Ana Sayfa / mal / eTicaret / İşinizi Çevrimiçi Olarak Büyütmek, Genişletmek ve Çıkmak için 13 İpucu

İşinizi Çevrimiçi Olarak Büyütmek, Genişletmek ve Çıkmak için 13 İpucu

İnsanların web sitelerine ve işletmelere bakışında genellikle bir kopukluk vardır. Fark ettiğim bir eğilim, web sitesini bir işletmenin ayrılabilir tek bir bileşeni olarak görmektir, aslında çok daha fazlasıdır.

En azından, bir web sitesi işinizin bir uzantısı olarak hareket etmeli ve çoğu fiziksel mağazanın kolayca erişemeyeceği bir müşteri tabanına ulaşmanıza yardımcı olmalıdır. Web sitesini iyi yönetirseniz, yalnızca fiziksel mağazanızı bir gelir kaynağı olarak ele geçirme potansiyeline sahip değil, aynı zamanda bunu yaparken genel maliyetinizi azaltın.

Tüm web sitesine kendi başına bir işletme olarak yaklaşmak, doğru yönde ilerlemenin iyi bir yoludur. Bugün size yaklaşımın nasıl işlediğine ve bunu yapmak için ne yapmanız gerektiğine dair kısa bir özet vereceğim.


Özel SEMrush Fırsatı
Şu anda web siteleri SEO ve içerik pazarlaması için SEMrush kullanan 1 milyondan fazla kişi var. Özel bağlantımızı kullanarak bir deneme için kaydolun ve 14 günlük deneme süresini uzatın (kredi kartı bilgisi gereklidir) > Buraya Tıkla

1. Kendi Alan Adınızla Çevrimiçi Varlığınızı Oluşturun

Web sitenizi mysaloon gibi ücretsiz bir alana yerleştirmek.wix.com, verebileceğiniz en kötü ticari karardır. Ücretsiz bir alan adında ticari web siteleri işleten kişiler kitabımda şu kategorilere giriyor:

  • bir acemi veya
  • bir cimri veya
  • gece gündüz çalışan bir dolandırıcı operaveya
  • yukarıdaki üçünün bir kombinasyonu.

… Ki onlardan bir şey almadan önce üç kez düşünürdüm.

Alan adları ucuz. Bir .com veya .net alan adı, yılda 10 ila 20 ABD Doları tutarındadır. Ücretsiz alan adları okul projeleri içindir, Kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve hobiler. İşletmenizi çevrimiçi olarak genişletiyorsanız, tüm yasal işlerin yapacağı şeyi yaptığınızdan emin olun - bir alan adı kayıt kuruluşuna gidin (örn. NameCheap) ve markanıza uygun bir alan adı satın alın.

alan adı fiyatları NameCheap (Nisan 2019'da çekilen ekran görüntüsü).
alan adı fiyatları NameCheap (Nisan 2019'da çekilen ekran görüntüsü).

2. Web Sitenizi Güvenilir Bir Web Sunucusunda Barındırın

Kendi alan adınıza sahip olmak denklemin yarısıdır. Diğer yarısı ise onu güvenilir bir sitede barındırmak. web barındırma.

Ziyaretçilerinizin size istedikleri zaman ulaşabilmeleri için web sitenizin 24 gün 7 saat erişilebilir olması gerekir. Yeni başlayanlar için, en az% 99.9 çalışma süresi garantisi ve iyi performans sunan bir web barındırma seçin. Halihazırda mevcut bir web sitesinde yayınlanmakta olanlar için, web sitenizin çalışma süresini düzenli olarak izleyin. Sık sık düşen barındırma sağlayıcılarına tolerans göstermeyin. Desteğe çok fazla gürültü yapın, böylece sizi kararlı bir sunucuya götürürler veya gerekirse başka bir barındırma şirketine geçerler.

Güvenilir bir web barındırma arıyorsanız, işte tavsiye ettiğim işletme barındırma listesi.

Şu anda okuduğunuz bu web sitesi şu anda barındırılmaktadır. Cloudways ve çalışma süresini geçmiş yıllarda yakından izliyorum. İşte geçmişte WebHostingSecretRevealed.net çalışma süresi kaydının bir ekran görüntüsü.

Cloudways Mayıs, Haziran, Temmuz 2021 için çalışma süresi
Cloudways Mayıs, Haziran, Temmuz 2021 için çalışma süresi

3. HTTPS'yi uygulayın

Ne kadar SSL çalışır.

