Ana Sayfa / mal / Güvenlik / Farkında Olmanız Gereken 6 Yaygın PayPal Dolandırıcılığı (Ve Onlardan Nasıl Kaçının)

Farkında Olmanız Gereken 6 Yaygın PayPal Dolandırıcılığı (Ve Onlardan Nasıl Kaçının)

PayPal uygun bir yol oldu çevrimiçi para transferi 1998'den beri ve sadece büyümeye devam ediyor. Şirketin geliri 3.5'da 2010 milyar dolardan 25.8'de 2021 milyar doların üzerine çıktı. Bu, PayPal'ı önde gelen bir dijital ödeme süreci yapıyor.ssor dünya çapında. Ancak tüm bu popülerlikle, bazı dolandırıcılıklar görmeniz kaçınılmazdır.

Dolandırıcılıklar İnternet'in her yerinde, özellikle dijital işlemlerin işlendiği yerlerde. PayPal bu yerlerden biridir ve kullanıcılarını korumak için aktif önlemler alırken, karşılaşabileceğiniz dolandırıcılıkların farkında olmak yine de önemlidir.

1. PayPal'da Gelişmiş Ücret Dolandırıcılığı

Dolandırıcılar, hacklenmiş PayPal hesaplarını İnternet'ten kolayca satın alabilir.
Dolandırıcılar, hacklenmiş PayPal hesaplarını İnternet'ten kolayca satın alabilir.

Gelişmiş ücret dolandırıcılığı, birinin gerçekmiş gibi davrandığı popüler bir dolandırıcılıktır. bir şey satmak. Gibi hemen hemen her platformda bir ürün veya hizmet olabilir. eBay. Buradaki sorun, satıcının ürünü göndermeden önce bunları kısmen veya tamamen ödemenizi sağlamaya çalışabilmesidir.

Genellikle, bunun gibi dolandırıcılık için seçilen ödeme platformu PayPal olur. Avans ücretini gönderdikten sonra, satıcı paranızla birlikte ortadan kaybolacaktır. 

Dolandırıcılar, insanların güvenme eğiliminde olduğu saygın bir platform olduğu için PayPal'ı kullanmayı sever. Sorun şu ki, çevrimiçi bankacılık hesaplarından çok daha fazla güvenliği ihlal edilmiş PayPal hesabı var. Siber suçlular aktif olarak hacklenmiş PayPal hesaplarını sat dolar kuruşları için.

Gelişmiş Ücret Dolandırıcılığının İşaretleri

  • Gerçek olamayacak kadar iyi görünen ürün fiyatları.
  • Genellikle ödeme aracı olarak PayPal'ı kullanır.
  • Öğeler gönderilmeden önce ödeme talepleri.

Bir Gelişmiş Ücret Dolandırıcılığı tespit ederseniz ne yapmalısınız?

Birinin bir şey satıyormuş gibi davranarak ve satış tamamlanmadan ücret talep ederek sizi para göndermeye çalıştığını düşünüyorsanız, satıcıyı şikayet edin ve herhangi bir ödeme göndermeyin. 

2. Gönderi Adresi Dolandırıcılığı

Satıcı olarak, teslimat adresinin sipariş girişinizdeki adresle eşleştiğinden emin olmanız gerekir.
Satıcı olarak, teslimat adresinin sipariş girişinizdeki adresle aynı olduğundan emin olmalısınız.

Gönderim adresi dolandırıcılığı, çevrimiçi satıcıları etkileyen bir şeydir. Dolandırıcılar, PayPal'ı kendilerine geri ödeme yapmaları için "kandırmak" için uyarladılar. Süreç, sonunda bazı çalışmaları içerir, ancak işler yolunda giderse, gönderdiğiniz ürünü ve paralarını PayPal'dan geri alırlar.

Gönderi Adresi Dolandırıcılığı Nasıl Çalışır?

  • Alıcı, sahte veya geçersiz bir adres sağlar.
  • Kargo firması teslimat yapamadığı için alıcı ile iletişime geçiyor.
  • Alıcı daha sonra doğru bir gönderim adresi sağlar.
  • Bu arada alıcı, teslim alınmayan bir ürün nedeniyle PayPal'dan para iadesi talep eder.

Bu dolandırıcılık, satıcı korumasındaki bir PayPal politikası boşluğu nedeniyle çalışır. Yalnızca sistemlerindeki orijinal gönderim adresini kapsar. Alıcı kargo şirketi ile kargo adresini değiştirdiği için paranızı kaybedersiniz.

Gönderi Adresi Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

Çevrimiçi bir ürün satın alıyorsanız ve bir yabancıdan gelen teklifi kabul ediyorsanız, gönderim etiketinizdeki adresin siparişinizi verirken girdiğiniz adresle aynı olduğundan emin olun. Paketinizde görünenden farklı adresler talep eden satıcılardan gelen teklifleri kabul etmemeniz de önemlidir.

Nakliye şirketinizden gelen iletişimlere her zaman göz kulak olun. Bazıları, nakliye siparişlerinde yapılan küçük değişiklikler hakkında sessiz bildirimler içerebilir.

