Ana Sayfa / mal / Web Barındırma Kılavuzları / VPS Hosting Rehberi

VPS Barındırma Nedir? Sanal Özel Sunucu Açıklaması

Web sitesi barındırma söz konusu olduğunda, birçok farklı seçenek mevcuttur. Her birinin, özellik ve fiyat noktalarında farklılık gösteren kendi değerleri vardır. Bugün Sanal Özel Sunucu (VPS) barındırmaya daha yakından bakacağız.

VPS hosting, web varlıklarınızı bağımsız bir adanmış sunucu gibi görünecek ve hissedilecek şekilde yapılandırılmış bir alanda depolamanıza olanak tanır.

VPS Hosting Nedir?

VPS, Sanal Özel Sunucu anlamına gelir. Bir VPS, bir sunucuda, tüm sunucunun kendisinin özelliklerine sahip silolu bir alandır. Bir Sanal Özel Sunucu Barındırmanın kendi OperaSistem (OS), uygulamalar, kaynaklar ve yapılandırmalar. Tüm bunlar tek bir güçlü sunucuda bulunur. Her sunucunun üzerinde birden fazla VPS hesabı olabilir.

Ayrıca - En iyi VPS barındırma seçimlerimize bakın



Bir VPS barındırma mı arıyorsunuz?
ScalaHosting VPS planları, turbo hızlı NVMe SSD depolama, sorunsuz yönetilen destek ve her zaman para iade garantisi sunar. Giriş planı şimdi %36 indirimli ve aylık 29.95$'dan başlıyor – Fiyatlandırmayı Karşılaştırın ve Hemen Sipariş Verin


VPS Hosting Nasıl Çalışır?

Adından da anlaşılacağı gibi, VPS barındırmanın tüm önceliği sanallaştırma etrafında dönüyor. Bu teknoloji ile sunucuların tamamı 'ayrılmak've farklı kişilere tahsis edildi.

Sanal sunucular tek bir fiziksel sunucuyu paylaşır, ancak her biri kendi alanlarını sanki tamamen kendilerine aitmiş gibi kurup yapılandırabilmenin avantajlarından yararlanır. Bu, onlara özel bir sunucunun maliyetinin çok altında bir gizlilik unsuruyla birlikte yüksek derecede esneklik sağlar.

Sanallaştırma teknolojisi, sunucuyu bir bütün olarak değerlendirir ve ardından kaynakları, bu hesap sahiplerinin ödediği paraya göre farklı hesaplar arasında paylaştırır.

Örneğin, sunucunun 128 GB RAM'i varsa, bunu 2 veya daha fazla parçaya bölebilir.

Daha sonra her hesap sahibine, barındırma sözleşmelerinde belirtilen miktarda RAM atanır. Her hesaba tahsis edilen kaynaklar yalnızca bu hesap içindir ve diğer hesaplar daha fazla gereksinim duysa veya kullansa bile bunlardan yararlanılmaz.

VPS hosting nedir? Paylaşılan ve VPS barındırma arasındaki en büyük fark, sunucu kaynaklarının nasıl paylaşıldığıdır. Her VPS dilimine ayrılmış sunucu kaynakları (RAM ve CPU gücü gibi) ayrıldığını unutmayın.
Paylaşılan ve VPS barındırma arasındaki en büyük fark, sunucu kaynaklarının nasıl paylaşıldığıdır.

VPS Barındırma Kullanımı

Bir kullanıcı açısından, bir web sitesini bir VPS sunucusunda barındırmak şu anlama gelir:

  • Garantili kaynaklar - Bellek, İşlem süresi, depolama vb. Asla paylaşılmaz.
  • Daha iyi site güvenliği – Web site(ler)iniz izole bir ortamda barındırılacaktır. Komşunuzun hesabına istenmeyen bir şey olursa, bu sizi etkilemeyecektir; Ve
  • Yüksek derecede çeviklik - Kök erişimi, işletim sistemi seçimi ve daha fazlası gibi sunucu düzeyinde yönetim güçleri elde edersiniz.

VPS Web Hosting'in Avantajları

VPS hosting, fiyat, performans, güvenlik, satın alınabilirlik ve mahremiyetin mükemmel dengesidir. Hizmetleri kullanarak alacağınız muhteşem avantajlardan bazıları;

  1. Paylaşılan hizmet maliyeti
  2. Hızlı sunucu kurulumu
  3. Daha fazla kontrol ile daha iyi sunucu erişimi
  4. Özel ortam
  5. Özel bir sunucuyla benzer düzeyde hizmet
  6. Daha iyi uzun vadeli kullanım için ölçeklenebilirlik

VPS'yi Paylaşılan ve Özel Sunucu Barındırma ile Karşılaştırma

Paylaşılan, VPS ve özel barındırma söz konusu olduğunda, çok sayıda seçenek nedeniyle bazılarının kafası biraz karışabilir. Temel farklılıkları daha iyi anlamak için kısa bir analiz ve karşılaştırma yapalım.

