırılardan korur. Nihayetinde, gibi hizmetleri kullanan web siteleri Cloudflare daha güvenlidir ve kullanıcılarına daha iyi bir tarama deneyimi sunar.

Tarihçe: Project Honeypot ve Ötesi

Cloudflare bugün olduğu gibi başlamadı, daha çok e-posta spam'lerinin kökenini keşfetmeye yönelik bir proje olarak başladı. Kurucular Lee Holloway ve Matthew Prince tarafından kavramsallaştırıldı, Proje Bal Küpü 2004'te piyasaya sürüldü.

2009 yılına kadar mevcut Şef OperaPolis Memuru Michelle Zatlyn de onlara katılmıştı. Birlikte, yalnızca İnternet tehditlerini izlemekle kalmayıp, web sitelerini onlara karşı savunmak için bir misyon üstlendiler. Yıl sonunda, 2 milyon doların biraz üzerinde finansman topladılar.

2010 yılında özel olarak piyasaya sürülen Cloudflare ekip başlangıçta Honeypot topluluğunun birkaç üyesiyle çalıştı. Gelecek yılın ortalarında beklenmedik bir haber aldılar. Tehdit savunmasının yanı sıra, Cloudflare aslında site hızlarını artırdı – ortalama olarak üçte bir oranında.

Halka açılmaya karar verdiler ve o zamandan beri geriye bakmadılar. Bugün, Cloudflare Değeri yaklaşık 4.4 milyar dolar – ve büyüyor. 

Editörün Notu: Rağmen Cloudflarebaşarısına rağmen, Lee Holloway'in hikayesi gerçekten üzücü. Holloway'in muzdarip olduğu frontotemporal demans. Hastalık sadece onu değil, tüm yakınlarını derinden etkiledi. Hikayesini buradan okuyun.

Ne kadar Cloudflare Eserler

Nasıl cloudflare çalışır

Kalbi Cloudflare içinde yatıyor büyük sunucu ağı vardır. Ağ, 93'den fazla konumu kapsayan 200 ülkeye yayılmıştır (bu dünyadaki ülkelerin neredeyse yarısıdır). Bunlar hem veri önbellek sunucuları hem de büyük ölçekte bir güvenlik duvarı olarak işlev görür. 

Teknik olarak, eğer barındırılan bir web sitesine sahip olmak, tek yapmanız gereken üye olmak Cloudflare. Ardından, sitenizi kontrol paneline ekleyin. O andan itibaren neredeyse eller serbest. Sitenizdeki veri segmentleri, dünyanın dört bir yanındaki birden fazla yerde önbelleğe alınır. Cloudflare Sunucular. 

Bir ziyaretçi siteniz için bir istekte bulunduğunda, Cloudflare aynı anda web sitenizle iletişim kurarken onlara en yakın konumdan önbelleğe alınmış verileri gönderir. Bu, genellikle ziyaretçilerin, talebin doğrudan web sitenize yapılmasından çok daha hızlı bilgi almaya başlamasına neden olur.

Aynı zamanda, içinden geçen tüm veriler Cloudflare sunucular izlenir. Bu şekilde, potansiyel saldırıları engelleyebilir, kötü aktörleri (botlar gibi) filtreleyebilir ve sitenizi daha güvenli tutmaya yardımcı olan diğer her şeyi yapabilirler.

Yıllar boyunca, Cloudflare hizmetlerini önemli ölçüde geliştirmiştir. Her seferinde daha fazla öğe ekleyerek kullanıcıları için onu daha iyi, daha hızlı ve daha güçlü hale getirdi.

Kullanmanın Avantajları Cloudflare

hakkında bazı karışıklıklar olabileceği anlaşılabilir. Cloudflare büyüklüğü ve gelişme şekli nedeniyle. Esasen, daha iyi bir İnternet oluşturmaya yardımcı olmaya yönelik temel misyon beyanlarına bağlı kalmaya devam ediyorlar.

Bu, odaklarının hala üç temel alanda olduğu anlamına gelir: Güvenlik, Performans ve Güvenilirlik.