3. PayPal Fazla Ödeme Dolandırıcılığı

Fazla Ödeme Dolandırıcılığı, bir alıcının bir ürün veya hizmet için üzerinde anlaşılan fiyattan daha fazlasını ödediği bir hiledir. Örneğin, 10$'lık bir ürün satıyorsunuz ve alıcı size 20$ gönderiyor. Bu gerçekleştiğinde, alıcı sizden 10 dolarlık farkı başka bir hesap aracılığıyla kendisine iade etmenizi isteyecektir.

Fazla Ödeme Dolandırıcılığı Nasıl Çalışır?

  • Size ilk para transferi gerçekleşir.
  • Fazlalığı iade ettiğinizde, dolandırıcı PayPal'a orijinal işlemin bir hata olduğunu söyler (ironik olarak, hesabın saldırıya uğradığını).
  • PayPal paralarını iade eder ve her iki tarafta da kaybedersiniz.

Fazla Ödeme Dolandırıcılığı Nasıl Önlenir

Göze çarpan bir kusuru olduğu için fazla ödeme dolandırıcılığından kaçınmak genellikle kolaydır. Satıcıların PayPal ödeme sistemini kullanmamasını gerektirir. Ödeme sistemini kullanırken, fazla ödeme yapılamaz.

Doğrudan ödemeleri kabul etmekte ısrar ediyorsanız, kısmi geri ödemeleri işlemeyin. Bunun yerine, sipariş iptallerinde ve tüm geri ödemelerin yalnızca kaynak hesaplara yapılmasında ısrar edin. Alıcılar daha sonra satın alma işlemini tekrarlayabilir ve doğru fiyatı ödeyebilir.

4. PayPal Kullanan Kimlik Avı E-postaları

Web sitelerini her zaman e-posta bağlantıları aracılığıyla değil doğrudan ziyaret edin.
Web sitelerini her zaman e-posta bağlantıları aracılığıyla değil doğrudan ziyaret edin.

Phishing birinin kişisel bilgilerinizi vermeniz için sizi kandırmaya çalıştığı bir dolandırıcılıktır. Dolandırıcılar bunu çeşitli yöntemlerle deneyebilir, ancak en yaygın olanı e-posta yoluyladır. Sahte PayPal e-postaları yaygındır çünkü tüketiciler genellikle markaya aşinadır ve bir güven algısı vardır.

PayPal Kimlik Avı E-posta Dolandırıcılığı Nasıl Çalışır?

  • PayPal'dan geldiğini iddia eden bir e-posta alırsınız.
  • E-posta içeriği, bir bağlantıyı tıklamanızı sağlamaya çalışır.
  • Tıklama sizi sahte bir PayPal web sitesine yönlendirir.
  • Web sitesi, oturum açma adı ve parola gibi sağlanan tüm bilgileri toplar.
  • Bilgisayar korsanları daha sonra PayPal hesabınıza erişmek için bilgileri kullanabilir.

Kimlik Avı PayPal Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

Günümüzde kimlik avı web siteleri giderek daha iyi tasarlandığından, bu tür bir dolandırıcılığı tespit etmek zor olabilir. Belirli şeyler aramadığınız sürece, orijinal web sitelerinden sahte olduğunu söylemek zor olabilir. Mümkünse, e-postadaki bağlantılara tıklamaktan kaçının ve PayPal web sitesini doğrudan web tarayıcınızda açın.

Doğru yerde olduğunuzdan emin olmak için bir tıklama kullanmak zorunda kalırsanız, her zaman tarayıcınızın adres çubuğundaki URL'yi kontrol edin. Küçük hatalar için keskin bir göz atın. Örneğin, bir dolandırıcı www.paypal.com yerine www.pyapal.com adresini kullanabilir.

5. PayPal'da Sahte Yardım Kuruluşları Dolandırıcılığı

PayPal'ı bir fon transferi ağ geçidi olarak kullanan sosyal medyadaki sahte hayır kurumlarına örnekler.
PayPal'ı bir fon transferi ağ geçidi olarak kullanan sosyal medyadaki sahte hayır kurumlarına örnekler.

Bir hayır kurumuna bağış yapmayı düşünüyorsanız, sahte hayır kurumlarını nasıl tespit edeceğinizi bilmek çok önemlidir. PayPal, kolaylık ve güvenlik sunduğu için çevrimiçi bağışlar için en popüler ödeme yöntemlerinden biridir. Ancak, bazı riskler birssointernet üzerinden para vermekle ilişkilendirilmiştir.

PayPal yardım dolandırıcılığı genellikle başka yerlerde olur ve PayPal'ı bir para transferi aracı olarak kullanır. PayPal, herkesin bir "Bağış Yap" düğmesi aracılığıyla hesapları aracılığıyla bağış kabul etmesini kolaylaştırır.

PayPal Yardım Kuruluşu Dolandırıcılığı Nasıl Çalışır?