Paylaşımlı Sunucu Barındırma

Paylaşılan barındırma, bir çok arkadaşınızla bir odada yaşıyormuşsunuz gibidir. Bu, aynı odaya sığmanız ve uygun fiyatlı olduğu için birkaç şeyin maliyetini bölmeniz gerektiği anlamına gelir.

Bununla birlikte, aynı alanı paylaşan birkaç kişinin olması, bir dereceye kadar verme ve alma gerektiği anlamına gelir. Kaynakların paylaşılması gerekir (örn. Bir tuvalet kullanmak için dönen 5 kişi).

Aynı zamanda bir arkadaşı etkileyen şeyin sizi de etkileyebileceği anlamına gelir. Bu alanı paylaşan insanlardan biri grip olmuşsa, size de bulaşabilir. O odadaki her şey hepiniz arasında paylaşılacak (kulağa biraz hijyenik değil, değil mi?).

kullanmayı tercih eden birçok web sitesi sahibi var. Paylaşılan barındırma hizmetleri basit bir nedenden dolayı ucuz. Barındırma hizmeti sağlayıcıları, sunucu bakımını üstlenir, bu nedenle web sahiplerinin yalnızca oluşturmaya ve geliştirmeye odaklanması gerekir. operasitelerini ziyaret edin.

Paylaşılan kaynaklara sahip olmak bazen öngörülemeyen durumlara sahip olabilir. Örneğin, bir web sitesi çok meşgul olursa ve çok fazla kaynak tüketirse, web siteniz beklemede kalabilir. Bu, sizin hatanız olmaksızın sitenizin performansını etkileyecektir. Tek çözüm umudunuz, kaynak domuzunun kullandığı kaynakları serbest bırakması veya web sunucunuzun müdahale etmesidir.

Paylaşılan Barındırma Sağlayıcıları Örneği

İşte test ettiğimiz ve önerdiğimiz bazı paylaşılan barındırma sağlayıcıları: Hostinger, InterserverGreenGeeks. İncelemelerimize göz atabilirsiniz okuyun, okuyun, ve okuyun.

Sanal Özel Sunucu Barındırma

Sanal Sunucu Barındırma Ortamı

VPS barındırma, bir apartman kompleksinde yaşıyormuşsunuz gibidir. Bu, başka insanların aynı binada yaşadığı, ancak sizin kendi güvenli daireniz olduğu anlamına gelir. Ortak bir alanda yaşamaya kıyasla daha fazla alana ve kesinlikle daha az kısıtlamaya sahip olabilirsiniz. Demek ki komşunuz yaramazlık yapıyorsa bu sizin değil bina sahibinin sorunudur.

Benzer şekilde, VPS durumunda, aynı sunucuyu kullanan ancak birbirlerinden izole edilen birkaç kullanıcı vardır. Bu, hiç kimsenin bir başkasının ne kadar kaynak kullandığından etkilenmeyeceği anlamına gelir.

Ödün vermeden ihtiyacınız olan hızı ve güvenliği elde edersiniz. Neredeyse mükemmel bir senaryodur, çünkü özel bir sunucunun avantajlarından faydalanırsınız, ancak yine de bir şekilde hizmetlerin maliyetini paylaşırsınız.

VPS Barındırma Sağlayıcıları Örneği

InMotion Hosting, ScalaHosting, TMD Hosting

Özel Sunucu Barındırma

Özel sunucu barındırma bir evin sahibi olmak gibidir. Mülkünüzün içinde istediğiniz yere taşınmakta özgürsünüz. ancak, pahalı olabilecek ipotek ve faturaları ödemek zorunda kalacaksınız.

Benzer şekilde, gerçek bir adanmış sunucuda, başkasıyla paylaşılmayan sunucunun tamamı için ödeme yaparsınız. Tüm hizmetler üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Ne yazık ki, aynı zamanda en pahalı hosting seçeneğidir ve yönetmek için bazı teknik uzmanlığa ihtiyaç duyar.

Genellikle belirli gereksinimleri olan web siteleri olan kişiler tarafından kullanılır. Bu, yüksek düzeyde web trafiğini veya artan güvenlik gereksinimlerini işleme yeteneğini içerebilir.