HTTPS bağlantısı, bir kullanıcının bilgisayarı ile web siteniz arasında aktarılan tüm verileri şifreler. Kullanıcıların hassas verilerini (kredi kartı numaraları ve oturum açma kimlik bilgileri gibi) korur ve kullanıcılara bir güvenlik duygusu sunar (Google Chrome artık HTTPS'siz web sitelerini "güvenli değil" olarak etiketledi).

HTTPS'yi uygulamak için ihtiyacınız olan SSL sertifika. Paylaşılan SSL sertifika ücretsizdir ve genellikle çoğu barındırma şirketi tarafından sağlanır. Alternatif olarak bir ücretsiz SSL Let's Encrypt'ten web sitenize manuel olarak yükleyin. Çoğu küçük işletme için, ücretsiz paylaşılan SSL yeterli.

Özel SSL Sertifika, genellikle web sitenizde kullanıcı ödemelerini gerçekleştirirken önerilir. Üç tür adanmış vardır SSL sertifika – Etki Alanı Onaylı (DV), Kuruluş Doğrulamalı (OV) ve Genişletilmiş Doğrulamalı (EV). DV, en temel SSL sertifika, yılda yaklaşık 20 – 30 ABD Doları tutarındadır; OV ve EV için minimum maliyetler sırasıyla yaklaşık 60 $/yıl ve 150 $/yıl'dır.

Doğrulama türlerine rağmen, tüm sertifikalar aynı veri seviyelerine sahiptir. şifreleme. Tek fark, web sitesinin arkasındaki işletmenin kimliğinin güvencesidir.

4. Web Sitesi Hızını Optimize Edin

Sayfa yüklemesinde bir saniyelik bir gecikme, müşteri dönüşümlerinde% 7 kayba neden olabilir.
Sayfa yüklemesinde bir saniyelik bir gecikme, müşteri dönüşümlerinde% 7 kayba neden olabilir.

Web sitenizin hızı, hızlı bir şekilde yüklenmenin ötesinde bir web sitesi için ayrılmaz bir rol oynar. Örneğin Google, hızlı yüklenen web sitelerini yüklemeyenlerden daha yüksek sıralar. Ve Google'da üst sıralarda yer almak, web sitenizin daha fazla trafik ve daha fazla satış çekmesine kesinlikle yardımcı olacaktır.

Buna ek olarak, araştırmalar, web sitenizin yüklenmesi 40 saniyeden uzun sürerse, insanların% 3'ının web sitenizi terk edeceğini göstermiştir. Sitenizin hızını optimize etmediğiniz için işletmenizin% 40'ını kaybettiğinizi hayal edin. Bu bir çok potansiyel satış demektir!

Teknik ayrıntılara fazla girmeden yapabilecekleriniz aşağıdadır. web sitenizi hızlandırın.

Sunucu düzeyinde

  • Web sitenizi yeterli belleğe ve CPU gücüne sahip bir sunucuda barındırın
  • Gzip sıkıştırmasını etkinleştir
  • etkinleştirme HTTP/2
  • HTTP canlı tutmayı etkinleştir
  • Hızlı ve güvenilir bir DNS'ye geçin
  • Sunucu önbelleği için Nginx kullanın
  • Bir İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanın
  • Veritabanınızı düzenli olarak optimize edin

Web sitesi düzeyinde

  • Web sitenizi önbelleğe alın
  • Tarayıcı önbelleğinden yararlanmak için sona erme başlıkları ekleyin
  • Büyük boyutlu resimler kullanmaktan kaçının
  • Görsellerinizi sıkıştırın
  • üzerinde web sitenizi oluşturun PHP7
  • Kullanmak PHP hızlandırıcı
  • Başkalarının resimlerinizi sıcak bağlamasını önleyin
  • Web sitenizdeki tüm bozuk bağlantıları düzeltin
  • Javascript ve CSS dosyalarını küçültün

5. Web Sitesi Analitiğini İzleyin ve Hedefler Belirleyin

İşletmeniz, gelişmeye ve ilerlemeye devam etmek için hedefler belirler.

Aynı şey web sitesi hedefleriniz için de geçerlidir.

İlerlemeyi takip etmeye ve işinizi geliştirmeye çalışırken veriler çok önemlidir web sitesi performansı. Doğru verilerle, web sitenizde kullanıcı davranışına ve ihtiyaçlarına göre ince ayar yapabilirsiniz.