  • Dolandırıcılar, potansiyel kurbanlara e-posta, SMS, anlık mesaj vb. dahil olmak üzere çeşitli yollarla yaklaşır.
  • Bir hayır işi (veya bazen bir yatırım konuşması) yaparlar.
  • Kurbanlar, PayPal aracılığıyla, genellikle saldırıya uğramış bir hesaba bağış yapar.
  • Dolandırıcılar parayı çeker ve sonra ortadan kaybolur.

Hayır Kurumu Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

Daima bağış yaptığınız hayır kurumunun meşru olduğundan emin olun. Çoğu ülke, tanınmış hayır kurumlarının halka açık bir listesini tutar. Listeyi kontrol edin ve yardım kuruluşunun web sitesinde resmi olarak onaylanmış kanallar aracılığıyla bağış yapın.

6. Hacklenmiş Hesaplar

Doğrudan bir dolandırıcılık olmasa da, PayPal'da saldırıya uğramış hesaplar yaygındır. Bir bilgisayar korsanı PayPal hesabınıza erişirse, dolandırıcılık yapmak için kullanabilir. Banka hesabınızdan yetkisiz çekimler yapabilir ve bunları kendi hesaplarına aktarabilirler. 

Ayrıca, paranızı eBay'de veya diğer web sitelerinde de kullanabilirler. Ekstrenizde yetkisiz bir satın alma görürseniz, hemen satıcıyla iletişime geçin ve para iadesi talep edin; aksi takdirde, dolandırıcılık faaliyetleri yoluyla para kaybetmekten sorumlu tutulamazlar.

Daha da kötüsü, bilgisayar korsanları hesabınızı "para katırı” diğer kullanıcılardan dolandırdıkları fonları kanalize etmelerine yardımcı olmak için. 

PayPal Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

PayPal'da güvende olmak genellikle siber uzayda başka herhangi bir yerde güvende olmaya benzer. Bu, uyanık kalmanız ve çevrimiçi yaptığınız her şeyde ihtiyatlı güvenlik önlemlerini uyguladığınızdan emin olmanız anlamına gelir. PayPal dolandırıcılığından kaçınmak için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

Hesabınızı Güvende Tutun 

Parolanızı paylaşmayın ve söyledikleri kişi olduklarından emin olmadığınız sürece kimseye vermeyin. Birisi başka biri olduğunu iddia ederse (PayPal çalışanı veya aile üyesi gibi) ve şifrenizi isterse, şifrenizi onlara vermeyin!

Ön Ödeme Göndermeyin

Yasal bir yerden satın almadıkça eTicaret web sitesi, bir ürünü almadan önce asla kişisel satıcılara önceden para göndermeyin. Ödemeyi göndermeden önce satıcının adresini ve telefon numarasını ve ayrıca eBay'de veya başka bir yerde çevrimiçi puanını kontrol edin. Bir şey gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen doğrudur!

E-posta Bağlantılarına Dikkat Edin

E-posta bağlantıları, sizi nereye yönlendirdiklerini genellikle fark etmediğiniz için her zaman tehlikelidir. Pek çoğu, örneğin resmi PayPal web sitesine gönderildiğini varsayar. Mümkünse, web sitesi adresini tarayıcınıza manuel olarak girin.

PayPal Dolandırıcılığıyla Nasıl Başa Çıkılır?

PayPal'ın dolandırıcılığı ve dolandırıcılığı bildirmenin birkaç yolu vardır. İlk adım, her zaman bir dolandırıcılık işlemiyle ilgili bir anlaşmazlık açmak ve Çözüm Merkezi aracılığıyla sorunu çözmek için PayPal ile birlikte çalışmaktır. Bunun dışında, daha proaktif araçlar da mevcuttur.

Örneğin, onlara e-postanın bir kopyasını göndererek olası kimlik avı e-postalarını bildirebilirsiniz. [e-posta korumalı], ve işin geri kalanını onlar yapacak.

PayPal ile Hemen İletişime Geçin

PayPal dolandırıcılığının kurbanı olduğunuzu düşünüyorsanız, hemen PayPal ile iletişime geçmeniz gerekir.

Onları sorun hakkında mümkün olan en kısa sürede uyarmalısınız; işlem geçmişinizi ortaya çıkarmaya ve daha fazla araştırma yapmak için sizinle birlikte çalışmaya yardımcı olacaklardır.

ayrıca şikayette bulunabilirsiniz Federal Ticaret Komisyonu (FTC). FTC'nin, tüketicilerin dolandırıcılık veya diğer yasa dışı faaliyet türlerini bildirerek gelecekteki durumlarda tekrar olmasını önlemeye yardımcı olan bir Tüketici Nöbetçi Ağı vardır. 

Bazı durumlarda, bir polis raporu da gerekli olabilir. 

Sonuç

PayPal dolandırıcılığı yaygındır ve hem alıcıları hem de satıcıları hedef alır. Ne yazık ki, bu dolandırıcılık yoluyla kaybedilen fonların çoğu tamamen ihmalden kaynaklanmaktadır. Özellikle para veya kişisel bilgiler söz konusu olduğunda, çevrimiçi olarak ne yaptığınıza dikkat edin.

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Madde Jason Chow

Continue Reading