1. Güvenlik - Cloudflare Web Sitelerinin Korunmasına Yardımcı Olur

Kullanarak bir site için alan adını aramak Cloudflare gerçek köken ad sunucularını ifşa etmeyecektir.
Kullanarak bir site için alan adını aramak Cloudflare gerçek köken ad sunucularını ifşa etmeyecektir.

Sitenizi ekledikten sonra Cloudflare, giden veya gelen tüm veriler sunucuları üzerinden hareket eder. Bu noktada, şu şekilde analiz edilebilir: Cloudflare potansiyel tehditleri değerlendirmek için. 

Elemanlar Cloudflare ziyaretçinin IP adresi, isteklerin ne için olduğu, isteklerin sıklığı ve daha fazlası aranır. Cloudflare ayrıca kullanıcıların kendi güvenlik duvarları özel kurallarla.

Siteniz bağlandıktan sonra Cloudflare DNS sistemi de korunmaktadır. Alan adınızı arayacak olursa, göreceği tek şey tarafından sağlanan DNS kümesidir. Cloudflare ve örneğin gerçek ad sunucularınız değil.

Bir bütün olarak, kullanarak Cloudflare yardımcı olur bot trafiğini önlemek, kötü niyetli saldırın, DDoS saldırıları, ve dahası. Bir yumruğun vücudunuza karşı yaptığı darbeyi yumuşatan bir yastık gibi düşünün. Teknik olarak, bir yastıktan daha akıllı vücut zırhı.

2. Hız - Dağıtılmış Uzaktan Önbelleğe Alma ile Geliştirildi

Veri önbelleğinin CDN'de nasıl çalıştığına genel bakış
Veri önbelleğinin CDN'de nasıl çalıştığına genel bakış (kaynak: source: Araştırma kapısı)

Google'ın bugün çalışma şekli sayesinde hız, dünyanın her yerindeki web sitesi sahiplerinin imrendiği bir şeydir. Daha hızlı web siteleri, daha yüksek arama sıralamaları, daha yüksek dönüşüm oranları ve genel olarak daha iyi bir ziyaretçi deneyimi anlamına gelir.

Web sitenizin bazı bölümlerinin önbelleğe alındığını hayal edin Cloudflare birden fazla yerde sunucular. Bir ziyaretçi sitenize her erişmeye çalıştığında, Cloudflare sitenizi en yakın önbellek konumundan teslim ederek yanıt verecektir.

saf gücü Cloudflare sunucular ve veri seyahati için daha kısa bir konum, sitenizin ziyaretçinin tarayıcısına her zamankinden daha hızlı yüklenmeye başlayacağı anlamına gelir. Bu arada, kendi web sunucunuza önbelleğe alınmayan herhangi bir şeyi teslim etmesi için zaman verilir. Cloudflare Sunucular.

Teori Cloudflare Aşağıdaki, verileri ve bilgi işlem kaynaklarını ziyaretçilere mümkün olduğunca yakın hale getirmeye çalışan Edge bilişimdir. Bu, verilerin İnternet'te dolaşması için gereken süreyi azaltmaya yarar.

Yan Fayda - Bant Genişliğinde Maliyet Tasarrufu

Sitenizin bazı bölümleri şu sitelerde sunulduğundan Cloudflare sunucular ayrıca bant genişliği maliyetlerinden tasarruf sağlarsınız. çalıştırılan siteler VPS, Bulut veya özel barındırma planları genellikle bant genişliği için ödeme yapar ve maliyet tasarrufu önemli olabilir.

Sitenizin ne kadarının önbelleğe alındığı, nasıl tasarlandığına bağlıdır. Cloudflare görüntüler gibi statik öğeleri (değişmesi muhtemel olmayan şeyler) önbelleğe alır. Ne kadar statik içeriğiniz varsa, önbelleğe alma o kadar iyi olur.

3. Güvenilirlik – Cloudflare Kaynaklarınızı Sanal Olarak Genişletir

Sahip olduğu çok sayıda varlık sayesinde, Cloudflare site yapınıza ek bir öğe ekler. Sunucuları sitenizin bölümlerinin teslim edilmesine yardımcı olduğundan, yedeklilik konusunda derinlik kazanıyorsunuz.