Bu, web analitik araçlarının aşağıdaki gibi olduğu yerdir. Google Analytics (GA) işe yarar. GA ücretsizdir, son derece güçlüdür ve dünya çapında bilinen tüm web sitelerinin% 40'ından fazlası tarafından kullanılıyor. GA'yı yüklemek ve web sitesi verilerinizi izlemeye başlamak için, bu Google belgesini oku.

Örnek - Ekran görüntüsü Google Analytics.
Örnek – Ekran görüntüsü Google Analytics.

Büyük miktarda veriyi deşifre etmek için Google Analytics sağlar, basit başlamanızı ve şu dört temel metriğe odaklanmanızı öneririm:

  1. Edinilen Oturumlar / Kullanıcılar: Sitenizin aldığı oturum / kullanıcı sayısını izlemek, büyümeyi ölçmenin bir yoludur. İdeal olarak, siteniz büyüdükçe daha fazla oturum almak istersiniz.
  2. Trafik Kanalları / Yönlendirmeler: Trafiğinizin nereden geldiğini anlayın ve çabalarınızı önemli platformlara odaklayın.
  3. Hemen Çıkma Oranı: Bu, içeriğinizin veya trafik kalitenizin ölçülmesine yardımcı olur ve size doğru içeriği mi yoksa yanlış kitleyi mi hedeflediğinizi söyler.
  4. Sayfada Geçirilen Ortalama Süre: Bir ziyaretçinin sitenizde ne kadar zaman geçirdiğini bilmek, sitenizin yapışkanlığını artırmanın yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.

Bu verileri göz önünde bulundurarak, işinizi büyütmenize yardımcı olacak belirli hedefleri keşfetmeye ve belirlemeye başlayabilirsiniz. Belirleyebileceğiniz bazı web sitesi hedefleri örnekleri şunlardır:

  • Edinilen oturumları / kullanıcıları% 25 artırın
  • Sayfada geçirilen ortalama süreyi% 5 artırın
  • Belirli trafik kanallarından gelen ziyaretleri% 20 artırın
  • Web sitesi hemen çıkma oranını% 10 azaltın

6. Site Ziyaretçilerinizi Mutlu Edin

Ziyaretçileriniz web sitenizde iyi bir deneyim yaşadığında mutlu olurlar. Mutlu olduklarında web sitenizde daha uzun süre kalmaları, içeriğinizi arkadaşlarıyla paylaşmaları ve sattığınız bir ürün/hizmet için para harcamaları daha olasıdır.

Ziyaretçilerimizi nasıl mutlu ederiz?

Web sitemizi ziyaretçilerimiz için daha mutlu bir yer haline getirmek için yapabileceğimiz sayısız şey var.

Birincisi - web sitenizin hızlı yüklendiğinden emin olun (4. maddeye bakın).

İkincisi, web sitenizi daha iyi UX için tasarlayın. Çevrimiçi bir ürün satıyorsanız, ödeme işleminizin kolay takip edildiğinden ve güvenli olduğundan emin olun. Tüm dikkat dağıtıcı unsurları kaldırın ve ödeme sırasında bir ilerleme göstergesi kullanın. Ayrıca, müşterilerinizin bir sonraki satın alma işlemleri için nakliye ve fatura bilgilerini kaydetmeyi düşünün.

AM+A'dan Aaron Marcus tarafından yürütülen bir rapor, bir web sitesi kullanıcı deneyimini (UX) iyileştirmenin daha sonra genel gelirinizi artıracağını gösteriyor. Marcus, birkaç şirket üzerinde bir vaka çalışması yaptı ve iyi UX ile sağlıklı işletme geliri arasında açık bir ilişki olduğunu gösterdi.

Kullanıcı deneyimi öğesi (kaynak).
Kullanıcı deneyimi unsuru (kaynak).

Örnek olay # 1

IBM'in Web varlığı, geleneksel olarak, farklı alt sitelerin gezinmesi zor bir labirentinden oluşuyordu, ancak yeniden tasarım, onu daha uyumlu ve kullanıcı dostu hale getirdi. IBM'e göre, büyük çaplı yeniden tasarım çabası kısa sürede karşılığını aldı. Şirket, Şubat 1999'daki yeniden lansmandan sonraki aylarda, Shop IBM çevrimiçi mağazasına gelen trafiğin% 120, satışların ise% 400 arttığını söyledi (kaynak).