Özel Barındırma Sağlayıcıları Örneği

A2 Hosting, Altus Host, HostPapa

VPS Hosting'e Geçiş Hakkı Ne Zaman?

VPS'yi belirli web siteleri için en iyi seçenek yapan bir dizi faktör vardır. Genel olarak, şu durumlarda paylaşılan bir web barındırıcısından VPS'ye yükseltme zamanı ...

1. Daha Fazla Sunucu Hızına İhtiyacınız Var

KnownHost hız özelliği
Örnek: Bazı Managed VPS barındırma servislerinde ekstra hız özellikleri bulunur. KnownHost VPS (resme bakın) kullanıcılar web barındırma programlarını yerleşik LiteSpeed ​​(+ $ 20 / mo) ve LS Cache (+ $ 6 / mo) ile makul bir ücret karşılığında optimize edebilirler.

Web sitenize daha fazla içerik eklediğinizde, hızı muhtemelen bir süre sonra yavaşlayacaktır. Bu, özellikle yoğun veritabanı kullanan web siteleri için geçerlidir. operationlar (gibi WordPress!).

Giderek daha uzun işlem süreleri fark ederseniz, bir yükseltmeyi düşünmenin zamanı gelmiştir. barındırma türü veya planı.

Dahası, çoğu web sitesi görecek zamanla artan trafik. Popüler web siteleri, sizin için harika olan çok daha yüksek trafik oranları anlamına gelir. Ancak bu, mevcut planlarınızın büyük olasılıkla bu trafik hacmini yönetemeyeceği anlamına gelir. VPS hosting'e yükseltme, bu noktada sizin için bir sonraki mantıklı adımdır.

2. Mevcut Hosting Performansınız Düşüyor

Hostpapa vps özellikleri
Örnek: VPS barındırma kullanıcıları, web siteleri için özel sunucu kaynakları alır. HostPapa VPS Barındırma (resme bakın), HostPapa VPS Plus kullanıcılarına 1.5 GB RAM ve 4 çekirdekli CPU garanti edilir.

Sürekli elde 503 sunucusu hataları büyük olasılıkla, web sitenizin hizmetlerinin ziyaretçilerinize ve müşterilerinize zamanında sunulmadığı anlamına gelir. Bu genellikle bellek gibi kaynakların eksikliğinden kaynaklanır. Sık sık gerçekleşirse, site ziyaretçileriniz gelmeyi bırakabilir, bu nedenle yine VPS barındırmaya geçme zamanı gelmiş olabilir.

3. Artan Güvenlik Kaygılarınız Var

A2 Hosting VPS planındaki güvenlik özellikleri
Örnek: A2 Yönetilen VPS Barındırma kötü niyetli bilgisayar korsanlarına ve güvenlik tehditlerine karşı proaktif koruma sunar (özellikler arasında KernelCare, DDoS koruması, çift barındırma güvenlik duvarı ve rutin virüs taraması bulunur).

Orada barındırılan başka bir siteye karşı çoklu saldırılarla karşılaşan bir sunucuya girecek kadar şanssızsanız, işler zorlaşabilir.

Bu senaryoda, güvenmeniz gerekecek ev sahibinin iyi dilekleri durumu yönetmek; veya alternatif olarak, VPS barındırmaya geçin ve durumdan tamamen kaçının.

4. Özel OperaSistem İhtiyaçlarını Belirleme

interserver vps operating sistemi
Örnek: InterServer Yönetilen VPS Barındırma teklifler 16 operasistem seçenekleri; Debian, CentOS, Ubuntu, Gentoo, Open Wall, Fedora ve Slackware dahil.

Tam kök erişimi ile (genellikle yönetilmeyen VPS barındırma planlarıyla birlikte gelir), barındırma deneyiminizi optimize etmek için ihtiyacınız olan herhangi bir yazılımı yükleyebilir ve özelleştirebilirsiniz. Bu özel bir işletim sistemi kurmanız gerektiğinde esneklik özellikle değerlidir.

VPS Host Satın Alma

Scala Yönetilen VPS Barındırma, 9.95 CPU Çekirdeği, 1 GB RAM ve 2 GB SSD depolama ile ayda yalnızca 20 ABD dolarından başlar. ayrıca tercih edebilirsiniz Digital Ocean veya aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla sunucu konumuna sahip olmak için Amazon AWS altyapısı – Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Harika bir VPS barındırma, kullanıcılara genellikle uygun fiyatla mükemmel performans dengesi sağlar - yüksek hızlar, güçlü çalışma süresi, güvenilir müşteri desteği ve yeterli kaynaklar.

Genellikle yüksek trafik hacmine sahip siteler için mükemmel bir seçenektir.