Eğer bir Cloudflare düğüm herhangi bir nedenle başarısız olursa, siteniz yine de bir sonraki en yakın konum üzerinden teslim edilebilir. 

Bunun dışında, dağıtık sistem aynı zamanda bir yük dengeleyici görevi görür. Sitenizin bazı bölümlerine çeşitli sunuculardan hizmet vererek kırmızısınızucikendi web sunucunuzdaki baskıyı artırın. Bu, aynı performans seviyesini korurken desteklenen eşzamanlı ziyaretçi sayısını artırabilir.

Ne Cloudflare Kullanıcılar

İçerik Dağıtım Ağı

Hemen hemen tüm Cloudflare hizmetleri CDN ürününe entegre edilmiştir. Bu nedir Cloudflare ünlüdür ve yukarıdaki bölümde gösterilen faydaların çoğunu sağlar. DNS, önbelleğe alma, trafik izleme, HTTP/2 ve HTTP/3 destek, SSLVe daha fazlası.

Alan Adı Tescili

Bu en çok şey web barındırma hizmeti sağlayıcıları normalde teklif. Ancak çoğu, yalnızca adına yeniden satış yapıyor alan adı kayıt şirketleri - şimdi kimlerden biri Cloudflare. Hizmet oldukça yeni. Onlar tarafından yönetilmek üzere alan adı satın alabilir veya transfer edebilirsiniz, ancak ilki hala Beta modundadır.

Medya Akışı için Barındırma

Medya dosyaları, özellikle video, aşağıdakiler için uygun olan ana varlık kategorisidir. Cloudflare teslim etmek. Küresel sunucu yelpazesi, bu tür hizmetleri kurmak isteyenler için idealdir. Aynı zamanda, hizmeti son derece rekabetçi oranlarda sunabilecekleri anlamına gelir.

1.1.1.1 aracılığıyla DNS Çözünürlüğü

İnternet hesabı olan herkes DNS çözümlemesinden yararlanır. Alan adlarını gerçek makine tarafından okunabilir biçimlerine çevirmeye yardımcı olan da budur. Tarayıcınıza her site adresi yazıp enter tuşuna bastığınızda, DNS çözümlemesi kullanırsınız.

Yerel olarak, çoğu DNS çözümlemesi Internet Servis Sağlayıcılarımız (İSS) tarafından yapılır. Bununla birlikte, her zaman iyi bir iş yapmazlar, bu da alt düzey tarama deneyimleriyle sonuçlanır. Başka bir düzeyde, bazı ülkeler ISP'leri aracılığıyla web sansürünü zorunlu kılmaktadır.

Kullanarak Cloudflare1.1.1.1 DNS çözünürlüğü sayesinde, yalnızca tarama hızınızı artırmakla kalmaz, aynı zamanda temel ISP düzeyindeki blokları da atlarsınız.

1.1.1.1'e yönelik önemli bir gelişme, aşağıdakilerin eklenmesidir. Cloudflare WARP'ı çağırır. Bu geliştirme, şirketin 1.1.1.1'in güvenlik özelliklerini geliştirme girişimidir ve esasen onu VPN'ye benzer bir şey.

Magic Transit ile Yerel Ağ Koruması

Web sitelerine DDoS koruması sunmanın yanı sıra, Cloudflare bunu da doğrudan işletmelere sunmaktadır. Magic Transit adlı bir ürün aracılığıyla, Cloudflare Küresel Ağ koruması ölçeğini ihtiyacınız olan düzeye getirebilir.

Yalnızca çevrimiçi ağlar için değil, yerel ağlarınızı korumak için Magic Transit'i de kullanabilirsiniz. Çözüm, geleneksel donanım kutuları gibi ağ altyapısına büyük yatırım yapmak zorunda kalmayan şirketler için idealdir.

Güvenli Ağ Erişimi

Onlardan beri operaher halükarda güvenli sunuculardan oluşan bir ağ kurun, Cloudflare yerine hizmet sunmaya mükemmel bir şekilde hazırdır. geleneksel Sanal Özel Ağ (VPN) sağlayıcıları işletmeler için. 