Örnek olay # 2

Staples.com, çevrimiçi başarının ve artan pazar payının anahtarının e-ticaret sitesini olabildiğince kullanılabilir hale getirmek olduğunu belirledi. Staples.com, Web üzerinden ofis ürünlerine ve küçük işletme hizmetlerine göz atıp satın alırken kullanıcıların çalışma ortamlarını, karar destek ihtiyaçlarını ve eğilimlerini değerlendirmek için yüzlerce saat harcadı. Yöntemler arasında veri toplama, sezgisel değerlendirmeler ve kullanılabilirlik testi (kaynak).

ADA uyumluluğu nedir?

ADA veya Engelli Amerikalılar Yasası, engelli kişilere karşı ayrımcılık yapılmamasını sağlamak için oluşturulmuş bir düzenlemedir. ADA uyumluluğu, elektronik ve bilgi teknolojisini de kapsar.

Bu kullanıcılar her gün çevrimiçi olarak bir markayla etkileşim kurmalarını ve satın almalarını engelleyen engellerle karşılaşıyor. Bir görüntünün ne olduğunu anlamaktan arka plandaki metni okuyamamaya kadar, bazı müşteriler için çevrimiçi alışveriş yapmak neredeyse imkansız olabilir.

Hedef müşterilerinizin tümü aynı ürün veya hizmetlerle ilgilenebilir. Ancak bu, hepsinin benzer şekilde alışveriş yaptığı ve satın alma kararları verdiği anlamına gelmez. Herhangi bir hedef kitlenin büyük bir yüzdesi, görme, bilişsel ve işitme engelleri de dahil olmak üzere bir tür engel ile yaşıyor.

So web sitenizi ADA uyumlu hale getirme Karlılığınızı artırırken tüm müşteriler için daha kapsayıcı bir deneyim yaratmak istiyorsanız bu çok önemlidir. Sonuç olarak amacınız, engelli kullanıcıların ürününüz/hizmetiniz hakkında ihtiyaç duydukları bilgileri kolayca alabilmelerini sağlamaktır.

7. Web Sitenize Sosyal Kanıt Ekleyin

Örnek - Drift'in müşteri başarısı sayfasında gösterilen güçlü sosyal kanıt (kaynak).

Orijinal referanslar, sattığınız ürün veya hizmetler için güvenilirlik sağlar. Ve insanlar alışveriş yaparken çevrimiçi incelemelere güvenme eğilimindedir.
Yapabileceğiniz üç şey:

  1. Müşterilerinize anket gönderin. Yanıtları teşvik etmek için onlara bir kupon veya ücretsiz bir hediye göndermeyi düşünün.
  2. Müşterilerinizi geri bildirimlerini sosyal medya platformlarında paylaşmaya teşvik edin. Müşterilerin ürünlerinize verdiği tepkileri izlemek için hashtag kullanın.
  3. Ürünlerinizi blog yazarlarına veya sosyal medya etkileyicilerine gönderin veya ücretsiz deneme sunun ve ürünlerinizi / hizmetlerinizi incelemelerini sağlayın.

Bu geri bildirimleri ve incelemeleri web sitenize ekleyin.

“Hakkında Sayfanızdan” yararlanma

Etki "Hakkımızda" sayfası muhtemelen web sitenizde genellikle gözden kaçan en önemli ikinci sayfadır. Görüyorsunuz, etkili bir “Hakkımızda” sayfası, doğru yapıldığında bir “satış sayfası” işlevi görebilir.

Kullanıcılarla konuşan ve markanızı güvenilir ve ulaşılabilir kılan bir "Hakkımızda" sayfanız olduğunda, o kullanıcının sizinle iş yapma olasılığı daha yüksektir.

Peki "Hakkımızda" sayfasını iyi yapan nedir? Uymanız gereken katı kurallar yoktur, ancak yeni başlayanlar için aşağıdaki soruları cevaplamaları gerekir:

  • Kimsin?
  • Neden seni başkasına tercih etmeliler
  • Ne yaparsınız?
  • Ne zaman başladın?
  • Bunu nasıl yaptın?

Bu, başlamak için iyi bir temel oluşturmalıdır. Bundan sonra, sayfayı pazarınıza uyacak şekilde tasarlamakla ilgilidir. Yine, uyulması gereken zor kurallar yoktur ve tasarımınızı markanıza uyacak şekilde denemeye çalışabilirsiniz.

İşte iyi bir "Hakkımızda" sayfası örneği: Canva:

Ekran görüntüsü Canva Hakkımızda sayfası.

8. Daha Yüksek Arama Sıralaması (SEO) için Optimize Edin

Organik aramalar, bir işletme web sitesinin trafiğinin yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Hubspot ders çalışma.

Çevrimiçi deneyimlerin% 90'ından fazlası bir arama motoruyla başlar.

Web sitenizi daha yüksek arama sıralaması için optimize etmek - özellikle Google sıralaması artık bir seçenek değil.

Hakkında her şeyi kapsamak için SEO Bu makalede çok fazla bilgi olacağı için, yapmanız gereken en önemli üç şeye odaklanacağım.

İçerik / Amaç

Hedef kitlenizin amacına uygun faydalı içerik oluşturun. Ziyaretçileriniz, bir bilgi parçası elde etmek, bir ürünü karşılaştırmak veya satın almak için web sitenizde bir nedenden dolayıdır. Web siteniz, hedef kitlenizin amacına etkili ve verimli bir şekilde hizmet etmelidir, buna aşağıdakiler dahildir:

  • Ticari bir sayfa için harekete geçirici mesajları (CTA) temizleyin,
  • Adım adım prosedürleri gösteren numaralandırılmış liste,
  • Kolay web okumaları için net başlıklar,
  • Bilgileri net bir şekilde göstermek için anlaşılması kolay diyagramlar ve grafikler.

Giden / Gelen Bağlantılar

Bağlantılar, hem gelen hem de giden bağlantılar, arama motorlarının web sitelerini sıralamak için kullandığı temel faktörlerden biri olmuştur. İlgili güvenilir web sitelerinden doğal olarak bağlantılar alın; uygun olduğunda web sitenizden diğer güvenilir kaynaklara bağlantı verin.

Sayfa İçi SEO

İlgili anahtar kelimeleri sayfa başlığınıza ve alt başlıklarınıza ekleyin ( , ), tüm resimler için açıklayıcı alt metinler kullanın, arama motorlarının içeriğinizi anlamasına yardımcı olmak için şema işaretlemeyi kullanın, önemli sayfalarınıza sık sık bağlantı verin ve yinelenen içeriğe sahip sayfaları kaldırın veya birleştirin.

9. Sosyal Medya Ağlarında Var Olun

Yıl 2020, sosyal medyanın bir işletme pazarlama stratejisinde önemli bir rol oynadığını söylememe gerek yok.

Sosyal medyayı kullanan yaklaşık 4 aktif milyar kullanıcıyla, hedef kitlenizle alakalı platformlarda aktif bir sosyal medya varlığınız olması önemlidir.

Markanızı oluşturmak için sosyal medyayı kullanmanın faydaları inkar edilemez. Hesaba katıldığında Instagram kullanıcılarının% 60'ı platformda yeni ürünler keşfediyorSosyal medya, yeni ve hedefi yüksek potansiyel müşterilere ulaşmak için doğal bir yerdir.

Mevcut her sosyal medya platformunda bir hesabınız olmasını tercih edebilirsiniz, ancak temel demografik bilgilerinizin aktif olma eğiliminde olduğu yerlere odaklanmak çok daha akıllıca olacaktır.

Örneğin, daha genç kitleleri hedefliyorsanız, SnapChat ve Instagram gibi popüler platformlarda hesaplarınız olması gerekir. FaceBook, eski demografileri hedeflemek için harikadır, Linkedin ise öncelikle çalışan profesyonellere odaklanacaktır.

İşte doğru yapılmış bir sosyal medya örneği:

Lauren'ın sitesi, SaygılarımızlaLauren.com, sosyal medya sayfasıyla etkin bir şekilde bütünleşir.

Anne blog yazarı Lauren, ana sayfasından Instagram'da takipçileri oluşturmaya odaklanıyor - Instagram, Lauren için "tarz sahibi ebeveynlik" konusuna odaklanmak için doğru yer ve Instagram'daki baskın cinsiyet kadın.

10. Bir E-posta Listesi Oluşturun

E-posta pazarlama iş gelirinizi ve kârınızı artırmanın etkili bir yolu olabilir.