Bizim üstümüzde En iyi VPS Hosting listesi oturmak InMotion Hosting ve ScalaHosting.

Temel planında, InMotion tek bir işlem sunarsso4 GB bellek ve 75 TB'lık bir veri bant genişliği hattına güzel bir şekilde oturan 4 GB'lık cömert bir depolama ile birlikte - tümü ayda 22.99 ABD doları gibi düşük bir fiyata. ScalaHosting kendi SPanel WHCP'sini ve geniş sunucu konumu seçimlerini sunar. Temel plan, Scala'da ayda sadece 9.95 ABD Doları'ndan başlar - bu da paranızın tam karşılığını verir.

Hiç kendi başınıza bir bilgisayar kullandıysanız (evet, bu garip gelebilir, ancak bunun bir nedeni vardır) muhtemelen yönetilmeyen VPS barındırma kullanmanın nasıl bir şey olduğunu bileceksiniz. Her iki durumda da, sistemde çalışan tüm uygulamaların kurulumundan ve bakımından siz sorumlusunuz.

Yönetilmeyen VPS Barındırma Nedir?

Yönetilmeyen bir VPS ile barındırma sağlayıcınızın yalnızca iki sorumluluğu vardır; VPS'nizin çalıştığından ve ağa bağlı olduğundan emin olun. Hayal edebileceğiniz gibi, bu sizin işlemek için biraz teknik uzmanlık alabilir.

Yönetilen VPS Barındırma Nedir?

Yönetilen bir VPS ortamında, arkanıza yaslanın, rahatlayın ve sunucunuza ne yapmak istediğinizi bildirin. Endişelenmeniz gereken güvenlik sorunları ve halletmeniz gereken işleve özgü görevler yoktur. Ev sahibiniz sizin için her şeyi yönetecek ve ortaya çıkan sorunları çözecektir.

Ücretsiz VPS Nedir? 0$ VPS Barındırma İyi Bir Fırsat mı?

Instafree – Önerdiğimiz tek ücretsiz VPS – cPanel ile 10 GB depolama ve 100 GB bant genişliği sunar ve Softaculous Destek. Burada listelediğimiz diğer birkaç sağlayıcı artık mevcut değil veya bugünlerde 0 ABD Doları karşılığında VPS barındırma hizmeti sunmuyorlar.

Ücretsiz VPS barındırma aramak, dodo kuşu kadar zor olmayabilir, ancak bulduklarınız sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Çoğu ücretsiz VPS, ücretli olanlar kadar güçlü ve sağlam değildir.

Güvenlik, genellikle bir ücretsiz platform. Sitelerinizi spam içerikli / güncel olmayan / yönetilmeyen sitelerin yanında barındırdığınızı hayal edin - bu komşuların ne zaman olduğunu asla bilemezsiniz sorunlara neden olacak (VPS'de olsanız bile).

Müşteri desteği ve performans da öyle. Herhangi bir ücret ödemeden üst düzey destek ve birinci sınıf sunucu performansı isteyemezsiniz, değil mi?

Sonuç olarak, donanım, yazılım ve bant genişliğinin tümü paraya mal olur. Hizmet sağlayıcılar size tüm bunları ücretsiz olarak veriyorsa, başka bir yerden - büyük olasılıkla verilerinizden - para kazanmaları gerekir.

Ama yine de, bu VPS planları ÜCRETSİZ. Belirli web sahiplerinin gereksinimlerini karşılar - özellikle bir web uygulaması geliştiren kullanıcılar veya ücretli seçeneklere gitmeden önce VPS barındırma deneyimini yaşamak isteyen kullanıcılar için.

Sonuç olarak

Ortalama VPS, paylaşılan barındırmadan daha pahalıdır, ancak bu her zaman doğru değildir. VPS hesaplarının sunduğu ölçeklenebilirlik nedeniyle, fiyatlar çok değişebilir. Bir VPS ana bilgisayarına taşınmanız gerekip gerekmediğini düşünürken, bir VPS hesabını yönetip yönetemeyeceğinize odaklanmayı tercih ederim.

Yönetilenler de vardır, ancak gerekli teknik bilgi seviyesi normal paylaşılan barındırmadan farklıdır. Aşılamaz değil, ancak çabalarınız temel varlığınızı - web sitenizi yönetmek için daha iyi harcanmaz mı? Onun yerine VPS hesabınızı yönetmeyi öğrenmek için fazladan zaman harcamak ister misiniz?

Kapak tarafı ölçeklenebilirliktir. Bir kez asıldığınızda, VPS hosting kullanıcıları iki şekilde daha kolay zaman geçirirler:

  1. Büyütmek daha kolaydır ve birden fazla dilim vardır, bu nedenle bir web sitesi çalıştırma maliyeti yavaşça artırın ve
  2. Siteniz çok büyüdüğünde, özel bir sunucuya geçmeniz gerektiğinde size teknik bir avantaj sağlayacaktır.

VPS Barındırma hakkında SSS

VPS Hosting'i kullanmaya nasıl başlayabilirim?

Yönetilen VPS barındırma için - biniş süreci bugünlerde paylaşılan barındırmaya benzer - Etki alanınızı barındırma DNS'sine yönlendirecek ve kullanıcı dostu bir kontrol paneli aracılığıyla yöneteceksiniz. Kendi kendine yönetilen VPS için - (en azından) temel sunucu işletim sistemi ve bilgisayar ağı bilgisine ihtiyacınız olacak. Çoğu iyi VPS web sunucusu, VPS sunucunuzu nasıl yöneteceğiniz konusunda kapsamlı bilgi tabanı makaleleri sunacaktır. Kendi kendini yöneten VPS ortamında yeniyseniz bu, çevreye alışmak için ilk durağınız olmalıdır.

Cloud computing nedir?

Bulut bilişim, ağa bağlı birkaç bilgisayarın kaynaklarının bir araya toplandığı yerdir. Bu, ölçeklenebilirlik açısından diğer birçok web barındırma türünden çok daha fazla potansiyel sağlar.

VPS ve Bulut barındırma arasındaki fark nedir?

"Bulut" ve "VPS" terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır ancak her biri arasında belirgin farklılıklar vardır. Gerçek bulut barındırma sağlayıcıları (genellikle) IaaS çok sayıda bilgi işlem kaynağını bir araya getirdikleri için kapsamlı kaynaklar sunan oyuncular - Bu esneklik (veya ölçeklenebilirlik) nedeniyle, gerçek bulut barındırma temelde “sınırsızdır”. Öte yandan VPS, tek sunucularla sınırlıdır - bu nedenle ölçeklenebilirliğini sınırlar.

VPS hosting ne için kullanılır?

VPS hosting genellikle daha fazla miktarda trafik işlemesi gereken web siteleri içindir. Bu durumlarda, ana bilgisayar kaynak kullanılabilirliğini ve artırılmış güvenliği garanti edebilecektir.

VPS ne kadar barındırıyor?

VPS hosting genellikle paylaşılan barındırma daha pahalı ama özel bir sunucu daha az mal olacak. Fiyatlar genellikle gereken kaynak miktarına ve yönetilen hesaplar gibi diğer 6 aylıktan birkaç yüz dolara kadar değişen diğer özelliklere bağlı olarak belirlenir.

VPN vs VPS: Fark Nedir?

VPN ve VPS arasında pek bir benzerlik yoktur.

Bir VPN özel bir ağdır (ör. ExpressVPN ve NordVPN) çoğu kişinin internette güvenli ve gizli kalmak için kullandığı. Öte yandan bir VPS, özel bir sunucu gibi kullanabileceğiniz sanal bir sunucudur. web sitenizi barındırın veya kurulum gibi web ile ilgili diğer görevleri yönetin bulut Depolama, barındırma e-postası vb. İkisi sadece kısaltmalarda benzerdir.

İşte geliyor ama – Bu bölümü ekliyorum çünkü VPN kullan bir VPS sunucusuna bağlanmak ve onu yönetmek için. VPN, bağlantınızı gizli ve izlenemez tutar, böylece VPS'de kimsenin aksini bilmeden oturum açabilirsiniz.

Daha da önemlisi, ne zaman VPN kullanmak bağlantısı, cihazınıza gönderilen ve cihazınızdan gönderilen tüm veriler şifrelenir. Bu, şifreler gibi hassas bilgiler gönderiyorsanız, bir VPN hizmeti kullanmanızın önerildiği anlamına gelir.

Bizi iyi VPN sağlayıcıları sabit IP adresleri sunar ve neredeyse tüm İSS'ler çoğu müşteri için dinamik IP'leri kullandığından birçok kullanıcıya başka bir avantaj sağlar. Sabit bir IP'ye sahip bir VPN kullanarak, IP'nizin VPS'nize bağlanmasına izin vermek için yalnızca beyaz listeyi seçmeyi seçebilirsiniz. Bu güvenliği çok yüksek bir oranda artırır.

Ayrıca okuyun

Ayrıca bir web barındırıcısı arayanlar için eyleme geçirilebilir kılavuzlar ve faydalı barındırma incelemeleri yayınladık.

Yazarın fotoğrafı

Jerry Low Tarafından Hazırlandı

Continue Reading