Uzak konumlardan bağlanan işçilere sahip olanlar normalde bir VPN yerel varlıklarını korumak. Çoğu zaman, bunlar VPN uygulamalarının kurum içi uyarlamaları olacaktır.

Cloudflare Access, işletmelere son derece güvenli ve kullanımı kolay bir çözüme abone olma seçeneği sunar. Hizmet olarak yazılım (SaaS) kavramı.

Ağ Günlüğü ve Analitik

Ağları üzerinden sunulan pek çok hizmetle, Cloudflare kullanıcılarına başka bir yan ürünü de kolaylıkla sunabiliyor – Analytics. Verilerinizin tam olarak nasıl kullanıldığına ve nasıl aktığına kuş bakışı bakarak içeriğinizin dağıtımını optimize etmek için ayarlamalar yapabilirsiniz.

Cloudflare Analitikler son derece ayrıntılıdır, yani sağlanan kaynaklara kadar bilgileri detaylandırabilirsiniz. Verilerin analiz edildiği günlükler, güvenlik görevlilerine takip etmeleri için dijital bir kağıt izi de sunar.

Sunucusuz Kod Dağıtımı

Kendi yazılım kaynaklarını makro ölçekte yöneten geliştiriciler veya şirketler için, Cloudflare dağıtım konusunda da yardımcı olabilir. Kendi altyapınıza yatırım yapmak zorunda kalmak yerine, Cloudflare İşçiler.

Bu, isteğe bağlı olarak mevcut kaynakları yönetme konusunda endişelenmenize gerek kalmadan güvenebileceğiniz anlamına gelir. Hızlı, güçlü ve son derece uygun maliyetli.

kullanma Cloudflare Siteniz ile

DNS yönetimi açık Namecheap
Başlık: DNS Yönetimi Örneği Namecheap

anlaman gereken ilk şey şu ki Cloudflare bir web barındırma hizmeti sağlayıcısı değildir. Bu, kendinize ait bir web sitesine sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. alan adı ve barındırma Kullanmadan önce Cloudflare.

Başlamak için bir hesap için kayıt olun onlarla. Bu yapıldıktan sonra, kullanmanız için bir dizi ad sunucusu sağlanacaktır. kullanmaya başlamak için Cloudflare alan adı kontrol panelinizi ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Orada, mevcut DNS sunucularınızı (genellikle Ad Sunucuları olarak adlandırılır) tarafından sağlananlarla değiştirin. Cloudflare. Bu, trafiğinizi şu şekilde yönlendirmeye başlar: Cloudflare sunucular ve aynı zamanda web sitenizin önbelleğe alınmasını başlatır.

Bunu yaptıktan sonra, varsayılan ayarları olduğu gibi bırakabilirsiniz ve işe yarayacaktır. Bir kez daha aşina olduğunuzda Cloudflare sitenizin performansına ve güvenliğine ince ayar yapmak için bazı ayarları değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Bunun üzerine, Cloudflare dikişi bütünleştirirssly içerik yönetim sistemlerinden çoklu uygulamalara kadar eTicaret platformlar. Bunlardan bazı örnekler şunları içerir: WordPress, Magentove Google Cloud.

Ne Cloudflare Sana Yardımcı Olamam

Oldukça geniş hizmet kapsamına rağmen, Cloudflare her şey değil. Bir web sitesi sahibi için şunu anlamanız gerekir: Cloudflare sizin için sadece sitenizin performansını ve güvenliğini artırmak için bir araçtır.

Cloudflare değil:

Web sitenizi barındırın - Sitenizi oluşturan dosyaları tutmak ve sunmak için yine de bir web barındırma hizmeti sağlayıcısına ihtiyacınız olacak. 

Web Hosting Sunucu Hızlarını Artırın - Olmasına rağmen Cloudflare bazı öğeleri önbelleğe almanıza ve sunmanıza yardımcı olarak performansı artırır, web barındırma sunucunuzun kendisini hızlandıramaz. Ortalamanın altında bir barındırma sağlayıcısı seçtiyseniz, büyük olasılıkla tarafından sunulan hız iyileştirmeleri Cloudflare ziyaretçilerinizi hayal kırıklığına uğratmamak için yeterli olmayacaktır.

