Ana Sayfa / mal / Web Barındırma Kılavuzları / Vultr Bulut Barındırma İncelemesi

Vultr Bulut Barındırma İncelemesi

Şirket: Vultr

Geçmiş: Vultr, 2014'te başladı ve kuşkusuz, bulut barındırma standartları, oldukça yeni. David Aninowsky, şu anda merkezi West Palm Beach, Florida'da bulunan Vultr'u kurdu. Başlangıcından bu yana sürekli olarak eklenen yeni veri merkezleriyle kullanılabilirlik hızla arttı. Vultr, uygun bir fiyata çok çeşitli Bulut altyapı hizmetleri sunar. Ürün yelpazelerinin çevikliği, çok çeşitli ihtiyaçları karşılayabilecekleri anlamına gelir. Örneğin, web barındırma, oyun sunucuları, depolama siloları ve hatta uygulama sunucuları.

Başlangıç ​​fiyatı: $ 6.00 / ay

Para birimi: USD

Çevrimiçi ziyaret edin: https://www.vultr.com/

İnceleme Özeti ve Puanlamalar

4

Bulut hizmetleri sunan şirketler, barındırma endüstrisinde belki de en yanlış anlaşılan şirketlerdir. Genellikle pahalı olarak görülen gerçek şu ki, Bulut, aldığınız şey için ucuzdur. Vultr, düşük başlangıç ​​fiyatları ve mükemmel potansiyeli ile daha büyük bir örnektir. Kullanımdaki esneklik de etkileyicidir – ancak bu, Bulut'un doğası gereğidir.

Artıları: Vultr Web Hosting Hakkında Sevdiklerim

Vultr, radarımla ilk karşılaştığımda Cloudways. Bu iki markanın simbiyotik bir ilişkisi var. Cloudways Vultr's Cloud platformu için kolay bir yönetim arayüzü görevi görür. Doğrudan Vultr'a bakıldığında, bu çevik Bulut şirketi hakkında beğenilecek çok şey var.

1. Vultr, Sunucu Konumundan Bağımsız Olarak Hızlıdır

Vultr sunucuları neredeyse tüm konumlardan etkileyici yanıt süreleri sunar.
Vultr sunucuları neredeyse tüm konumlardan etkileyici yanıt süreleri sunar.

Vultr benzersiz bir test aracı tarayıcınızdan veri merkezlerine kadar olan gecikmeyi kontrol edebilir. Testi birkaç kez yaptım ve sonuçlar etkileyiciydi. Neredeyse tüm veri merkezleri 200 ms içinde yanıt verdi. Birkaç istisna var, ancak bunlar daha uzak yerlerde (endişelendiğim kadarıyla).

Bunlar doğrudan hızlardır ve Vultr ile barındırmayı seçerseniz daha da optimize edilebilirler. Örneğin bir CDN, sayıyı seviyelendirmeye ve yük dengeleme gerçekleştirmeye yardımcı olacaktır. Bu, seçilen sunucu konumundan bağımsız olarak size daha eşit bir performans dağılımı sağlayacaktır.

2. 100% Çalışma Süresi Garantisi

Vultr, Hizmet Düzeyi Sözleşmesinde %100 çalışma süresi garantisi sunacak kadar kendine güvenen birkaç şirketten biridir.
Vultr, Hizmet Düzeyi Sözleşmesinde %100 çalışma süresi garantisi sunacak kadar kendine güvenen birkaç şirketten biridir.

Bulutun en çekici kısımlarından biri güvenilirliktir. Bu kadar çok donanım bağlıyken, hiçbir zaman bir felakete neden olan bir ekipman arızası sorunu yoktur. Daha da kötüsü, sorunu çözene kadar bir süreliğine performansın düştüğünü fark edeceksiniz. 

Bu düşünce trenini takip etmek iyidir, ancak Vultr bunu daha da ileri götürür. Şirket, Hizmet Düzeyi Sözleşmesinde %100 kesintisiz çalışma garantisi sunar. Bu yeterli değilse, farklı düzeylerde hizmet kesintisi için size ne kadar geri ödeme yapacaklarını bildiren ayrıntılı bir tablo da sağlarlar.

Bulut sağlamlığı? Belki. Yine de, konuyla ilgili net bir hizmet sağlayıcı görmek her zaman güven vericidir.

3. Son Derece Esnek – Her Şeyde Seçim

Vultr şu anda neredeyse tüm kullanım durumlarına uyacak şekilde tasarlanmış çok çeşitli Bulut hizmetleri sunmaktadır. Bir ev sahipliği yapmak isteyip istemediğiniz önemli değil WordPress or WooCommerce web sitesi, bir uygulama sunucusu çalıştırın, büyük bir özel Bulut veri dökümü oluşturun veya başka bir şey.