E-posta pazarlamasının tahmini yatırım getirisi (ROI)% 3,800'dür, bu da ortalama olarak e-posta pazarlamasına yatırılan her bir doların 38 ABD doları getiri sağladığı anlamına gelir. Sadece finansal bakış açısının yanı sıra, e-posta pazarlamasının aşağıdakiler gibi birçok yararlı yönü vardır:

  • Genişletilmiş Erişim: Web sitesi ziyaretçileri gelir ve gider, ancak bir kez gittiklerinde çoğu asla geri dönmez. Ziyaretçilerinizden e-posta bilgileri toplayarak, gelecekte onlara tekrar ulaşabileceksiniz. Bir e-posta listesi ile, aksi takdirde gözden kaçırabilecekleri değerli içeriğin tamamını listeye gönderirsiniz. Ayrıca, bazıları kendilerine gönderilen bilgilere dayanarak sitenize geri giden bağlantıları izlemeyi tercih ettiğinde de ek trafik kazanabilirsiniz.
  • Satışları Artırın: E-posta dönüşümlerinin hem sosyal hem de organik arama trafiğinden daha iyi performans gösterdiği gözlemlendi. Aslında istatistikler, e-posta için% 0.58'lik tıklama oranına (TO) kıyasla sosyal medyanın genel katılım oranının yalnızca% 3.71 olduğunu gösteriyor.
  • İnce Ayar Yapın Operadurumlar: E-posta ile pazarlama istatistiklere dayandığından, bu verileri toplamak ve analiz etmek mümkündür. Bu bilgiler daha sonra etkinliği artırmak için e-posta kampanyalarınızı daha da geliştirmek için kullanılabilir. Örneğin, kullanıcı tabanınızın beğenileri, hoşlanmadıkları ve ilgi alanlarını öğrenin ve onlara ilgili materyalleri gönderin.
"Unbounce'un e-posta listesi, yeni satın almalar için elimizdeki en büyük varlık." - Corey Dilley, Unbounce Pazarlama Müdürü (kaynak).

Ziyaretçi e-postalarını toplamak için

  • E-posta pazarlama kampanyanızı oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olacak bir e-posta pazarlama hizmetine kaydolun. İşte önerdiğimiz e-posta pazarlama hizmetlerinin bir listesi.
  • İçinde kullanıcılarınız için bir şeyler olduğundan emin olun - e-postaları karşılığında bilgi ürünleri, ücretsiz kuponlar ve en son ürün haberleri (onlar için yararlıdır) verin.
  • Mevcut web sitesi ziyaretçilerinizle bağlantı kurmak için Facebook yeniden pazarlama reklamları çalıştırın.
  • "halo bar" veya pop kullanınups e-posta aboneliklerini teşvik etmek için web sitesinde.

Aktif bir e-posta listesi tutmak için

  • Abonelerinizi farklı gruplara ayırınups böylece onlarla en alakalı belirli içeriği ayrı ayrı gönderebilirsiniz.
  • E-postalarınızda büyük bir değer sunun (örn. Yararlı içerik, ürün indirimi, vb.).
  • Onlara ad ve soyad ile hitap etmek gibi basit dokunuşlar, e-postalarınızı daha kişisel hale getirmeye yardımcı olabilir.
  • E-postalarınızı üç temel alanla zamanlayarak katılımınızı en üst düzeye çıkarın: Sabah, öğleden sonra veya akşam.
  • Okuyucuları mesajınızı açmaya ikna edecek konu satırları oluşturun. Yaratıcı olmaktan ve yeni bir şey denemekten korkmayın.

11. Kurallara ve Düzenlemelere Uyun

Tıpkı gerçek mekanda faaliyet gösteren bir işi yürütmek gibi, bir işletme gibi bir web sitesini yürütmek için de kurallar ve düzenlemeler vardır. Ve tıpkı bir işi yürütmek gibi, elinizin altında bir tür muhasebe olması gerekir.
Bu konulardan bazıları biraz karmaşık görünebilir, ancak bir işletme ve web sitesi sahibi olarak bunları bilmek ve anlamak sizin için kesinlikle önemlidir.

Muhasebenizi kontrol altında tutun

Bir çevrimiçi işletmede çoğu girişimcinin gözden kaçırma eğiliminde olduğu önemli bir husus, finanstır. Web siteniz ve işletmeniz büyümeye başladığında, sitenizin mali durumunun sağlıklı olduğundan emin olmak için hazırda iyi bir muhasebeci bulundurmak iyi bir fikirdir.