İşte gerçek verilere ve kullanım durumlarına dayalı en iyi 10 web barındırma listesi.

Cloudflare olmayabilir:

Alan adınızı yönetin – Alan adınızı bir Cloudflare iş ortağı, alan adınızı, iş ortağının kontrol panelinden değil, iş ortağının kontrol panelinden yönetmeniz gerekir. Cloudflare.

Fiyatlandırma ve Planlar – Nasıl Cloudflare Para kazanıyor

Cloudflare fiyatlandırma

Cloudflare dört farklı katmana sahiptir fiyatlandırma planları. En temelde, kullanıcılara ücretsiz bir hizmet sunar. Bu plan bazı yönlerden sınırlıdır, ancak çoğu basit sitenin ücretsiz katmanda bile fayda sağlayabilmesi gerekir. En önemlisi, kullanıcılara ücretsiz planında bant genişliği sınırlamaları getirmez.

Ücretli planlar Cloudflare Pro, Business ve Enterprise'dır. Her biri, Pro'nun ayda 20 ABD Doları ve İşletmenin ayda 200 ABD Doları tutarında olduğu, giderek artan sayıda özellik içerir. Kurumsal planlar özelleştirilebilir ve kullanıcıların seçenekleri ve fiyatlandırmayı Cloudflare satış ekibi. 

Ücretli bir plan kullanıcısı değilseniz veya istediğiniz bir özellik planınızda yoksa, genellikle ücretli bir ek olarak kullanma seçeneğiniz vardır. Örneğin, hızı daha da artırmak için trafik rotalarını optimize etmeye yardımcı olan Agro, ücretsiz planda mevcut değildir.

Yalnızca bu ekstra özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar, kullanılan bant genişliğine (GB başına yaklaşık 5 ABD doları) bağlı olarak ek bir ücret karşılığında web sitesi başına 0.10 ABD doları ödemeyi seçebilir.

Finans ve Yatırım

Cloudflare yaklaşık 2.8 milyon tahmini müşteri tabanına sahiptir. Sayı, ücretsiz ve ödeme yapan müşterilerin birleşimidir. 2019'da gelirleri, yaklaşık %287'lik Bileşik Yıllık Büyüme Oranı (CAGR) ile 50 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Son birkaç yılda,% 78 civarında çok tutarlı bir ortalama brüt kar elde etmeyi başarmıştır. 1,000'den fazla çalışanı olan ve büyük bir altyapı yatırımına sahip bir şirket için bu kesinlikle etkileyici bir şey.

Cloudflare Kilometre Taşları, Güncellemeler ve Haberler

Cloudflare hisse senedi fiyatı
Cloudflare 2019'da halka açıldı ve o zamandan beri yükselişte

İlk Halka Arz

Yaklaşık on yıl sonra resmi olarak işyerinde, Cloudflare sonunda halka açıldı Hisse senedi başlangıçta 2019 $ olarak fiyatlandırıldı, ancak ilk işlem gününün sonunda 15 $ 'a yükseldi. O zamandan beri 17.90 dolardan fazla yükseldi (özellikle Coronavirus salgını) ve işler onlar için parlak görünüyor.

8chan Olayı

Ağustos ayında 2019 Cloudflare kötü şöhreti bırakma kararı aldı forum Müşteri olarak 8chan. Matthew Prince, CEO ve kurucu ortağı Cloudflare site olarak adlandırılannefret mazereti anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.

Yaygın Hizmet Kesintisi

Muazzam boyutuna rağmen, Cloudflare sorunlara karşı tamamen bağışık değildir. 2019'un ortalarında (kendiliğinden kaynaklanan) böyle bir olay meydana geldi ve tüm panoda 30 dakikadan uzun süren yaygın kesintilere neden oldu. Sorun? yazılıme dağıtım yanlış gitti.

Spamhaus DDoS'u

Mart 2013 gördüm Cloudflareağı, yoğun bir çok günü başarıyla savuşturdu Spamhaus'a saldırı. O zamandan beri, daha büyük, daha önemli saldırılar olmasına rağmen karşılaşılan en büyük DDoS saldırısı oldu.