Birçok çözümünden birini seçebilirsiniz. Temelde aynı bileşenler, ancak paranızın tam olarak karşılığını alacağınız parçaları seçiyorsunuz. Örneğin, depolama için optimize edilmiş sanal makineleri standart set sağlar.ups büyük miktarlarda NVMe depolaması ile. Bu hızlı ve yetenekli bir şekilde sona erecek.

İşte mevcut bazı paket türleri;

  • Bulut bilişim
  • Optimize edilmiş Bulut bilişim
  • Sadece metal
  • Kubernetes motoru
  • Blok Deposu

İşlem türünü bile seçebilirsinizssotercih ettiğiniz; Intel veya AMD.

4. Vultr Fiyatlandırması Son Derece Esnektir

Vultr fiyatlandırması
Vultr paketlerindeki yüksek esneklik nedeniyle, fiyatlandırma son derece ayrıntılı hale gelir.

Yüksek performanslı barındırma çözümleri çalıştıranlarımız, özelliklerdeki küçük bir değişikliğin bile paraya mal olduğunu bilir. Vultr paketlerindeki yüksek esneklik nedeniyle, fiyatlandırma son derece ayrıntılı hale gelir. Saatlik bir rakama kadar değerlendirebileceğiniz kesin ihtiyaçlarınız için ödeme yapacaksınız. 

Bu, Vultr paketlerinin dikkate alınmasını çok daha kolay hale getirir operarasyonal maliyetler ve planlama. Daha fazla CPU çekirdeği eklemek gibi barındırma öğelerinizden herhangi birini ayarlamak, tam olarak eklenene mal olur – şu anda ödediğinizin üzerinde bir fiyatlandırma katmanının tamamı değil.

5. Yükseltme Basittir

Vultr, kaynaklarınız tükendiğinde müşteri desteğiyle uğraşmak yerine bir Kendin Yap çözümüdür. Burada da gerçek bir acı yok – ihtiyacınız olan kaynağı ayarlamak için kaydırma çubuğunu sürüklemeniz yeterli. Dürüst olmak gerekirse, bu kadar basit.

Bu yetenek, Vultr'un sağladığı temiz arayüze bağlanır. Teknolojiye yeni başlayanlar için biraz zor olsa da, web barındırmaya aşina olan herkes çok hızlı bir şekilde yakalayabilmelidir.

6. Vultr Sürekli Büyüyor

"Büyüyen" bir Bulut hizmeti kavramı kulağa tuhaf gelebilir, ancak ben onların hizmet kullanılabilirliğinden bahsediyorum. Görünüşe göre şirket sürekli olarak yeni veri merkezi konumları ekliyor. Şu anda 25 tanesi arasından seçim yapabilirsiniz. 

Bu, Google Cloud'un sunduğu 200'den fazla ülke ve bölgeden uzak olsa da, Google fiyatının çok küçük bir kısmını ödüyorsunuz. Ayrıca, Vultr genişlemesi yakın zamanda duracak gibi görünmüyor. Bir şey olursa, bu yıl kadar yakın bir zamanda hızı artırdılar.

Eksileri: Vultr Dezavantajları ve Dezavantajları

Ne yazık ki, parlak olan her şey kitleler için uygun değildir. Güçlü, sağlam, uygun maliyetli ve kullanımı nispeten kolay olsa da, Vultr bir Bulut hizmeti olmaya devam ediyor. Arayüzü doğası gereği basitleştirebilirler, ancak bazı alanlar sorunlu olmaya devam etmektedir.

1. Teknik Uzmanlık Gereklidir

Tüm CLoud hizmetlerinde olduğu gibi, bir ağ oluşturmak ve başlatmak kolay olabilir. sanal sunucu. Vultr'un tek tıklamayla dağıtım aracı sayesinde bir uygulamayı hızlı bir şekilde dağıtmak bile mümkündür. Yine de web sunucunuzun güvenliğini ve performansını yönetmek farklı bir konudur.

Bir sanal sunucuyu güvence altına almaya çalışan herkes, ne yaptığınızı daha iyi bildiğinizi söyleyecektir. Yüzeyde iyi görünebilir, ancak web sunucunuz, yeterli güvenlik güçlendirmesi olmadan gerçekleşmesini bekleyen bir felaket olacaktır. Ve bu zorlayıcı kısım.

Bunun için bilgi birikiminiz ve zamanınız yoksa, Bulut tabanlı bir sunucuyu bu şekilde çalıştırmak size göre olmayabilir.

2. Kitleler İkna Değil

Vultr hakkında Google kullanıcı incelemeleri yaparsanız, birçok olumsuz yorumla karşılaşabilirsiniz. Ne yazık ki, hepsi bir meydan okuma web hosting şirketleri yüz. Bunların çoğunun zayıf kullanıcı anlayışından kaynaklandığı doğru olsa da, yeterli destek sorunu çözmelidir.

Vultr, birçok yeni kullanıcının temel sorunlarla karşılaşmasıyla burada mücadele ediyor gibi görünüyor. Faturalandırmadan kaynak yönetimine ve hatta ücretsiz deneme hakkındaki yorumlara kadar, Vultr'un destek oyununu hızlı bir şekilde hızlandırması gerekiyor.

Vultr Fiyatlandırma ve Planları

Vultr'da bulunan geniş ürün yelpazesi nedeniyle, yalnızca genel sanal sunucu planlarını ele alacağım. Çoğu görevi yerine getirecek kadar esnek oldukları için bunlar en yaygın kullanılanlar olmalıdır.

Vultr Sanal Sunucu Planları

Vultr, sanal sunucu ürün grubunda bile o kadar çok seçeneğe sahip ki, planları adlandırmaktan bile vazgeçtiler. Esasen, daha fazla ödedikçe kaynak merdivenini büyütmeniz yeterlidir. Neredeyse diğer her şey aynı.

*Tüm planlar için AMD ve Intel CPU seçenekleri mevcuttur

Vultr Bulut Planlarına Alternatifler

Vultr ile Linode'u karşılaştırın

Vultr ve Linode aslında aynı şeyi yapıyor. Bu nedenle, bu iki şirket kafa kafaya gidiyor. Bunu, genel planlarının bir karşılaştırmasında çok açık bir şekilde görebilirsiniz.

ÖzelliklerVultrLinode
vCPU11
RAM1 GB1 GB
Bant genişliği2 TB1 TB
Depolama25 GB25 GB
Ücret$ 6 / ay$ 5 / ay
Sipariş / Daha Fazlasını ÖğreninZiyaret EtZiyaret Et

Her ikisinde de benzer zorluklarla karşılaşacağınız dışında, bu rakip sunucular hakkında söylenecek fazla bir şey yok. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere segmentte birkaç rakip var: Digital Ocean.

Vultr ile Vultr'u karşılaştırın Digital Ocean

Yine Vultr ve Digital Ocean; yüzeyde elmadan elmaya karşılaştırmanın ne olduğunu görüyoruz. Her ikisi de aynı alanda olup müşterilere benzer avantajlar sunmaktadır.

ÖzelliklerVultrDigital Ocean
vCPU11
RAM1 GB1 GB
Bant genişliği2 TB1 TB
Depolama25 GB25 GB
Ücret$ 6 / ay$ 5 / ay
Sipariş / Daha Fazlasını ÖğreninZiyaret EtZiyaret Et

Vultr'deki biraz daha fazla bant genişliğinin yanı sıra, bu markaların her ikisi de statükoyu korumaya kararlı görünüyor. Belki de bu iyi bir haber çünkü fiyatları geri kalanımız için yönetilebilir tutacak.

Ayrıca Oku - Vultr & gibi gerçek bir bulut platformu mu? Digital Ocean daha ucuz?

Vultr İncelemem İçin Son Düşünceler

Vultr, bu alandaki diğerleri gibi, müşteriler tarafından genellikle yanlış anlaşılır. Bulutun gerçek maliyeti, ne kadara mal olduğuyla değil, bulutu sürdürmek için gereken uzmanlıkla ilgilidir. sanal sunucuları yeterince. Bu nedenle, birçok kötü yorum muhtemelen bu alandaki yetkinlik eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Vultr Bulut Barındırma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Vultr ne için kullanılır?

Vultr, hemen hemen her amaç için kullanabileceğiniz Bulut tabanlı ürünler sunar. Bu içerir bir web sitesi barındırma, uygulama, VPN hizmeti veya hemen hemen her şey. Esasen, spesifikasyonlarınıza göre özelleştirilmiş tüm sanal özel sunuculardır.

Vultr ne kadar iyi?

Vultr, değerli Bulut ürünleri sunan mükemmel bir hizmet sağlayıcıdır. Zorluk, Vultr'a özgü herhangi bir şeyle mücadele etmekten çok sanal sunucunuzu yönetmektir. Bunun için biraz teknik bilgiye ihtiyacınız olacak.

Vultr bir ABD şirketi mi?

Evet öyle. Vultr'ın genel merkezi Florida, West Palm Beach'tedir. Şirket operaABD yetkisi altındadır, ancak müşterilere 25 konumda veri merkezi seçeneği sunar. Bu sayı artmaya devam ediyor.

Vultr'da oyun oynayabilir misin?

Evet, Vultr'da oyun oynayabilirsiniz. Dahil olmak üzere hemen hemen her amaç için sanal makineleri kullanabilirsiniz. operaoyun sunucuları. Örneğin Minecraft sunucusunu Vultr mimarisi üzerinde kolayca kurabilirsiniz. Sunucunun barındırmak istediğiniz oyun sayısı için yeterli kaynağa sahip olduğundan emin olun.Vi

Sipariş vermek ve daha fazlasını öğrenmek için Vultr'u çevrimiçi ziyaret edin

Yazarın fotoğrafı

Timothy Shim Tarafından Hazırlandı

Continue Reading