Muhasebe alanındaki en iyi uygulamalarla güncel olan bir çevrimiçi işletmeniz varsa, bu, işletmenizin finansal olarak büyümesine yardımcı olur ve muhtemelen size daha fazla genişleme fırsatı sunar.

Ama nereden başlıyorsunuz?

Hâlâ küçük bir işletme iseniz, zaman zaman tüm mali durumunuzu idare etmek için sözleşmeli olarak bir serbest muhasebeci tutmak en iyisidir. Daha büyük bir şey ve mali durumunuzu takip etmenize yardımcı olması için tam bir muhasebe kurumu kullanmanız gerekecek.

  • Aşağıdakiler gibi bir muhasebe yazılım paketini tercih edebilirsiniz: QuickBooks mali durumunuzu halletmek için. Bazı işlevler QuickBooks teklifler, şirket içi muhasebe uygulamalarını, bordro işlevlerini ve hatta fatura yönetimini içerir.
  • Sadece basit bir fatura hazırlamak istiyorsanız, ücretsiz fatura şablonları gibi bana fatura or Fatura Üreticisi.

Anlamak GDPR

GDPR için standlar Genel Veri Koruma Yönetmeliği. Temelde kişisel verilerin nasıl toplanacağını, kullanılacağını, korunacağını veya etkileşimde bulunulacağını belirleyen bir yasadır. Genel olarak AB'ye odaklanırken, AB merkezli olmayan tüm kuruluşları da etkileyebilir.

Yönetmeliğine uygun olmadığı tespit edilenler GDPR'nin gereksinimleri, bir şirketin yıllık küresel gelirinin %4'üne veya 20 milyon Euro'ya (hangisi daha büyükse) varan para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.

AB'de ikamet ediyorsanız veya AB içinde herhangi bir iş yapmayı düşünüyorsanız, web sitenizi yapmanız önerilir. GDPR uyumlu para cezasına çarptırılmamak için.

Feragatnamenin önemi & Gizlilik Politikası

AB yapımı ile GDPR Bir sorumluluk reddi beyanına veya bir gizlilik politikasına sahip olmak, bir web sitesi başlatan herhangi bir girişimci veya işletme için bir gereklilik haline geliyor. Genel olarak, bir gizlilik politikası, bir kullanıcıdan hangi kişisel bilgileri topladığınızı ve bunları nasıl kullanmayı ve gizli tutmayı planladığınızı açıklamalıdır.

Bazı ülkeler sizden kanunen bir gizlilik politikasına sahip olmak ve diğer zamanlarda, aşağıdakiler gibi üçüncü taraf hizmetler tarafından gerekli olabilir: Google Adsense or amazon birssociates (iştirakler). Her iki durumda da, yerinde bir tane olması iyi bir fikirdir.

İdeal olarak, bir web tanımlama bilgisi sistemi geliştirmek için geliştiricinizle birlikte çalışır ve geçerli tüm yasalara uygun bir gizlilik politikası taslağı hazırlamak için bir avukata gidersiniz. Ancak, zamanınız ve bütçeniz yoksa, Iubenda uygun fiyatlı bir alternatiftir.

12. Doğru İnsanlarla Ölçeklendirin

Web siteniz büyüdükten sonra, insanları belirli işleri veya işlevleri yapmaları için işe almayı düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.

üzerinde bir blog çalıştırdığınızı varsayalım. iş web siteniz. Blog büyüdükçe, üretim gibi diğer görevlerle uğraşmanız gerekebileceğinden daha tutarlı içerik üretmek zorlaşabilir.uciyeni blog gönderileri oluşturmak ve diğer blogcularla ağ oluşturmak.

Serbest çalışanların veya yarı zamanlı çalışanların işe yarayacağı yer burasıdır. Görevlerinizi başkalarına devretme daha büyük ve daha önemli görevlere odaklanmanızı sağlar.

Upwork, Freelancer.com ve hatta platformlar Fiverr insanları geçici veya proje bazında işe almanızı her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Tabii ki, bir serbest çalışanı işe almanın maliyeti değişkenlik gösterme eğilimindedir ve bazen, kıyafetinizi genişletmek ve bunun yerine kalıcı personel kiralamak daha iyi olabilir. Kalıcı bir personel kiralamak istiyorsanız, aşağıdaki gibi siteler Monster.com or CareerBuilder.com küçük işletmeler için popüler bir seçenektir. Tek yapmanız gereken bir iş ilanı yayınlamak veya platformda özgeçmiş aramaktır.

Tabii ki, insanları işe almanın bazı endişeleri, sizin için daha fazla ek yükün olmasıdır. Küçük bir işletmeyseniz, personelinizi mikro düzeyde yönetmek zorunda kalabilirsiniz ve işinize odaklanmak için daha az zamanınız olabilir.

Örnek - Fiverr'da bulabileceğiniz serbest çalışanlar

Fiverr içerik oluşturmadan sosyal medya desteğine kadar her şey için serbest çalışan havuzlarına göz atmanıza izin veren bir kaynaktır.

Serbest çalışanların daha sonra sizin tarafınızdan seçilebilecek teklifler oluşturmasına izin verir. Alternatif olarak, özellikle ihtiyaç duyduğunuz bir iş oluşturabilir (bir 'istek' gönderebilir) ve Fiverr serbest çalışanlarının ona teklif vermesine izin verebilirsiniz. Her işlem için Fiverr, nihai fiyata bağlı bir ücret biçiminde kesintisini alacaktır.

Ücret, işlemin değerine bağlı olarak değişir. İtibar sistemi nedeniyle, Fiverr serbest çalışanları iş gereksinimlerini karşılamaya çalışırken agresif olabilir.

Web geliştiricileri

Web sitesi içeriğinde Fiverr yetenekleri - web siteniz için yeni içerik oluşturmak için serbest yazarları işe alın
Programlama ve teknolojide Fiverr yetenekleri - sitenizi optimize etmek, yönetmek ve hatta yeni işlevsellik eklemek için serbest çalışan web geliştiricileri işe alın (burada yaşadığını gör).

Yazarlar

Web sitesi içeriğinde Fiverr yetenekleri - web siteniz için yeni içerik oluşturmak için serbest yazarları işe alın
Web sitesi içeriğinde Fiverr yetenekleri - web siteniz için yeni içerik oluşturmak için serbest yazarları işe alın (burada yaşadığını gör).

13. İşletmenizi Satın ve Çıkış Yapın

Bir noktada, web sitenizi oluşturduktan sonra satmayı düşünebilirsiniz.
Web siteniz büyümeye başladığında ve değerli bir varlık haline geldiğinde, tıpkı fiziksel bir mağazada yaptığınız gibi onu başkalarına satabilirsiniz.
Web sitenizi satmak iki yoldan biri olabilir:

  1. Web sitenizi satın almakla ilgilenen başka bir işletme veya şirket size ulaşır.
  2. Müzayede sitelerinde web sitenizi satın almak isteyen kişilere satarsınız.

A Seçeneği, çoğu web sitesi sahibi için geçerli olmayabilir, ancak B seçeneğini kesinlikle keşfedebilirsiniz. Çevrimiçi çarşı gibi Flippa ve Satın Al özellikle web sitelerinin satın alınması ve satılmasıyla ilgilenir.

Web siteniz yeterli trafik çekmeye başlarsa, örneğin ayda yaklaşık 20,000 tekil ziyaretçi varsa, onu Flippa'da 7,000 $ 'a kadar kolayca satabilirsiniz! Web sitenizi bırakmak istiyorsanız, onları açık artırma sitelerinde satmak kesinlikle uygun bir seçenektir.

Web sitelerini 100,000 doların üzerinde satan kişilerin gerçek yaşam örneklerini görün.

Son Düşünce: İşletmeniz Tüm Potansiyelinde Yaşıyor mu?

Dijital çağ sayesinde, bir online varlığı artık isteğe bağlı bir ekstra değil, çok gerçek bir zorunluluktur. Burada özetlediğim adımlar, web sitenizin temsil ettiği güçlü potansiyel hakkında size iyi bir fikir verecektir.

Bu kılavuzu okuduktan sonra kalması gereken tek soru, web sitenizin işletmenizin başarısında oynamasını istediğiniz roldür. Ana işiniz için ondan destek mi arıyorsunuz yoksa uzaklara gidip onu tam potansiyeline kadar kullanmak mı istiyorsunuz?

Daha Fazlasını Okuyun

Yazarın fotoğrafı

Jerry Low Tarafından Hazırlandı

Continue Reading