Son Düşünceler: Cloudflare Senin için doğru mu?

Düşündüğümüzde çoğumuz için Cloudflare bu sadece bir CDN'dir. Bu, blogunuzu hızlandırmanıza ve hatta sitenizin performansını artırmanıza yardımcı olacağı anlamına gelir. küçük işletme web sitesi.

Bununla bağlantılı olarak, en güçlü küresel sunucu ağlarından birine sahip olmaları biraz gülünç görünüyor. Gerçekten gerekli mi? Bu soruyu basitçe cevaplamak için - evet. Onu bugün pek çok web sitesi için uygun bir çözüm haline getiren tam olarak bu ağın ölçeğidir.

Ayrıca, birçok küçük web sitesi sahibine ağlarında ücretsiz bir gezinti sağladığı gerçeğini de göz önünde bulundurun. Bunu yapmak için, tabiri caizse maliyeti karşılamak için kurumsal ölçekteki müşterilere de önemli hizmetler sunabilmelidir.

Bu iş modeli nedeniyle, Cloudflare küçük site sahiplerine ve işletmelere, onlara başka türlü kolayca karşılayamayacakları veya haklı çıkaramayacakları bir hizmet sunarak yardımcı olur. Sonuçta, birçokları için ücretsizdir.

Daha stratejik olarak bakıldığında, zaman içinde çok daha yaygın hale gelen bir konuyu da ele alıyor. İnternet giderek daha tehlikeli bir yer haline geldi. Sadece normal tarayıcılar için değil, özellikle web sitesi sahipleri için.

Hız, güvenilirlik ve güvenliği bir araya getirerek, şimdiye kadar şunu söyleyebilirim, Cloudflare gerçekten vaadini yerine getirdi. Daha iyi bir İnternet arayışı. 

Bu herkes için iyi bir şey.

Sıkça Sorulan Sorular

Is Cloudflare Bedava?

Cloudflare bant genişliği sınırlaması olmaksızın CDN hizmetinin ücretsiz bir katmanını sunar. Ayrıca temel bot koruması gibi çeşitli hizmetleri de içerir. HTTP/2, ücretsiz SSL, ve dahası. Bununla birlikte, bazı özelliklerin sınırları vardır, diğerleri için ödeme yapılması gerekecektir.

Nedir Cloudflare Köşe?

Cloudflare Edge, içerik dağıtımı için kullandıkları kavramı ifade eder. Bu, verileri teslimat noktasına ("Uç") mümkün olduğunca yaklaştırmayı gerektirir. Sonuç, daha düşük gidiş-dönüş süresi ve web siteleri için bant genişliğinden tasarruf edilmesidir.

CDN nedir

İçerik Dağıtım Ağı, verileri farklı konumlarda depolamak için birden çok bağlantılı sunucunun kullanılmasıdır. Bu, web sitelerinin dosyalarına daha hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmet etmesine yardımcı olur, böylece ziyaretçilerin kullanıcı deneyimini geliştirir.

hangi şirketler kullanıyor Cloudflare?

Cloudflare tüm web sitelerinin yaklaşık %13'üne güç sağlar şu anda var. Kullanıcı listesi kapsamlı olsa da, Roche gibi birkaç büyük marka ismi içeriyor. ZenDesk, Mozilla, UpWork, 9GAG, US Xpress ve daha fazlası.

alternatifler var mı Cloudflare?

Bugün çok az sayıda CND sağlayıcısı var. Bunlar arasında Akamai, StackPath ve Sucuri sayılabilir. Her biri genellikle kendi pazarlama yolunu takip eder ve belirli bir tüketici segmentine bakar. Örneğin Akamai ultra yüksek trafik segmentinde daha fazla yer alıyor.

Is Cloudflare tek Ücretsiz CDN sağlayıcısı mı?

Hayır. Başka ücretsiz CDN servis sağlayıcıları da vardır. Böyle bir örnek, ücretsiz hizmet katmanına (bir yıl boyunca) sahip Amazon Cloudfront'tur. Bununla birlikte, diğer birçok ücretsiz hizmet sağlayıcısının genellikle daha fazla sınırlama getirdiğini belirtmek gerekir.

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading